Rubrik 12 - Sandra Eriksson | Runner's World

Sandra Eriksson


3000m hinder. Tävlar för Finland och har fem EM, fyra VM och två OS i bagaget.

SPONSORER

Jag springer inte för att det är kul, utan för att jag tänker bli bäst.

Rubrik 12

21 mar 2017
av: Sandra Eriksson

Jag är väldigt glad över att jag numera är rätt van vid att resa, och framförallt väldigt van vid att det krånglar då jag ska resa. Strejker, radarproblem, folk som snor min plats, väskor som försvinner, folk som snor grejer ur mitt incheckade bagage, förseningar, plan som gör u-svängar i luften osv. Jag kan det där. 

Min resa till Portugal inkommande helg har blivit lite annorlunda än direktflyget från Stockholm till Faro som jag egentligen skulle ta från början, pga att jag åker hem via Finland på begravning innan. Jag fick mecka lite för att lyckas boka en hyfsat smidig resa, men jag fick ihop det till slut. Min resplan är perfekt, men det kräver att allt funkar. Och jag är lite taggad måste jag erkänna. Lyckas jag med den där resan utan problem så tänker jag titulera mig som resproffs. 

Så här ser min resplan ut: 

På fredag flyger jag direktflyg Stockholm - Kronoby och vrider fram klockan en timme till finsk tid. Det borde knappast vara några större bekymmer. 

På lördag åker jag direkt från begravningen (byter om från begravningskläder till reskläder i bilen) till flygplatsen i Kronoby och flyger ner till Helsingfors. Jag har hört att inrikesflygen i Finland kan vara inställda på pga strejk. I såna fall är jag körd. Men med lite tur går flyget som planerat och jag har två timmar i Helsingfors innan jag flyger vidare till Hamburg och vrider tillbaka klockan till svensk (tysk) tid igen. I Hamburg tar jag in på flygplatshotell. 

På söndag, eller snarare natten mot söndag ska klockan ställas in på sommartid, dvs jag vrider fram klockan igen. Mitt flyg går sju på morgonen. Det gäller att ha koll på vilka av mina klockor som ställer om sig själva och vilka som inte gör så man vet vad man kan lita på. Och så får man ju hoppas att klockorna på flygplatsen stämmer (sommar- och vintertid måste ju vara det mest onödiga någon någonsin har kommit på!). Om jag verkligen skulle få till det där så är det bara att vrida tillbaka klockan en timme igen då jag landar i Faro och åker vidare till Monte Gordo. 

Under natten i Hamburg lär jag få klara mig på handbagage då jag troligen checkar in väskan från Kronoby direkt till Faro. Förhoppningsvis kommer väskan fram sen också. 

Tre dagar, fyra flygresor, fyra klockomställningar. Det är dömt att misslyckas. Och med mitt vanliga flow så ska det nästan inte gå att lyckas. Det är lite spännande ändå! 

Ni kan följa min helg på twitter under hashtaggen #sandrareser. Där uppdaterar jag varje gång något går åt helvete. Håller mina egna tummar för att jag ska slippa använda taggen.

Men Portugal blir så himla najs! 

Sandra
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2017-03-26 13:43   Micke Soto

OMG

 

2017-03-22 20:25   Johan Hedlund

Lycka till med den resplanen!
Hur ser backup-rutten ut? :-)

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.