Nu kommer Tunnel Run Citybanan! | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Nu kommer Tunnel Run Citybanan!

22 jun 2016

Tunnelrun i Norra Länken november 2014 blev en succé. Och nu kommer snart en ny tunnel - och ett nytt lopp! I mars 2017 arrangeras ett 8 km långt motionslopp i den nya tunneln Citybanan i Stockholm.

Loppet har plats för ca 40 000 löpare och starten går vid Karolinska och mål sker på Medborgarplatsen på Södermalm.

- Vi är väldigt glada att få Trafikverkets förtroende att arrangera det här loppet i Citybanan. Vi ser fram emot att erbjuda en oförglömlig upplevelse för alla som önskar springa i denna häftiga tunnel, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Lidingöloppet har av Trafikverket fått möjlighet att använda Citybanan som arena för loppet Stockholm Tunnel Run - Citybanan. Loppet kommer att hållas i den asfalterade servicetunneln som går parallellt med pendeltågstunneln, rakt under centrala Stockholm, och bjuder löparen på både branta stigningar och långa utförsbackar. 

Stockholm Tunnel Run - Citybanan kommer vara runt 8 km långt och har plats för minst 40 000 löpare. Loppet är planerat till den 25 mars 2017 och de som är intresserade av att springa kan redan nu förboka intresse inför höstens öppnande av startplatsförsäljning på www.tunnelrun.se.

Deltagarna får en fin tur ovan jord innan loppet går vidare ner i den 6 km långa tunneln under centrala Stockholm. Målet kommer att ligga i hjärtat av ett Södermalm med feststämning.

- Det är jätteroligt att människor får chans att springa i den tunnel som vi har byggt och är så stolta över. Det här blir första och enda gången som ett lopp hålls här. När Citybanan öppnar sommaren 2017 kommer pendeltågsresenärerna inte ens att se servicetunneln från tågfönstret, säger Kjell-Åke Averstad, projektchef för Trafikverkets projekt Citybanan.

Kolla in den sköna stämningen under Tunnel Run 2014!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet här

Kommentarer


2016-07-07 12:15   Jerry Jardland

Ni får ändra texten på loppet STRC "Stockholm Tunnel Run Citybanan" från 1 april till 25 mars.

 

2016-06-22 22:17   Kurt Stenvall

Här blir det tunnel igen,Hurra!

 

2016-06-22 22:15   Birgitta Nylander

Så kul att det blir en till tunnel att inviga.

 

2016-06-22 21:13   rino agerhall

Kul initiativ

 


Följ oss

Loppkalendern

29 apr
Öland
02 maj
Malmö
03 maj
Helsingborg
04 maj
Halmstad
06 maj
Säter
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!