Sprintpers, spikskor och millopp. - Sandra Eriksson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sandra Eriksson


3000m hinder. Tävlar för Finland och har fem EM, fyra VM och två OS i bagaget.

SPONSORER

Jag springer inte för att det är kul, utan för att jag tänker bli bäst.

Sprintpers, spikskor och millopp.

27 apr 2018
av: Sandra Eriksson

Hej på er! 

Har haft en mycket negativ inställning till min blogg senaste tiden. Jag har egentligen inte brist på idéer att skriva om, tvärtom, jag kunde skriva hur mycket som helst. Men det här med blogg är så omotiverande nu då det finns så många andra sociala medier. Fördelen med alla andra sociala medier är att man får direkt bekräftelse genom att folk klickar på "like" eller skriver en kort kommentar. Att kommentera en blogg är mycket mera omständligt (härregud vad lata vi människor är, men jag orkar sällan kommentera blogginlägg själv heller. Om jag ens orkar läsa). Jag vet ju inte ens om någon läser vad jag skriver och i så fall vem. Vilket också gör att det är svårt att veta vad jag ska skriva om. Och det här är alltså inte kritik mot mina läsare utan snarare mot mig själv, som inte tycker att det inte är givande att skriva och lägga ner tid på blogginlägg om jag inte får någon bekräftelse för det. Jag gillar inte vad sociala medier gör med oss. 

Jag försöker i alla fall dra ner på användandet av sociala medier. Jag stängde ner mitt twitter-konto i vintras och här om veckan tog jag bort facebookappen från min telefon. Jag kollar inte vad andra gillar på instagram och jag går inte längre in på "förstoringsglaset". Jag följer bara såna som jag är intresserade av att följa. Jag undviker också att följa andra idrottare (framför allt de jag tävlar mot) eftersom jag inte har något behov av att veta vad de gör. Jag fokuserar på mitt och det känns bra. 

Nåja, det var en lång parentes. 

Träningen flyter på bra och jag har fått ihop lite löpmängd och ganska mycket kvalitet. Alla intervallpass de senaste veckorna har gått väldigt bra. Jag är förvånad över att jag har gått framåt så snabbt. Igår slog jag till med ett dunderpers på 200m efter att ha sprungit träningspers på 500m (tror jag), och det är bara april. 500ingen var inte ens ett maxlopp. Att vara rekordsnabb på 200 räcker inte till för att vara rekordsnabb på 3000m hinder, men det underlättar massor i spurtstrider. Jag har gått framåt rätt mycket på långa sträckor också och om inte pollensäsongen blir överjävlig i år, så jag i alla fall kan träna relativt normalt i juni så tror jag att juli och augusti kan bli riktigt roliga månader. Men det är långt dit och kroppen ska hålla ihop och jag ska hålla mig frisk. Så jag fortsätter som vanligt, med en dag i taget och försöker njuta av varje framsteg på vägen. 

Nästa vecka är det Kungsholmen runt. Jag ser fram emot det loppet. Jag tror att det blir helt annorlunda än Premiärmilen. Inför Premiärmilen hade jag knappt fått ihop en enda vecka med ordentlig löpmängd sen september. Jag trodde att jag skulle springa på 36min om det gick bra och jag vågade inte riktigt köra på. Banan var långsam och det snöade innan start och var kallt och blåsigt. Inför Kungsholmen har jag fått till flera riktigt bra veckor och betydligt mera löpmängd. Jag har gått framåt mycket och har ett helt annat självförtroende. Banan är dessutom mycket snabbare. Det finns egentligen "bara" två saker som kan göra det besvärligt: 1) Vädret. Det kan bli besvärligt om det är hård motvind längs Kungsholms strand och man inte hittar lämpliga ryggar. 2) Min hjärna. Ska jag springa en bra tid kan jag inte springa ett bekvämt lopp som på Premiärmilen. Att springa en snabb mil är jobbigt mentalt. Men det blir en roligt utmaning och ett roligt lopp med många bra namn på startlinjen. Jag ser konstigt nog mer fram emot själva loppet än resultatet vilket är väldigt ovanligt då det kommer till mig och millopp.

I övrigt händer det inte så mycket spännande i mitt liv just nu. Jag springer och jag njuter av våren, mera än jag någonsin har gjort förr. Jag är glad över att springa i spikskor igen och jag ser fram emot att mina systrar och bebisen kommer och hälsar på mig om några veckor.

Det var det. 

Sandra


Kommentarer


2018-05-05 22:08   Ulrica

Läser din blogg med stort intresse. Välskrivet. Jag läser hellre en blogg än ser en bild eller nåt på Facebook. Hoppas du skriver oftare. Lycka till med säsongen.

 

2018-05-03 23:21   Hannes Svensson

Jag vill inte heller att du ska sluta blogga!

 

2018-05-02 22:31   LN

Ett ord säger mer än tusen bilder. Tio kilometer säger ännu mer. Ser också fram emot lördagens lopp. Efter det kan jag börja springa igen.

Och läsa ditt nästa blogginlägg.

 

2018-05-01 22:43   Filippa

Jag läser din blogg och tycker den är grym. Bra och tänkvärda texter som ofta får än att tänka till. Inklusive det vardagliga förstås. Alltid intressant! :)

 

2018-04-30 19:19   M

Jag tycker väldigt mycket om din blogg, smaskar i mig varje nytt inlägg med glädje! För det är just glädje jag läser i dina inlägg! (Jag veeet, såklart finns det en vardag även för dig säkert, men det du väljer att skriva om och relaterat till löpningen är fin läsning!)

 

2018-04-29 20:49   Mickesotoksd

Usch ja... millopp är verkligen en fysisk & mental utmaning! Inte en bekväm meter nånstans!
Inte spännande?! Tvärtom - det är jättespännande att följa din utveckling efter rehab & se hur bra kroppen svarar. Spännande & roligt :-)
Är det långt kvar innan du får börja gå på hindren?
Att jag gillar din blogg vet du :-)

 

2018-04-29 18:49   Ida

Nej du får inte sluta blogga! Älskar din blogg och blir alltid glad när jag ser att ett nytt inlägg har kommit. Gillar språket och sättet du skriver på, det är behagligt, lättsamt och roligt! Föredrar helt klart ord framför bild. Jag hoppas du fortsätter blogg för i mig har du en trogen läsare som annars kommer sakna din inlägg. Jag är dålig på att kommentera men det är oftast för att jag läser dina inlägg lite i farten, ler ibland en stund efteråt, tänker efter och kan relatera, men missar ofta att kommentera. Men jag läser och hoppas du fortsätter skriver!
Stort lycka till med löpningen och allt annat!
Kram

 

2018-04-28 19:45   Ann-Christin

Du skriver med skarp iakttagelseförmåga och humor och jag läser alltid din blogg och väntar redan på nästa inlägg! Jag är intresserad av friidrott och det är roligt att få följa din träning och vardag.

 

2018-04-28 09:32   Linda

Åh! Jag som tycker att det är tråkigt med alla bloggar som lägger ner till förmån för twitter, instagram och annat som jag har valt att inte ha. Jag vill läsa, inte titta på bilder och filmer. Jag läser alla dina inlägg och gillar sättet du skriver på. Hoppas att det går bra med löpningen nu!

 

2018-04-27 23:03   bella

Jag gillar att läsa om dina tankar och hoppas du fortsätter med skrivandet!! Håller tummarna för dig i sommar

 

2018-04-27 22:38   Salepaa

Hei. Jag har läsat din blog för monga tid och jag älskar att läsa det. Hoppas att du ska tävla i sommaren och allt gå bra.

 

2018-04-27 20:23   Annah

Här kmr bekräftelse. Jag läser. Du skriver bra, har ett njutbart språk o bra/roligt innehåll. Ser alltid framemot dina inlägg, ju längre desto bättre!

 Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken