Snackas lopp och så lite kohandel - Sofie springer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Kulp-Tåg


Mest lästa


Snackas lopp och så lite kohandel

5 mar 2010
av: Sofie Kulp-Tåg

I höstas efter sista loppet kände jag ett visst vemod. Trots att jag egentligen inte gillar att springa lopp; visst, det ger en motivationskick, det är roligt, men allt omkring med förberedelser och återhämtning (=vila) gillar jag inte, så tyckte jag att det var trist att säsongen var över. En del har säkert deltagit i lopp under vintern också, med eller utan skidor, men för min egen del har det varit paus.

Nu plötsligt börjar lopp-temperaturen stiga. Det börjar snackas Premiärmilar, TEC och Skövde. Skövde 6h nästa helg skulle egentligen ha varit mitt första lopp för i år, men då andra saker kom emellan får jag suga på premiär-karamellen ett tag till. Med den irriterande känsla jag har i ljumsken nu skulle jag ändå inte ha vågat springa, men jag saknar ändå ett klassiskt 6h lopp i mitt löpar-CV, något som måste åtgärdas snart. Hur som helst, ifall jag skulle ha varit anmäld till Skövde, skulle jag säkert ha tyckt att det var det mest idiotiska jag kommit på för den helgen, men efteråt brukar det ju kännas bra.

När en del börjar förbereda sig för årets första lopp, förbereder andra sig för att komma igång med löpträningen efter vinteruppehåll. Toppa formen, komma igång, eller fortsätta nöta? Det sista låter lockande i mina öron. 

Själv landade jag precis i soffan efter att ha hållit på med avancerad kohandel men mig själv på hemvägen. Spring tre lyktstolp-mellanrum, gå ett, spring två, spring två till, gå ett osv. Känningen i ljumsken gör det väldigt tungt att springa. Trots att jag försöker slappna av och ha ett så naturligt löpsteg som möjligt, känner jag ändå att jag springer annorlunda och är då rädd att belasta andra delar för mycket, t.ex. höften blir väldigt trött. Helgen blir ko-lugn på löparfronten.

Foto: Privat. Ko-handlerskan jag träffade på hemvägen.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiotre med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-03-07 08:23   Sofie Kulp-Tåg

Andréa - Tack! En lugn helg blir det, tyvärr med en taskig känsla i ljumsken.

Ingmarie - Jag tror att lite vila nu under helgen bara gör gott, och efter måndagen får jag se hur jag får planera vidare.

Staffan - Det gäller väl att planera lopp så att det blir lagom; jag gillar att göra tävlingar så odramatiska det bara går... men visst är det spännande när det börjar närma sig! Nu gäller det bara att toppa formen för dig va?

Madde - Verkligen; trots att jag bara haft känningar ca 1.5 vecka suger det redan rejält.

Jonna - Åh, vårlöpning - vad man längtar!

Johanna - Tack - och det hoppas jag med.

 

2010-03-06 10:14   Johanna http://ettlivirorelse.blogg.se

Usch, inte kul att du har ont. Hoppas det går över snart!

 

2010-03-06 08:44   Jonna Bodin Hansen

Trist att du måste kohandla :/ men ändå klokt och jag tror du gör det som är mest klokt för dig själv och kroppen och för en vår proppfull med löpning på bar asfalt, med tussilagos och blåsippor och solen i ansiktet!

 

2010-03-06 07:57   Linda Persson

VILA tjejen! Jag förstår inte varför löpare ska vara så tjuriga när kroppen säger ifrån....:-)

 

2010-03-06 07:19   www.metrobloggen.se/fitnesscoachen .

Usch, jag lider verkligen med dig! Skador är ett helvete... Jag känner igen mig i ditt tänk kring lopp dock, om man är anmäld så gruvar man sig, om man inte är anmäld så längtar man så vansinnigt!! :)
Madde

 

2010-03-05 23:30   wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot

Usch riktigt trist det där! Hoppas verkligen naprapaten kan hjälpa dig hitta vad som är fel. Det är ju inte bra att springa och spänna sig för att det gör ont!

ang. lopp så är jag lite kluven. Jag tävlar lite FÖR lite så när det väl blir av blir det lite för stort och för mycket anspänning och inte så kul som det kunde vara. Dessutom tycker jag ofta att jag underpresterar just på tävling. Har i alla fall bestämt mig för att börja min sparsamma tävlingssäsong med "Påsksmällen" 10km i Enhörna annandag påsk. Jag har aldrig tävlat på 10km och då kan jag ju faktiskt inte heller misslyckas, smart va'?

Vila på bra nu i helgen, själv planerar jag lite ostbågeträning imorgon och löpning på söndag igen efter dagens kamp med löpbandet som du kan läsa om på bloggen.

 

2010-03-05 23:23   IngmarieN

Lider med dig...Du kanske ska med på ett vattenlöpningspass på söndag? :-) Fast det kanske gör ont med när jag tänker efter...:-( Hoppas på måndag!

 

2010-03-05 20:45   http://lopningolivet.blogspot.com

Usch hoppas det går över och att det inte blir värre av att du springer?

Angående tävlingar så kommer det ju som tur är alltid fler :) Slår vad om att din premär, var den än må bli, kommer bli super!

Hoppas du får en riktigt skön helg nu, utan ljumskproblem.

kram!

 

2010-03-05 20:08   Sofie Kulp-Tåg

Anneli - Har naprapat-tid på måndag så då får jag förhoppningsvis mer klarhet i vad det kan vara, och råd gällande hur jag ska träna och rehaba.

 

2010-03-05 19:30   anneliten

Har du kollat upp vad problemet är med din ljumske? Trist när inte allt känns bra. Håller tummarna för att det snart är över.

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.