Löparsko-sug - Sofie springer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Kulp-Tåg


Mest lästa


Löparsko-sug

14 feb 2011
av: Sofie Kulp-Tåg

Jag sitter med ett ständigt sug. Suget blir värre och värre ju närmare våren vi kommer och håller i sig trots att löpningen ibland, som idag, känns som kola. Nya modeller av skor är på väg in till butikerna, på nätet kommer nya modeller och uppdaterade versioner upp, och jag går på allt. Vill ha allt. Jag är helt enkelt lite kär i springskor. I år är jag speciellt sugen på lättviktsskor, barfotalöpnings-inspirerade pjucks. Och som om det räckte med det. DS-Trainers har en vårmodell i turkos. Typiskt. Min favoritfärg. Vad som är ännu mer typiskt är att jag har ett par så gott som oanvända DS i garderoben som jag köpte i juli när jag fick semester (en tradition jag instiftat - när jag får sommarsemester köper jag nya springskor). De har också turkosblåa detaljer, men är inte turkosa i tyget.

Förra sommaren och nu under vintern har jag även sprungit en del i Adidas Adizero skor, och har blivit väldigt förtjust i dem. En positiv överraskning för mig som trodde att jag inte kunde ha annat än Asics.

I lördags var vi en sväng till Löplabbets racingbutik. Som att strö salt i sötsuget. Fick betjäning av en kille som var superduktig på att förklara dethär med lättviktsmodeller. (Farliga butiker dedär Runners store och Löplabbet). Kollade förutom på de två nya Asicsmodellerna jag vill ha; bl.a. DS-Racer även på Adidas Adizero och på Nike Free. Free:n får dock vänta - tänker inte bli kär i flera märken nu och mina plattfötter mår nog bättre med lite support.

Har tagit till åtgärder och börjat nöta på de oanvända semesterskorna nu. Fluffiga och sköna som nya DS-Trainers tenderar att vara.

Någon som vet hur många mil man måste springa i ett par skor innan de får bytas ut? Inte lätt att gå omkring med ett sådant sug.

Hurudana skor känner ni er sugna på just nu?

Foto: Privat. Känns ju onekligen som om ett par fattas.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2011-02-17 08:24   Maria

Jag tycker adidasskon ser lite ensam ut där bland alla asicsmodeller, kanske du kan komplettera med ett par giftiga grön/rosa adios ;-))

 

2011-02-16 19:07   Sofie Kulp-Tåg

Jenny - Haha. Ökänd är väl också att vara känd :) . Fläcken ska absolut fyllas ut. Man vill ju inte att fötterna ska må illa.

 

2011-02-16 09:11   syster Jenny

Jag berättade om ditt sko-sug för dottern och hon suckade igen =) "Meeen åååhhhh... nu igen! Moster med sina skor..." =) Men det är ju så att om fötterna mår bra mår kroppen bra - så satsa du och fyll ut den tomma fläcken :)

Ha det så gott!
Kramar!!

 

2011-02-15 19:06   Sofie Kulp-Tåg

Wow! Vad kul med så många kommentarer till skofunderingarna! Verkar som om lättviktare är väldigt stort nu denna vår. Många tillverkare ser ut att lansera många nya sådana modeller.

(Sen att min skopark används som worste-case-benchmark får jag väl bjuda på ;) )

Liza - Ja det är Adidas som är rosa; egendesignade Snorkkis.skorna.

Milla - Idag sprang jag med Adidas adizero Boston. Tycker de har en sula som funkar rätt bra på snö. Asics tenderar att bli halare på snö tycker jag.

 

2011-02-15 16:18   Milla

Vad använder du nu för skor i detta väglag?

 

2011-02-15 15:25   karinnilsson.blogspot.com

Ett par Nike lunareclipse och ett par saucony kinvara, jag dör vad jag vill ha dem!!

 

2011-02-15 14:59   Karintanker.blogspot.com

He, he, ja, vilken tur att man inte är ensam (och en rätt skön bild att trycka upp i fejjan på sambon som klagar över ett stort skoinnehav. Han har minsann bara ett par springskor, men skillnaden är ju att jag faktiskt använder mina...)
Nike free är en fantastisk sko... men det finns ju många fiskar (skor) i sjön... Happy hunting! ;-)

 

2011-02-15 13:39   Ulrika (ullisanteckningar.blogspot.com)

Jag behöver ett par nya mängdträningsskor inför våren och är inne på att det ska bli ett par Kayanos eller annan Asics-modell. Måste verkligen se till att plugga på lite om deras olika modeller... Även jag har ett par DS från i somras på skohyllan men nu när du säger att de finns i en turkos modell så blir jag ju lite sugen på ett sådant par också... ;)

 

2011-02-15 13:03   Ann

Åhhh, CRAVINGS!!! Jag planerar tillslag på Nike Free oxå, och de där DS trainers är sjukligt snygga.

 

2011-02-15 11:36   http://pulstagning.se

Jag tror att det beror väldigt mycket på hur gamla skorna är. Man skall ju inte köpa löparskor på rea då gummi helt klart är en färskvara. Vissa löpare springer 1000k och andra 1500k innan de byter ut skorna. Det bästa är nog att känna på skon. Oftast brukar man känna tendenser på överbelastning i underbenet när skorna börjar tappa dämpning.

För min egen del är det Fivefingers som gäller men DS Trainer är helt klart en bra mängdsko. Min blåvita modell har inte heller gått så långt och jag längtar istället efter den gula :).

MEN! Jag har fått veta att Löplabbet kommer att ta in Newtons inom kort. Där har du en sko att längta till. Särskilt om du är framfotslöpare vilket jag antar att du är om du föredrar Adizero.

/John

 

2011-02-15 10:16   Jona Dahlqvist

Hej Sofie! Det går jättefint att skänka dina skor till skolösa och därmed rättfärdiga ett nyinköp :o)

 

2011-02-15 09:57   Andréa - lopningolivet.blogspot.com

Haha du har mååånga fler skor än mig trots att jag jobbar med dem (skor alltså)! :)

 

2011-02-15 09:41   http://lizalopare.blogspot.com/

Iiiiiik! De där chock-rosa var ju alldeles för snygga! Vad är det och varifrån? :) Ser mitt öga eventuellt en Adidas-logga inne i en av de vackra rosa skapelserna? Var det kanske de du designade själv?

 

2011-02-15 09:19   Anna

Klart du behöver ett par nya skor NU!

 

2011-02-15 08:49   Jonna-Fartfylld.blogspot.com

Oh my! Jag som lagom börjar fundera på att det kanske är klokt att ha två skor att variera mellan... :)

Och vad supersöt du är i din jordgubberöda löparjacka!

 

2011-02-15 08:37   J/curroergosum.ratata.fi

De där turkosa DS:arna har jag också suktat efter en stund nu. Tyvärr har jag tidigare konstaterat att Asics inte passar mina fötter, men jag är nästan beredd att försöka igen bara för att de är så fina. Dessutom vill jag också ha lättare skor, nya skor, andra skor, FLER skor. Och mer färg!

 

2011-02-15 08:19   wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com

Det där känner jag igen, vi håller på att bygga ett nytt rum i huset, måste nog fundera på om jag kan konstruera ett lönnfack någonstans att förvara löparskor i...

Som du ju vet så trivs jag också allt bättre i lite lättare skor. Springer helst inte i något tyngre än DS Trainers även om jag har ett par kraftigare Adidas också. Adizero-serien är fin, jag gillar mina nya Adios! Saucony A4 är en annan tunn sko som ser fin ut. Nya gula DS Trainer 16 väcker också habegär trots att mina i version 15 fortfarande är ganska nya. Börjar inte dämpningen bli sämre redan omkring 40 mil ;)

 

2011-02-15 08:08   anneliten

tack för bilden - den ska jag visa för en oförstende make. Så att han ser att jag är långtifrån värst liksom... Har bara fyra par skor just nu - icebugs, Asics DStrainers, Asics Kayano och någon Saucony-modell.

 

2011-02-14 23:54   Daniel Erman

Det ryktas att Newton ska släppa en ny racer. Den är jag väldigt sugen på! Hoppas den är snygg också! :)

 

2011-02-14 22:24   Anna (http://blogg.piggelina.se)

Jag känner mig sugen på mina alldeles egna turkosa DS trainers och mina knallorange saucony som står och väntar på mig i garderoben. Så retsligt att ha två sånna färgklickar i sin ägo utan att kunna använda dem!

 

2011-02-14 21:52   andrej

Vad är det man brukar säga:
-"Den som väntar på något gott, har väntat för länge"

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.