Rubrik 6 - Sandra Eriksson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Sandra Eriksson


3000m hinder. Tävlar för Finland och har fem EM, fyra VM och två OS i bagaget.

SPONSORER

Jag springer inte för att det är kul, utan för att jag tänker bli bäst.

Rubrik 6

10 jan 2017
av: Sandra Eriksson

Wohoo. Jag lever igen. Efter superförkylning + jul i Finland + ny förkylning. Mitt immunförsvar är lätt min sämsta egenskap. Ska börja läsa på och testa på cirka allt som är bra för immunförsvaret. Hur som helst så var jag inte så trött under sjuktiden, så jag fick saker gjorda här hemma och kunde mentalt ladda upp för en riktigt tuff träningsperiod. För det är så det kommer att bli nu. Med tanke på hur få löpsteg jag kunde ta i höstas så finns det inget utrymme för slarv eller misstag nu. Alla små detaljer blir viktigare än någonsin. Och om det inte uppstår några nya problem så tror jag helt ärligt att jag kan vara hur bra som helst i sommar. Men det kommer inte gratis. Det kommer att bli ett jäkla jobb. Eller ja, det är. För det har redan börjat. Livet kommer att vara ett träningsläger fram tills säsongen börjar. Och lägerlivet är det bästa livet.

Jag vill ha nya gardiner. Nu har vi mörkgråa. De hänger bakom vår mörkgråa soffa. Too much greyness. Jag vill ha lila gardiner. Hur svårt kan det va, tänkte jag och började googla. Jättesvårt, faktiskt. Lila gardiner finns inte. I alla fall inte fina. Följande kräver jag av mina gardiner: 1) De ska vara mörkt blålila. Alltså lila, men mot det blåa hållet. Absolut inte ens lite mot vinrött och absolut inte ljuslila. 2) De ska vara tjocka. Inte genomskinliga så att de ser färglösa ut. 3) De ska inte vara i sammet eller något annat obehagligt material. Bara helt vanliga mörklila (mot blåhållet) gardiner. Hur jäkla svårt kan det vara?!? Meddela mig genast om ni ser såna gardiner/tyger någonstans. För jag hittar inte. (Och jag har letat på alla textil- och tygsidor som existerar i det här landet). Och ja, de ska kosta normalt. Eller billigt. 1000kr/m är inte normalt. 

Jag har varit väldigt lugn senaste tiden. Eller ja, en ganska lång tid börjar det bli nu. Mitt tålamod är ovanligt bra. Men så råkar det vara så att vi har en extreeeemt långsam hiss i vårt hus. Jag hatar den. Varje gång jag trycker på hissknappen så känner jag hur irritationen tar över min kropp. Det känns som att hissen kommer från våning 138. Och det finns bara 6 våningar i vårt hus. Ni ba: men ta trapporna. Jag ba: vi bor på våning fyra. Hur mycket vardagsmotion tror ni att jag behöver?

Jag har kollat på Skam. Det har troligen ni också. Jag älskar Skam. Jag älskar det norska språket (fryseposer är mitt favvoord, men det kommer inte från Skam utan från en förpackning fryspåsar). Jag älskar hur snyggt och kreativt serien är gjord. Jag älskar att skådisarna är så sjukt duktiga. Jag älskar att de tar upp bra saker på ett bra sätt. Och jag älskar också att de spårar ur fullkomligt däremellan. Mina favoriter är Vilde (hon är bara.. bäst!), Eskild, Sana, Isak, Chris, Eva, William (ja, jag vill hooka med dig), Noora och Jonas. Och skolhälsovårdaren givetvis. Så cirka alla. Utom Even pga att jag inte gillade hans frisyr. Fast Noora vet jag inte riktigt heller. Hon tänker så länge innan hon pratar. Mitt tålamod får det kämpigt då jag väntar på att hennes tystnader ska ta slut.

Jag gillar inte ordet supertalang. Enligt media så är man supertalang om man är ung och gör en bra idrottsprestation. Enligt mig är man supertalang om man har tränat ca noll och presterar ca hundra. Många av de så kallade supertalangerna har ju troligen börjat träna mycket tidigare eller tränat mycket mera än sina motståndare. Det är ofta så i juniorklasserna. Det är visserligen en talang att tåla mycket träning också, men det känns inte som att det är det medierna menar. Och jag tänker inte på något vis förminska någons prestationer. Men kan man bara inte låta det vara en jättebra prestation och ge idrottaren den beröm hen givetvis förtjänar och sen peppa hen till ännu bättre prestationer. Istället för att höja prestationen till skyarna och lägga mer press? Eller tycker ni att jag tänker helt fel? Skulle man själv vilja bli kallad supertalang som ung idrottare? Kanske? Kanske inte? Jag vet inte.

Jag drömmer märkligt igen. Varje morgon kan jag räkna upp fem nya sjukt random drömmar. Jag är lite trött på att drömma nu. Borde kanske börja skriva drömdagbok. Natten till igår drömde jag att jag körde höghöjdsträning med min naprapat i en brant backe här i Sjöstan. Han sa att jag måste chilla och skaffa flickvän om jag ska ha en chans att ta mig till VM. Att va? Kan man inte bara stänga av hjärnan på natten?

Jag är avis på skidåkarna. Det finns så himla mycket pengar i den sporten. Åtminstone jämfört med friidrott. Jag vill också ha pengar. Måste bli bättre på att springa eller lära mig skida. Tror mer på alternativ ett. 

Har för tillfället inplanerat tre träningsläger i vår. I februari, mars/april och april/maj. Det ena lägret är springtimelängret med Runners World i Portugal. Kommer att bli galet kul! 

Nu är jag hungrig. Vill ha ärtsoppa men sambon har gjort den härliga maträtten rester. Mums. 

Idag har jag lärt mig: Den här är så himla svår. Jag har helt säkert lärt mig något, men jag vet inte vad. Eller ja, jag läste lite om hur glykemiskt index funkar idag. Alltid nåt.

Dagens person(er): Micke Soto. Min mest trogna bloggläsare. Vänlig, omtänksam och rolig typ. Dessutom är vi felihälkompisar. Ni kan följa honom på exempelvis instagram: @mickesotoksd

Idag är jag tacksam över: Att jag har lärt mig att bita ihop och göra det bästa möjliga av det mesta. Jag har säkert skrivit det hur många gånger som helst, men jag är verkligen tacksam över att jag faktiskt har lärt mig att vara här och nu och sluta stressa. Det är underbart.

Sandra
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet här


Kommentarer


2017-01-16 16:29   Sandra Eriksson

AW, det låter ju perfekt! Har inte hittat i butik, men har faktiskt inte kollat nätet. Annars kanske jag snor dina någon gång då du inte är hemma. Nästan så desperat är jag ;)

 

2017-01-16 16:28   Sandra Eriksson

Micke! Betala för att skida. Det är för jäkligt! Alla idrottspengar i Sverige går väl till fotboll och skidåkning så man borde ju för fasiken få skida gratis. Inte ok. Smyg dit och nattskida!!

 

2017-01-16 16:26   Sandra Eriksson

Malin! Ja, jag har köpt ingefära och citroner och allt det där för flera veckor sedan. Men sen tyckte jag att det var såååååå jobbigt att göra det så det blev aldrig av. Kanske ska försöka igen. Har en lätt träningsdag idag så då kanske jag orkar ;) Jag gjorde samma sak med Skam. Helt fantastiskt! Jag är i Portugal 25 mars - 1 april. Du är där en vecka till va? Blir så jäkla skoj! :)

 

2017-01-14 09:29   Malin Skoog

Jag har också varit förkyld mycket efter att jag började jobba på vårdcentral, men har nu börjat med ingefärsshotar varje morgon och kväll ;) googla på receptet. Funkar än så länge! ;)
Och skam, jag är besatt av den serien, har sett klart 3 säsonger på knappt en vecka :P
Vad kul att du också ska till Portugal!! :D Vilka veckor blir du där?

 

2017-01-13 21:39   Mikael Soto

Men duuuuu...!! Tack snälla :-) & på vilket sätt hedrar jag din kommentar? Jo, genom att vänta tre dagar innan jag ser ditt senaste inlägg... inte heeelt imponerande direkt!

Någon säger mej att jag inte räknas som ung & lovande i skidspåret för jag får tvärtom BETALA när jag ska åka. 50-: i spåravgift ligger bakom hörnet imorn igen. Men jag kommer att visa ditt inlägg & hoppas att dom snabbt rättar till det där.

Din felihälenkompis :-)

 

2017-01-11 22:17   AW

Jag köpte mörklila mörkläggningsgsardiner på Hemtex för nåt år sen... inte sammet, inte vinrött utan mörklila! Vet inte om de fortfarande finns men det kan ju vara värt att kolla

 Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.