Sofie Nelson - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Nelsson


Ready for the mountains!

20 nov 2017

Om några dagar ska jag äntligen få springa i bergen igen. Det blir en återresa till Pyreneerna. Dock kommer jag få se en ny del av bergen denna gång då jag ska till den spanska sidan och inte Andorra. 
Jag ser verkligen fram emot få komma bort och bara njuta av det bästa med löpning. Det känns extra bra nu eftersom jag varit ifrån löpningen ett tag.
Vi kommer besöka flera byar och testa många olika rundor, en del med mer höjdmeter än andra. Planen med resan är utöver att njuta av de fantastiska miljöerna att planera framtida träningsresor just hit. Visst låter det spänande!?

Så är du sugen på att springa med mig i bergen så bör du hålla utkik framöver!
Redan nu kan du boka en resa med mig i samarbete med Pampastravel till Valencia halvmarathon. Hoppas du vill hänga med :)

Visst ser det magiskt ut!?
 

Springer igen!

17 nov 2017

Har ÄNTLIGEN kommit igång med löpningen igen. Det är underbart. Det blir inga intervaller än men jag kan lunka på ganska bra och relativt länge också. Man glömmer nästan bort hur fantastiskt löpning är när man väl kan springa på utan problem. Men när man inte fått springa på ett tag börjar man nästan krypa på väggarna och det är en viss tomhet utan den. Så nu börjar jag bli som vanligt igen, lycklig av löpning!
Håller ni med om att livet inte riktigt är fulländat utan löpning?

I helgen ska jag njuta av att springa i solen, helt utan krav och tider. Hur ska ni spendera helgen?

Spring med mig i Valencia

13 nov 2017

Sol, värme, god mat, trevligt sällskap och självklart massor av löpning!
Ja den kombinationen kan du njuta av om du hänger med mig i samarbete med Pampas travel till Valencia 22-25 mars nästa år. Vi åker dit tillsammans för att springa Valencia halvmaraton och det vore SÅ kul om DU ville följa med. 
Eftersom vi ska springa ett fantastiskt lopp ihop så vill vi att du ska slippa tänka på de praktiska delarna och istället bara njuta av en härlig resa. I resans paket ingår nämligen startplats, hotell ca 100 meter från starten, frukost, lunch, middag, coaching av mig inför loppet, genomgång av banan, transfer till och från hotellet, guidad cykeltur och trevligt sällskap. Flyget får man lägga till själv för att kunna resa från valfri flygplats och själv anpassa tider. Vi hjälper gärna till att boka flygbiljett åt dig för att få bästa pris och tid!

Vi anländer på torsdagen och springer loppet på lördag 24 mars. Tillsammans peppar vi varandra inför vår utmaning men en lika stor del av resan handlar om att bara njuta av Valencia, maten och det varma klimatet redan i mars! 
Tillsammans kommer vi dela det där pirret i magen innan loppet, vi kommer kämpa oss igenom samma bana och vi kommer njuta av den sköna känslan man har efter att ha klarat ett lopp. På kvällen firar vi med festlig middag tillsammans och delar med oss av våra upplevelser från loppet. Bättre kan det inte bli!?

Vilka är sugna på att hänga med!? :) 
PSSSST! Bokar du innan söndag denna vecka får du 1500kr rabatt!

Läs mer om resan och boka här!


 

En snygg medalj

6 nov 2017

Nu tänkte jag att vi skulle gå vidare på medaljtemat och ta fram en snygg medalj. Den fick jag när jag sprang Paris maraton våren 2014. Detta kan ha varit ett av mina mest spontana köp någonsin. Jag hade ända sedan jag kom till Paris i januari det året försökt hitta en startplats till loppet men eftersom jag var för sent ute så var det slut överallt. Men så av en slump googlade jag lite på startplatser till salu en lördageftermiddag i april, en vecka innan loppet. Jag hittade en amerikansk tjej som skulle sälja sin start pga skada. Jag fick tag i henne och hon var på plats i Paris för att mötas upp och göra vårt byte. 
Så jag promenerade glatt hem med mitt startkit samtidigt som jag läste lite praktisk info, då upptäckte jag till min stora förvåning..... loppet var ju inte alls "om en vecka" utan dagen därpå. Så det var bara att rusa hem, förbi affären och ladda med lite extra energi och vätska, lägga fram "tävlingskitet" och hoppa i säng tidigt. 
Jag han knappt reflektera över vad jag faktiskt skulle göra, var jag ens tränad för att springa maran igen? Oavsett så stod jag där på startlinjen en dag senare och det blev ett fantastiskt lopp. Jag njöt hela vägen av folkfesten, alla gator och sevärdheter som jag ju faktiskt lärt känna ganska bra vid det laget. Dessutom tog jag mig runt på 3 timmar och 24 minuter. Jag fick en snygg medalj runt halsen och åkte hem nöjd och stolt över min insats, vilken dag det blev!

PARIS MARATON 2014

Stämning: 8
Underbar stämning och mycket folk. Jag hade dock köpt min startplats av en amerikans tjej så fick ta emot hejjarop som "go America" men det gjorde inte så mycket.

Svårighetsgrad: 4 
Ett ganska flackt lopp, det är väl distansen som är det tuffa.

Upplevelse: 10
Banan går genom Paris och förbi alla vackra sevärdheter. Eifeltornet, Triumfbågen, Louvren, längs med Seine. Ja ni kan ju tänka er vilken häftig upplevelse det var!

Medalj: 8
Faktiskt en av de snyggare medaljer jag fått. Enkel men väldigt blank och fin ;)

SUMMA: 30/40


Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Jag gör allt utom springer

31 okt 2017

Jag har ju fortfarande problem med min vrist/smalben/vad, ja jag vet knappt själv vart det gör ont. Slutsatsen är i alla fall att jag inte kan springa för det gör ont. Jag har fått svar om vad "felet" är i form av lite olika bud. Bland annat att fotleden är stel, att min stortå är stel, att jag fått en överansträngning, att det är benhinneinflammation, att jag belastar fel... Svår att veta vad jag ska fokusera på för att bygga upp/förebygga när man inte riktigt vet var problemet sitter. Det är lite diffus smärta som sitter på framsida smalben, en punkt i vadmuskeln samt strax ovanför vristen på utsidan av benet. Jag kan exempelvis inte göra några hopp med höger ben med samma spänst som vänster. Mest för att det gör ont.
Så vad gör jag då när jag inte kan springa? Jo jag försöker såklart hålla igång på alla möjliga sätt utom att springa. Jag cyklar, kör crosstrainer, roddmaskin, styrketränar osv. Känns som jag borde få en grymt stark kropp till nästa säsong!? 
Förhoppningsvis ska i alla fall all löpvila och rehab bidra till att jag snart kan springa igen. Det känns i alla fall som det är bättre än för ett par veckor sedan. 

Hur ser det ut för er? Är ni skadefria och tränar på med löpningen?

Pssst! Imorgon kommer jag avslöja en spännande nyhet för alla som delar mitt största intresse ;) 


Saknar att springa i skogen! Foto: Luca Mara

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.