Solen luras - Sofie springer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Kulp-Tåg


Mest lästa


Solen luras

30 jan 2010
av: Sofie Kulp-Tåg

Senaste dagarna har det varit en del gnäll från min sida. Jag har klagat på snön, på intervallpannbenet, på modden, ännu mer på snön, på tån, till och med spagettin fick sig en örfil, och ytterligare har jag sympati gnällt på iPad:en. Det ligger vissa misstankar om att jag har en slags baksmälla från firandet av löpningens dag i tisdags. Lika så bra att jag fortsätter att ha gnäll-hatten på mig nu när jag ändå är på gång.

Jag har precis kommit hem från det som skulle bli ett långpass. Det blev inget långpass. Det var inte modden, inte tån (ja, den gör ont, men inte ont ont), inte snön, verkligen inte spagettin. Idag var det kylans och solens och mitt eget fel. Visst, jag vet vad -15 innebär. Det är kallt, och jag klädde mig för det. Men det var också ljust och soligt. Men för fasen - solen värmer ju inte ens. Den hänger liksom bara där.

Foto: Privat. Solen är där, men den luras. Den värmer inte ett dugg.

Jag nöjde mig med ett pass som var bara hälften av det jag tänkt mig. Eventuellt tar jag en andra runda senare under dagen då det förhoppningsvis är lite mildare. Under tiden satsar jag på varm choklad och vinterstudion. Solen får lura någon annan under tiden.

Foto: Privat. Idag snackar vi snygga ögonfransar.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fjorton med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-01-30 18:49   Sofie Kulp-Tåg

BoelMaria - Ja det var den fuktiga luften som var orsaken tror jag. Blev som klumpar på fransarna.

Emelie - Hoppas ni fick ett bra inne-pass. Dagar som denna önskar jag verkligen att jag klarade av att springa på löpband.

Miranda - Ev. dyker jag upp som hastigast i morgon. (För det är ju alltid så roligt att träffa dig och alla andra)

Madeleine - Så det var till dig solen gav sin värme idag?! Lyckos dig!

Running Hero - Apkallt var ordet. Men väldigt fint att springa där; lite trafik, nära till ifall man vill avbryta passet, bra med extra slingor om man vill ha ett längre pass osv.

Andréa - Halkan är inte att leka med. Här skulle man faktiskt ha klarat sig utan dubbar nu. Ta det försiktigt om du ger dig ut!

Ingmarie - Ja jag läste om ert härliga pass. Men det är ju tur att man ibland har de där mindre lyckade passen också, så uppskattar man de pass då man flyger fram i perfekta förhållanden. Ev. ses vi i morgon. Nu är jag mest spänd för mitt SSC test på måndag :)

Staffan - Klokt att inte tänka desto mer på farten i denna kyla, det är ju onödigt att utsätta luftrören för det. Vad jag sett på prognoser verkar det ju bli varmare till i morgon, så hoppas du får ett bra pass då.

Ulrika - Ja ibland är det tur att man bara får gnata för sig själv. Hoppas du ändå hade en trevlig tur i spåren!

Anneli - Ja, visst var de; det är ju lördag o allt. Jag skulle säkert ha gnällt om det varit +10 grader idag också. Ibland är man bara gnällig av sig.

Andrej - Men vet du! På måndag ska jag faktiskt springa på löpband; och med tempoökningar tror jag!

 

2010-01-30 18:16   Andrej Åhsberg

Gnällhatt slår udden av pannben!
Dax att testa löpbandet? Kanske en dejt med en Olga?

 

2010-01-30 17:59   Anneli Hällgren

Ursnygga fransar! Och solen blir snart varma. Då kommer jag att börja gnälla. Jag gillar inte att springa när det är varmt... Men det är klart, varmare än -15 får det gärna vara.

 

2010-01-30 17:04   Ulrika H

Samma känsla drabbade mig idag. Fast ute i spåret på skidorna. Attans kallt, ingen lust och bara allmänt gnälligt. Tur att jag var själv så ingen behövde höra mitt inre gnäll.

 

2010-01-30 15:36   Staffan Dahlgren

Jag hoppas fortfarande på långpass imorgon bitti men det var -19 grader imorse så jag får se...någon form av löpning ska det bli i alla fall..svårt att skydda ansiktet på något vettigt sätt, det är väl enda problemet i kylan. Några som helst fartambitioner har jag inte inför passet imorgon, bara att samla på sig ett antal km.

 

2010-01-30 15:21   IngmarieN

Tänk, jag upplevde det inte alls så! Njöt varje sekund. Du skulle varit med oss! Vi kanske hade bättre temperatur på vår runda helt enkelt?;-) Ses vi i morgon?

 

2010-01-30 13:04   Andréa http://lopningolivet.blogspot.com

Snyggt! :)

Du kommer igen! Och om det kan vara till nånt röst kan jag säga att jag tror det är värre här i gbg. Jag vet att jag klagat på modden, men tusen gånger helre modd än den sjuka halka som råder nu! Jag skojar inte när jag säger att precis alla gator är kladda med ett flera cm tjockt lager is. Har man tur kan det iofs ligga lite löst grus på..

Detta plus 15 minus gör att jag inte driekt ser fram mot morgondagens långpass.. Men hey! Man får se det som en utmaning! :D

http://lopningolivet.blogspot.com

 

2010-01-30 12:55   Running Hero

Hahah, ja jag sitter inne med snoret rinnande i näsan, lite i valet och kvalet om jag ska ta en promenad eller ej. Fin sol, men det måste ju vara ap-kallt.
Ser att du är ute och springer i mina gamla hoods! :-)

 

2010-01-30 12:47   www.metrobloggen.se/fitnesscoachen .

Haha, tänk vad olika upplevelser vi haft på våra morgonpass idag. Jag tyckte solen värmde finfint! :)

www.metrobloggen.se/fitnesscoachen

 

2010-01-30 12:37   Miranda Kvist

Åhh så vackert! Jag sitter och tittar ut genom tågfönstret och vill också springa...

Men hörru, vill du ha revansch vet du var vi finns imorn ;)

 

2010-01-30 12:20   Emelie Engström

Haha, Fru Sol hänger även över Göteborg och luras med vackert glitter i snön. Men jag undviker gärna din "maskara" idag så vi tar bara en snabb promenad till gymet i hennes kalla sken... ;) Ha en skön helg! http://rosenblom.org/egirl

 

2010-01-30 11:50   Maria Jacobsson

Fina ögonfransar, men det måste vara riktigt kallt om man får rimfrost där!!!!

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.