Mars excluded - Sofie springer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Kulp-Tåg


Mest lästa


Mars excluded

18 mar 2010
av: Sofie Kulp-Tåg

Jag har bestämt att mars inte räknas. Pilutta er som tränar flitigt; det räknas ändå inte.

Från första januari till sista februari betade jag av 950 för det mesta njutbara kilometrar. Sen gick det åt skogen på många sätt. Under senaste veckorna har jag fått ganska många antydningar till att det är just mängden löpning som är orsaken till att jag nu sitter i skogen. Jag hävdar bångstyrigt att det inte är så. Snedvridningen i höften må jag ha fått då jag sprang, men jag kan också ha fått den när som helst annars när jag halkat till. Förkylningen är jag ganska säker på att jag plockat upp på t-banan (ja, jag är bitter för att jag måste åka t-bana) eller på flyget förra veckan, och en tredje krämpa, som jag tar upp nångång senare, är inte träningens fel. Maken tröstade mig precis genom att säga "men tänk var många förkylningar och krämpor du sluppit senaste åren just för att du sprungit. Han vet hur han får extra poäng såhär efter många år tillsammans.

Måste ändå säga att jag haft väldigt tur att krämporna kom just nu, för mars räknas ju ändå inte, typ. Dessutom fick jag njuta av alla dagar med -20, den eviga snöyran och modden. Slå det med marsvädret!

Rihanna har inte något att göra med att mars exkluderas, men det måste ju bara vara en av de bästa låtarna på länge.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-03-21 12:18   Sofie Kulp-Tåg

Mikael - Ja men vilken otur du hade. Men grattis till bra träning senaste tiden; sådant får man nog räkna med. Och yep, snorkkis.se bloggen fanns nog för ett år sen, och då räknades mars. Det varierar ju lite vad som räknas och vad inte - oftast bestäms det i efterhand, hihi.

 

2010-03-21 10:38   Mikael Soto

Men det är ju tyyyypiskt!! Jag som haft såna bra veckor i mars - & så räknas dom inte :-( Men jag läste inte din blogg förra året (fanns den då?) så jag visste ju inte att det var så det funkade... skit oxå!

Är det nån mer månad som inte räknas, eller är den nån som räknas dubbelt nu när mars försvann??

http://blogg.passagen.se/bobajojsos/

 

2010-03-20 13:23   Sofie Kulp-Tåg

Anneli, Madde, Anna, Anna, Ingmarie, Marre, Milla - Deal på det. Januari, februari, april, maj... låter bra. Tänk vilken fortsättning på året vi ska ha!

Jonna - Tack söta! Hoppas att det reder upp sig till april!

BoelMaria - Ja, jag tycker det kan vara valfritt. Men kommande månaderna ska bli bra!

Carina - Tycker jag du gör rätt i!

Lina - Helt rätt. Och man lär sig faktiskt att uppskatta att vara frisk sen; och skador är väl näst intill omöjliga att undvika, så bara att göra det bästa av det.

Andréa - Tack fina du!

Karin - Ja visst är det!

Badgear - Men inte har du väl drabbats av skabb? Såg att det var en epidemi bland ungdomar... Kopplet är nu på åtstramningskurs :)

Staffan - Oj, magsjuka låter inte sådär jätte trevligt; men sådant tenderar ju att gå över ganska snabbt om man vill se något positivt i kråksången. Och de 950 km... man vill ju leva som om livet vore en fest varje dag. Nu har jag dock en lätt baksmälla.

Fattoslim - Ingen fara :) . Och yep - snart hoppas jag kunna gnälla lite mindre i alla fall.

Janne - Oj oj, vad spännande - i morgon smäller det!!!

 

2010-03-19 17:14   www.missagda.se / Milla

Trots att jag faktiskt var på träningsläger så har min mars också innehållit otroligt lite träning och det kommer inte bli mkt av den varan i helgen heller då jag är krasslig :( Men men, vi raderar mars bara så blir allting bra, inget att älta över.
Krya på dig vännen och tack för ett låttips (hade inte hört låten förr. Och ja, jag vet, jag kan leva i min egen lilla bubbla ibland och missa nåt som alla andra har stenkoll på)

 

2010-03-19 13:58   Janne Westberg

Mars är en mellanmånad med vila och andra ångestladdade inslag...
Men nu på söndag så byter mars skepnad och bjuder på vårens första lopp.
Två Sjöar Runt.
Och sen ligger alla härliga lopp och träningspass och väntar... Våren är inte ett dåligt alternativ till -20, snöyra och modden.

http://loparjanne.se

 

2010-03-19 13:40   Maarit Kaskela

Men äntligen någon som fattat det här! Jag har också precis konstaterat att mars inte bör räknas in i statistiken överhvuudtaget just för att det är en sån... ja dålig månad helt enkelt. Nä, vi skippar mars och kör på april i stället. Taget!

 

2010-03-19 08:50   www.fatttoslim.blogspot.com

ja du måste nog vara ur form och inte omotiverad som jag så snällt påpekade !!! Men snart är du på banan igen mars månad eller inte !!!

 

2010-03-19 08:20   Staffan / wwwfyraochtrettio-staff

NIOHUNDRAFEMTIO KILOMETER!!!! PÅ TVÅ MÅNADER!!!!! Måste skriva det igen 950km på två månader - herredjävl......vad mycket, men det är klart om man kopplar på hjärnan och räknar på x antal km transportlöpning fem dagar i veckan och långpass varje helg så drar det väl iväg...lite förstummad är jag ändå...

Det där med mars velar jag lite kring. Hittills har det blivit lite väl glest mellan passen om än inte katastrofdåligt. Jag hade dock senast nu i veckan lagt upp en plan för en mycket ambitiös avslutning där jag skulle komma över 200km men det sprack direkt, sonen har kräkts hela natten, min mage kurrar (och inte är det av hunger...) men jag hoppas ändå att jag kommer ut på mitt efterlängtade långpass imorgon bitti. Äh, vi kanske ska ta och stryka ett streck över hela eländet...

 

2010-03-19 06:27   IngmarieN

jag håller med, den låten är otroligt bra! Och vilken "tur" att jag lyckats slira sönder mig på isen eftersom mars ändå inte räknas. ;-)
Krya på dig!
/blog.nemonisimors.com

 

2010-03-18 22:36   http://badgear.wordpress.com

Det var tråkigt att det herrar och fröknar sjukdomar kastat sig över dig. Jag började att kolla på det här med loppdrömmar men insåg att det handlade inte alls om loppor, utan något så skabbigt som tävlingar. Nåja, bättre tur nästa gång.

Det intressanta med problem är att de sällan brukar komma ensamma, utan det bruka vara ett koppel. Slacka ordentligt på kopplet så blir det nog riktigt frisk och kry.

Kör hårt!

 

2010-03-18 22:14   Karin - FitnessochHälsa

Jag håller med om att det är en riktigt bra låt!

 

2010-03-18 21:54   Anna (orka mera)

Helt ok för mig om vi bara eliminerar mars från kalendern. Har inte sprungit på två veckor nu. Så puts veck bara!

http://blogg.piggelina.se

 

2010-03-18 21:48   http://lopningolivet.blogspot.com

Åh, krya på dig söting!

Fokusera på hur pigg din kropp kommer vara efter massa vila :)

Kram Andréa

 

2010-03-18 21:37   http://annastraningsblogg.blogspot.com/

Gud vad skönt att mars inte räknas. Det är precis vad jag behöver läsa. Fick råångest när jag insåg hur lite jag sprungit under mars månad. Nu känns det mycket bättre. Jag hoppas du snart kommer må bra i din kropp. Krya-på-kramar till dig!

 

2010-03-18 21:17   Linas träningsblogg

Nästintill alla löpare blir skadade ibland... och det är klart att man i efterhand kan fundera på om man borde gjort si eller så, men va hjälper det? Som du säger det kanske inte ens beror på löpningen. Jag tror att du snart kommer att vara på banan igen :) Jag har varit skadad många gånger, och då blivit lite deppad o så såklart. Men sen så har jag tänkt att skadan kommer ju att gå över, typ att skador hör till, och att jag kommer uppskatta löpningen ännu mer när jag blir bra:)
Krya på dig!!!

 

2010-03-18 20:47   http://carinatranar.blogspot.com

Jag gillar mars...

 

2010-03-18 20:36   BoelMaria

Jag vill inte räkna bort mars, men däremot januari som var en riktig skitmånad träningsmässigt för mig. Så snälla, det kan väl vara valfritt vilken månad som ska bort?!? ;)

 

2010-03-18 20:26   www.metrobloggen.se/fitnesscoachen

Haha, tur att jag också gjort bort sjukdom nu då! :)

 

2010-03-18 20:20   Jonna Bodin Hansen

Jag känner verkligen igen mig i mycket av det du skriver om nu eftersom jag haft egna skadeproblem... och tänk att varenda kotte man pratar med hävdar att "du vilar för lite" som skäl... trots att jag bara springer en bråkdel av dina kilometrar.

Räkna bort mars! April och maj är ju ännu härligare än mars att springa i, och då är du på banan igen det vet jag!

 

2010-03-18 19:41   anneliten

Jag går med på att räkna bort Mars -brusten vad och krånglande hälsena, så har min Mars varit.

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.