Krig och positiva splittar - Sofie springer | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sofie Kulp-Tåg


Mest lästa


Krig och positiva splittar

26 feb 2010
av: Sofie Kulp-Tåg

Jag har hamnat i krig. Snygg-sko-krig. Dethär med skor än känsliga saker. Staffan har påstått att Noosan är ful, medan jag ju tycker att den är en riktig snygging. Kriget har nu breddat sin front, gått från lätt skade skjutande i kommentarsfältet på bloggarna till ett annat forum där direkta, personliga skott kan avfyras.

Igår kapitulerade Staffan: Han erkände att han tyckte att Noosan var snygg. Medan jag dansade segerdansen, njöt av känslan av en färsk skosula mot parketten när jag steppade tills jag fick mjölksyra; då när fienden sover, då gör Staffan en fuling. Det hela var ett trick för att blidka mig; han gör ett inlägg från sidan, full ammunition, och påstår att dessa är snyggare.

Icke säger jag. Mina spräckliga Noosa är snyggare; och ju längre kriget fortgår, desto snyggare kommer jag att tycka att de blir.

Foto: Privat.

För övrigt har jag sprungit två pass med positiv splitt idag. Man ska ju göra tvärtom enligt vad jag förstått. Har man disponerat sina krafter rätt, springer man andra halvan av passet snabbare än första. Idag var det dock inte disponeringen av mina krafter som var problemet, utan det var helt enkelt underlaget som gjorde disponeringen för mig. I morse var det ganska stabilt underlag utanför stadskärnan, medan det var slaskigt ju närmare city man kom. Det gick alltså fortare första biten. På eftermiddagen hade det hunnit smälta inne i stan, och man kunde känna asfalt under fötterna, dra upp farten, medan den stabila snön utanför stan nu förvandlats till plask.

Skulle jag ha sprungit passen i omvänd ordning kunde det ha varit rena mönster-pass. Fair enough. Noosan är ändå snyggare.

Edit: Staffan och jag har nu kommit till ett fredsavtal; man vill ju inte starta helgen med skoskav. (Om han nu inte ligger och lurpassar med något igen).
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugofem med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-03-01 18:38   Anton Olofsson

Haha, tror inte att det är någon risk att de dimper ner efter min sågning :D
Jo, smaken är ju som baken men det är lite lustigt att de ändrar designen så
radikalt från den som är grafitti lik då det var en storsäljare för dem. Har svårt
att tro att denna blir lika stor.

Svar till:

"Anton - Jag gissar att Asics vill sälja Noosan som snabb-sko även till andra än triathleter, och som en slags hippare sko, och man tycker att det borde finnas en marknad för det. Sen är det ju alltid smaksak; och smaken är ju olika. Du får ta och täcka in doijjorna i ett par gaiters ifall det råkar dimpa ner ett par."

 

2010-02-27 21:48   Sofie Kulp-Tåg

Madde - Tror att det slutade oavgjort.

Staffan - Tack för god kamp :)

Carina - Ja, jag kommer ihåg dom också; var det Noosan månne? Borde finnas mer blommiga löparskor tycker jag.

Farsan - Nej inte du också... Bra med nödproviant där.

Jonna - Jag är faktiskt lite rädd att jag inte ska hinna med skorna, är ju inte så snabb...

Liza - Absolutely.

Ingmarie - Våtdräkt och gummistövlar blir det nog snart. Jag har aldrig haft ett par FILA på fötterna. Kanske något man borde känna på i alla fall!

Daniel - Vad du är förnuftig :) . Jag har sprungit ett kort pass med dem, men Noosan vill känna asfalt och inte den skridskobana som jag testade på. Men de känns som Asics ska kännas!

Marie - Hihi, jag är inte heller så snabb - men man kan ju alltid försöka att se snabb ut!

Susanna - Tack :)

Anton - Jag gissar att Asics vill sälja Noosan som snabb-sko även till andra än triathleter, och som en slags hippare sko, och man tycker att det borde finnas en marknad för det. Sen är det ju alltid smaksak; och smaken är ju olika. Du får ta och täcka in doijjorna i ett par gaiters ifall det råkar dimpa ner ett par.

 

2010-02-27 17:02   Anton Olofsson

Noosa i all ära men det blir ju fulare å fulare med åren.

för 2 år sedan, Högst vill ha faktor av alla skor.
http://achillesheel.co.uk/road.php/m/asics/gel+noosa+tri/m_noosa_tri_aw09/

1 år sedan, duger i krig.
http://uk.shopping.com/xPO-Asics-ASICS-GEL-NOOSA-TRI-25TH

Sen årets. Vilket straff! Tjejernas är visserligen snyggare än
herrarnas men inget jag skulle betala för. Tvektsamt om jag skulle
använda de om jag fick dem.
Sorry Sofie...

 

2010-02-27 10:37   Susanna

Roligt inlägg :)

 

2010-02-27 10:34   Marie

Jag gillar Noosan! Återigen lyckas dom göra den grymt snygg med rolig och fartig design... man blir som smått sugen på en sådan snabbsko...även om man nu inte (ännu) lyckas med att just springa snabbt;)

 

2010-02-27 00:08   Daniel Erman

Har någon av er sprungit i skorna det handlar om??? Tänkt om ni får värsta skavet eller nåt ;) dessutom tror jag inte Staffan äger ett par 905:or :)
http://mina-utmaningar.blogspot.com/

 

2010-02-26 22:18   IngmarieN

Tacka vet jag mina fina FILA skor! :-) Fast snart behöver vi nog gummistövlar för jösses vad det kommer att bli mycket vatten när snön smälter! Men först ska det visst komma ännu mer...:-(
blog.nemonisimors.com

 

2010-02-26 21:26   http:// lizalopare.blogspot.com

Är helt med dig Sofie! Mina första löpskor var NB och hur jag älskar dom med första förälskelsen-kärlek ännu idag, men de där går inte att jämföra med Noosa! Noosa är nåonting helt annat. Utseendemässigt.
De har allt: färg, attityd, och ett allmänt "se upp, här kommer jag!" :)

 

2010-02-26 21:18   Jonna Bodin Hansen

haha, men jag är benägen att hålla med dig, rött är snyggt och de där skorna ÄR tuffa och ser fartfarliga ut!

 

2010-02-26 20:12   Farsan

Visserligen är jag helt såld på Asics, men dom där är skitfula!

Fast de där hallonremmarna som får utgöra skosnören kan ju komma väl till pass när man gått tom efter 25K....

 

2010-02-26 20:09   http://carinatranar.blogspot.com

De snyggaste skorna är nog ändå de där blommiga ascis. vet inte vilken modell de är men snygga är de!!

 

2010-02-26 20:04   Staffan Dahlgren

HA HA HA HA Du skulle se mitt leende när jag läste inlägget nu - helt underbart!! Din utmattningstaktik lyckades och jag gav upp, när jag sedan såg 905:an fick jag energi till ett nytt bakhåll :-)

Men allvarligt, jag hissar fredsflagg nu. Kan vi åtminstone skriva ett fredsavtal där det står att du tycker Noosan är snygg och jag tycker 905:an är snygg men att vi trots det kan sluta fred som goda blogg-vänner :-))

Ha den bästa av helger nu!! Herregud jag skrattar fortfarande...helt helt underbart!!
Staffan
http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/

 

2010-02-26 20:02   www.metrobloggen.se/fitnesscoachen .

Det här kan bli en spännande följetong! :) Vem ska vinna??
Madde

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.