Preloppdepp - Sofie springer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Kulp-Tåg


Mest lästa


Preloppdepp

7 sep 2010
av: Sofie Kulp-Tåg

Läste precis ett inlägg hos Therese om opepp eller preloppdepp. Känner igen mig själv väldigt mycket just nu. Träningspass är superkul. För det känner jag mig motiverad, njuter, har tränat mer kvalitet än jag tidigare gjort, t.ex. i morse slängde jag in två trösklar. De liksom bara kom. Men tanken på lopp gör mig fullständigt avtrubbad. Inget sug, inget driv. Sorry. Motivationssvacka är kanske inte rätt ord, för jag har ju motivation för det primära. Alltså att träna. Men det där extra känns bara som extra tjafs.

Under sommaren har jag för mig själv haft som morot att jag ska springa 100 km i Uppsala i mitten av september. Jag vet redan nu att det inte blir någon 100 km. Jag tror att jag skulle klara det, men jag har inte lust. Det känns nästan som att man borde vara sugen för att ställa upp i ett sådant lopp. Inte heller är jag beredd att offra den tid av återhämtning en sådan prestation skulle kräva av mig, och jag är framförallt inte beredd att riskera att dra på mig skador. För att döda det jag har lust med, med något jag inte har lust med känns bara puckat.

Men om någon ser till detdär suget. Skicka det gärna hitåt!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosex med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-09-12 10:11   Heidi (heidilandia_.ratata.fi)

Har samma känsla, hur motiverad som helst att träna men sen när en tävling närmar sig försvinner motivationen. Lite jobbigt, man vill ju ändå tävla för att se om träninge gett resultat :)

 

2010-09-09 18:53   Sofie Kulp-Tåg

Jonna - Det kommer du att hinna med så lätt som helst ännu i höst!

Ingmarie - Visst är det så. Just nu vet jag inte vilka tankar som är mer lockande och vilka avtrubbande.

anneliten - Kan vara så. Samtidigt är jag väldigt nöjd med det jag presterat på de lopp jag sprungit i år. Luften gick liksom ur mig efter att jag klarat gränsen som jag kämpat för.

Daniel - Bara inte suget kommer efter att höstens lopp är förbi. Vad gör jag med den då?

Therese - Har inte lagt ner tanken på 50 km ännu. Får se - borde bestämma mig snarast.

Ann - Helt rätt. Man kan inte alltid persa. Kravlösa tävlingar - finns de?

Petra - Tack för de fina orden. Och kloka var de också :)

 

2010-09-09 13:19   Petra McLaughlin

Men Sofie om du anda har motivation till att trana sa ar det kanske anda ok att INTE ha motivation till att springa lopp? Du filosoferar ju sa klokt anda - det premiara med lopningen, alltsa sjalva springandet, maste inte alltid ga hand i hand med att tavla. Man KAN springa och njuta utan att springa lopp. Det kan ju vara en svar grej att inse om man har haft nagot lopp i sikte t.ex. och liksom helt tappat drivet... men lat inte den kanslan trycka ned dig!! Det kommer fler lopp och du har all tid i varlden. Kram!!

 

2010-09-08 11:52   Ann (annsanns.blogg.se)

Åh, så trist med loppdepp! Huvudsaken att träningsmotivationen är närvarande ändå, det där andra dyker väl upp så småning om.
Själv får jag lite prestationsångest när jag tänker lopp, men är ändå otroligt sugen!! Dock himla rädd att underprestera och därmed riskera träningsmotivationen. Men det är väl bäst att bara köra, inse att man inte kan sätta PB jämt och ständigt...
Kram på dig!

 

2010-09-08 06:08   Therese

så skönt att inte vara ensam!! Fast tråkigt om du inte springer i Uppsala, hade varit roligt att ses där. :) Jag säger till om jag hittar suget under nån sten!

 

2010-09-08 06:08   Daniel Erman

Kanske bra att du inte har det där suget trots allt så att du inte drar på dig skador igen utan låter kroppen bestämma. Vill den inte tävla ska den inte behöva göra det heller. ;)
Suget kommer när du minst anar det så stressa inte över det, kroppen vet när det är dags!

 

2010-09-07 23:22   anneliten

Kan bristen på sug vara dold rädsla för att misslyckas? Är man i sitt livs form är förväntningarna, medvetna eller omedvetna, på goda tävlingsresultat kanske läskigt höga? Jag bara spekulerar förstås...

 

2010-09-07 22:39   Ingmarie-blog.nemonisimors.com

JAG kanske har det för just nu känns det som om jag har tredubbelt sug! Fast egentligen inte... Jag har mest sug efter att det ska kännas BRA!
Njut av ditt flyt och stressa inte. Känner du för att kuta 10 milen så gör det. Skit i det annars. Finns inga som helst "måsten" eller krav. Härligt, eller hur? :-D

 

2010-09-07 22:16   Jonna Bodin Hansen

Jag har mest lust att komma igång i träning efter sista snuvan... och gärna en tävling längre fram i höst som revansch, typ... fjantigt men ändå.

Kram!

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.