Hässelbyloppet - Ulrika Flodin | Runner's World

Ulrika Flodin


Efter en låååång medeldistanskarriär i landslaget med otalet SM-titlar och landskamper i bagaget har jag nu blivit mamma. Vägen tillbaka till toppen kommer bli lång men rolig. Så följ gärna med mig på alla strapatser mot det nya målet som långlöpare.

Mest lästa


Hässelbyloppet

10 okt 2010
av: Ulrika Flodin

Jag vann. 34.22, banrekord och personligt rekord. Jo, jag är nöjd.

Men det är inte så lätt att bara gå ut och springa in en ny vinst bara så där. Först och främst krävs självklart en hel hög av träning och bra form för att lyckas, men ibland kan det sista finliret, timmarna innan startskottet, vara det som avgör om det blir vinst eller inte.

Jag har vissa rutiner inför en tävling, det handlar inte om att snöra skorna på ett speciellt sätt eller att packa ned den gröna maskoten i väskan. Nä, för mig handlar det istället om att hinna med en lugn och stillsam frukost, lyssna på musik som mitt adrenalin tar skutt av, att duscha varmt och måla ögonfransarna. På den tiden jag sprang 800m målade jag alltid naglarna också, men det stadiet har jag kommit förbi även om jag idag råkade ha "halvbortgnagt" nagellack som jag i ren orkeslöshes "glömt" att acetona bort. Men varför egentligen duscha innan ett lopp? Du kommer ju ändå bli svettig och smutsig under loppets gång. Varför måla ögonfransarna, naglarna? Jag vet inte, men för mig har det med min självkänsla att göra. När jag står på startlinjen vill jag känna mig rakryggad. Duschen gör att blodcirkulationen drar igång, jag vaknar till och jag mår bra av det. Mascaran är ren fåfänga. Inom medeldistans är det mer regel än undantag att sminkväskan är större än övriga bagage. Många säger "jo, men det är viktigt att känna sig ok där ute, att känna sig fräsch, det ger självförtroende". Jag håller med. Så jag har helt enkelt anammat vanorna in i mina nya distanser, även om jag dock aldrig har varit en spackelhöna.

Förmodligen skulle jag springa lika bra utan dessa fåfängligheter, men för mig själv och mitt ego, är dessa små procedurer viktiga. Att jag med omsorg valt örhängen på morgonen innan loppet är det ingen som ser, att jag noggrant rakat benen är det heller ingen som ser, eller att jag har kört peeling på benen på morgonen. Nä, det är egentligen en total eldning för kråkorna, men det är inte för dem jag eldar. Det är ju för mig själv. Så om jag nu känner att mitt självförtroende inför ett hårt lopp höjs upp av att lyssna på Chemical Brothers högt i hörlurarna, med rakade ben, knallröda naglar, målade fransar och peelade ben... Ja, då kommer jag att fortsätta med det.


(Anna visar upp sin bortsprungna ögonskugga och jag
visar upp mina glittriga 29kr örhängen. Vi sprang båda
väldigt bra idag)

Vad hade hänt om jag idag låtit bli? Tänk om jag inte hade druckit mitt knallstarka kaffe i samförstånd med kulturnyheterna? Tänk om jag låtit min inbilska sida stått bi? Hade mitt lopp då varit fruktlöst, kaputt och lönlöst? Nä, förmodligen inte. Jag har ju tränat bra.

Men kontentan är att det gäller att vara förberedd ända in på husknuten. Det räcker inte med att träna som en hungrig varg om inte sista indian är kvar i kanoten fram till startlinjen.

Så tänk på det, låt din egenkärlek få fullt utlopp. Loppet är inte bara 10km asfalt. Loppet är långt mycket längre... Det börjar vid frukostbordet.


(Jo, jag står där på prispallen. Ser ni min
mascara? Nä, jag kunde väl tro det...)
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttionio med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-10-12 20:07   Ulrika

Jocke: Jag slutade skriva träningsbok efter pannkakan på EM i Barcelona, så jag är inte helt säker på hur mycket jag springer nu. Normalt, som jag tidigare har tränat har jag legat på 10-12 pass i veckan, ca 10-12 mil (får inte ihop så många mil). Jag har ju kört mycket styrka genom åren som tar bort lite från distanserna och även mycket inrikning på intervallträning. Men ej att förglömma; jag springer också i trappor 15-17timmar/vecka, eftersom jag jobbar på posten. Kan säga att det gör mycket för uthålligheten. Tack för din fråga!

Claes M: Tack, vi får se vart det bär. Har inte bestämt mig än om jag ska satsa eller inte. Förmodligen blir det väl så småningom... :-)

 

2010-10-12 17:33   Claes M

Grattis Ulrika!
Först Lidingö sedan detta.
Det känns som att framgångarna som långlöpare bara börjat.
Kör hårt!

 

 

2010-10-11 18:49   Joakim Lindström

Hej bra lopp undrar bara hur mycket du tränar i veckan för att bli så bra som du är?

 

2010-10-11 17:37   Ulrika

Vad kul att höra att fler har sina rutiner och att det även, vad jag förstår, verkar ha genererat i fina pers. Sandra pers och Maja silvertid!! Väldigt, väldigt kul att läsa :-D
Fortsätt måla naglar!!

Beffe: På onsdag blir det genomgång av uppvärmning och därmed basta! ;-)

och tack tollatranar :-D

 

2010-10-11 14:20   Sandra

Grattis igen till segern och perset!! Jag håller med om att egna rutiner inför tävlingar är minst lika viktiga för att ladda sig mentalt som den fysiska träningen. Det blev fö pers för mig med! :)

 

2010-10-11 09:42   maja

Grattis igen! Kul att du laddar som trol. många gör men inte berättar.
Tånaglar målade ton i ton med linjerna på mina DS trainers gav LL silvertid :)

 

2010-10-11 06:46   metrobloggen.se/tollatranar

Grymt! Grattis

 

2010-10-10 23:13   Beffe

Grymt sprungit idag, Ulrika! 1-1 får man väl säga då... Jag fick inte till någon träff idag på loppet. Tror jag saknar tydliga rutiner innan loppet. Känns som uppvärmningen blir kortare och kortare med åren :) Måste bli ändring på det framöver. Vi ses på veckans intervallpass!

 

2010-10-10 22:56   Ulrika

Lena, pers!!!! HÄRLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och Marcus; våga testa ;-) tiderna kanske rasslar till som i en tombola.

 

2010-10-10 22:18   Lena i startgruppen bakom dig...

Stort grattis till vinsten! Jag beundrar dig verkligen och våran fåfänga och rutiner innan ett lopp är våra egna och dom ska vi vara rädda om ;-)
PS Jag persade också - 50.14 - Ha, ha vad jag är gla!! DS

 

2010-10-10 22:14   Marcus

Jaha, bara att raka benen och börja make:a sig då så kanske det går lite snabbare... ;)

 

2010-10-10 22:02   Ulrika

Tack Emilie! Äntligen någon som förstår mig :-D

 

2010-10-10 21:20   Emilie

Stort grattis!
Hehe så kul, jag målar också alltid naglarna fint innan ett lopp. Örhängen ska vi inte tala om det är mycket viktigt vilka jag har på mig.

 

2010-10-10 21:04   Ulrika

Vila du imorgon, jag tränar istället :-)

 

2010-10-10 20:58   Bernt

Nu har konkurrenterna börjat gå ner på knä för dig också... Var ska det här sluta...

Bra med rutiner. Det har jag också och det funkade rätt bra för mig idag. Vila i morgon dock för det finns ju andra som tränar :)

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.