Tisdagstankar - Sandra Eriksson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sandra Eriksson


3000m hinder. Tävlar för Finland och har fem EM, fyra VM och två OS i bagaget.

SPONSORER

Jag springer inte för att det är kul, utan för att jag tänker bli bäst.

Tisdagstankar

1 nov 2016
av: Sandra Eriksson

Jag tror inte att någon läser min blogg, för jag har slutat att länka till den. Jag skriver inte ens för er skull, utan mest för att jag tycker att det är kul att skriva. Det är helt och hållet egoistiskt. För övrigt är jag usel på rubriker.

Igår fick jag börja köra crosstrainer. Det var trevligt. Hälen kändes lite halvstel och ovan i början men det gick okej. Åtminstone gjorde det inte ont. Var dock beredd på att det skulle kännas rätt ömt idag, men icke. Jag var inte ens morgonstel. Det var nog bästa morgonen hittills. Körde lite mera crosstrainer idag och det kändes prima. Hoppas det är likadant imorgon. 

Jag har en visdomstand som jag hatar. Den började krångla för ett år sedan. Den gjorde ont några dagar för att sedan lugna ner sig i några månader och sen vara öm några dagar igen. Så har den hållit på. Igår började den bli öm igen. Idag är tandköttet rätt svullet och värker alldeles tillräckligt. Inte skönt alls. Nu måste jag gå till en tandläkare och troligen operera bort den. Jag har tandläkarskräck. Jag kommer troligen att dö. Usch.

Jag håller på att planera ett hinderpass jag ska dra så småningom. Jag har alltid känt att jag inte kan någonting. Mest för att jag är finländare och i Finland gillar man att studera och utbilda sig. Min högsta utbildning är gymnasiet. Hoppade av både byggnadsingenjör- och modersmålsutbildningen pga av att det var skittråkigt. Jag blev idrottare istället. Hur som helst, då jag började planera passet igår så insåg jag att jag kan skitmycket. Ser fram emot att få lära vidare det jag kan!

Idag ska jag äta ärtsoppa igen. Min tand klarar inte ens av banan just nu. Har köpt på mig ett par burkar finsk ärtsoppa, trots att den är fyra gånger dyrare än den svenska. Helt klart värt det. Den är trots allt fem gånger godare. Brukar slänga i färdigstrimlad skinka. Den kostar också bra mycket mer än ostrimlad. Men den lata sidan av mig tycker att det är värt det.

Jag har kommit på idéer till tre nya tavlor jag ska måla. Är lite trött på att min hjärna alltid kommer på nya tavelidéer. Det blir så mycket jobb. Trots att det är kul. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med de färdiga talvorna förutom att instagramma dem.

Jag har äntligen börjat gå med vanliga skor. Det är häftigt. Går bara med Nike Free än så länge eftersom de är de enda skor jag har med mjuk häl. Har lärt mig att det är något av det viktigaste nu, att ha ett par skor som inte trycker på hälen. Då jag tränar kör jag Nike Elite. Den är inte mjuk alls så jag skar bort hela hälpartiet. Skulle egentligen gräva ut dendär plastbiten i hälkappan men mitt tålamod flippade ur och skar loss hela hälen istället. Det är sånt som händer. Jag fattar inte hur man ska få loss plastbiten. Har fått hundra förklaringar redan och nej, länken till Rune Larssons hemsida funkar inte. Men just nu klarar jag mig.

Här är tre punkter jag borde skriva upp varje dag:

1) Dagens människa: Sigrid. Den coolaste motionär jag inte känner. Eller vete fan om man kan kalla henne motionär. Hon är lite för snabb för det. Förutom snabb så är hon också smart, snygg och solig (skulle egentligen skriva rolig, men eftersom alla andra ord började på s, så blev det sådär. S är en bra bokstav). Hon heter @SiWeSe på twitter och instagram. Följ henne. 

2) Dagens lärdom (man borde lära sig något nytt varje dag): Havregryn innehåller 13g protein (per 100g antar jag?!) Det är lika mycket som typ kvarg och keso. Varför vet vi inte det? Varför käkar folk inte havregryn istället för proteinpulver. Och varför proteinhetsar folk? (Det här lärde jag mig via Sigrids twitter i morse!)

3) Idag är jag tacksam över: att jag tänkte "åh vilket mysväder" imorse då alla andra klagade över mörkret, kylan, regnet, vindarna, höstarna och november. Jag älskar att älska höst och dåligt väder. (Men då snön kommer lär jag vara den som gnäller mest). 

Jaja. Hejdå.

Sandra
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextioett med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-11-03 00:05   Sandra Eriksson

LG! Du är jättebra! Kärlek och snö härifrån!

Sigrid! Det kom från hjärtat. Du är bra!

Ulrika! Tack!!!

Therese! Tack för fina ord! Jag tycker inte det spelar så stor roll att jag tävlar för Finland även om jag vet att ni inte gillar det i Finnkampen. Men i övriga tävlingar är det fritt fram att heja på vem som helst. Jag hejar på många svenskar i många tävlingar trots att jag är finländare ;)

Sale! Hyvä jos voin auttaa :) Joskus minun täytyy kirjoittaa suomeksi!

 

2016-11-02 18:33   Sale

Hej Sandra. Det är roligt att studera svensk med din blogg.

 

2016-11-02 07:12   Therese

Du skriver en av de bästa och roligaste bloggarna, dessutom inspirerande och välskriven. Gillar den skarpt! Enda felet är ju att du tävlar för vårt grannland! 😉 Fortsätt skriva så som bara du gör och lycka till med rehaben!

 

2016-11-02 05:51   Ulrika

Jag läser din blogg :)
Hoppas allt blir bra med visdomstanden, krya på dig!

 

2016-11-02 00:14   Sigrid

Alltså Sandra! Nog för att vi redan är kära i var sin Magnus, men jag älskar dig också. Blev helt chockad nu... ☺💜😆💜😙

 

2016-11-01 23:16   LG Skoog

Du är bra. Du är jättebra! Kärlek&värme/ LG58

 

2016-11-01 22:20   Sandra Eriksson

Helena: Vad glad jag blir att du läser, då vet jag att jag inte skriver i onödan! Kommer nog mera rehabskriverier :) Och Sigrid är grym!

Jimmie: Och jag gillar din kommentar. Den gjorde mig glad, tack!

Johan: Mamma har den boken, hon har nämnt det där med hälkappan många gånger, men jag har aldrig ens sett själva boken. Måste låna den av henne!

 

2016-11-01 20:54   Johan

Sandra, köp Runes bok. Tror det finns bilder i den hur man gör för att ta bort plasten i hälkappan.

 

2016-11-01 20:02   Jimmie Hellström

S.E.
Jag gilllar det du skrev. Avslappnat, naturligt ärligt, roligt och bra.
Bra.
/ Jimmie

 

2016-11-01 19:37   Helena

Jag läser och vill veta mer om din rehab!
Skön vardagsrealism bland alla polerade ytor!
Och bra tips på instagram-konto!

 Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken