Sugen på ultra 2017? - Ann-Sofie Forsmark | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Ann-Sofie Forsmark


Vem: Forever young småbarnsmamma med spretig utbildning som både civilekonom (samt studier i miljöekonomi och miljöteknik), massör, revisor, löpcoach och hälso- o friskvårdskonsult. Efter 11 år i exil i England, Australien och Jämtland är jag en smått ofrivillig Sthlmsbo som letar sig bort från asfalten så fort det går.

Arbetar som hälsostrateg, driver ( i väldigt liten skala) en enskild firma där jag föreläser, tidigare har löpcoachat främst ultralöpare, kostcoachat samt instruerar på workshops och event. Driver podden Health for Wealth om strategiskt hälsoarbete. Därtill arrangerar jag årets GODaste lopp: Tjejmarathon 2016 en gång per år. Det är förstås inte full fart på alla bitar samtidigt utan det växlar under året.


Jag har mycket energi och det får jag genom att vara väldigt noga med att göra rätt saker, jobba smart, ha mycket ledig tid tillsammans med min familj och ta hand om sömn och återhämtning.
Vad jag skriver om: Ultralöpning. Terränglöpning. Bra mat. Yoga. Hälsa. Företagshälsa. Föräldralivet. Välgörenhet.

Motto: Work hard. Do good. Rest and play.

Utmaningar 2017: Under 2016 klarade jag mitt (enda!) prestationsmål inom löpningen; att springa 100 miles under 20 timmar. Inför 2017 vill jag springa med fokus på upplevelselopp men sätter inga specifika mål- om inte andan faller på!

Vill du kontakta mig angående föreläsningar, löpcoachning eller annat? Maila gärna!

Sugen på ultra 2017?

27 sep 2016
av: Ann-Sofie Forsmark

Jag har jobbat 17 år (!!) i hälso- och träningsbranschen. Som PT, som massör, som hälsocoach, livsstilsrådgivare, aerobicsinstruktör (!! igen), boxerciseinstruktör, spinninginstruktör, coachat viktnedgång, coachat löpare i allt från att klara en mil till 100 miles osv osv osv.

Häromdagen på en föreläsning ombads vi skriva ned vad vi gillar att göra och vad vi drivs av. Vad som är viktigt för oss.

Förutom mina barn, min man och min familj så skrev jag nästan utan att tänka att

Inspirera andra att utmana sig och till positiv förändring.

I det lägger jag mycket- positiv förändring kan vara att lugna ned sig, träna mindre, motionera mer, vara ute mer, vara mer hållbar, verka för en hållbar värld.

Men eftersom jag själv gjort en resa från att ha väldigt dåligt självförtroende, ganska dålig hälsa, tycka att milen är väldigt lång till att må fantastiskt, ha bra självförtroende och dessutom springa jättelångt så vet jag att trots att det inte alltid, under riktig tuffa utmaningar, just för stunden kanske inte gör en så gott fysiskt- kan ultralöpning vara en fantastisk stark och positiv upplevelse. 

I min ultralöpning hämtar jag mycket lugn, kraft, naturupplevelser och jävlar anamma. Det är mitt ess i ärmen och jag vet att många klarar så mycket mer än de tror. Men man kan behöva lite hjälp på vägen.

Jag har tidigare coachat löpare online och det var fantastiskt givande och inspierande att se dem utvecklas och prestera hållbart.

Nu är jag sugen på att coacha igen. Men med en liten annan approach:

Jag tror på att hjälpa människor coacha sig själva. Att coachingen inte ska leda till ett beroende av vare sig en annan person eller en klocka. Utan att man under tiden ska lära känna sin egen kropp så man kan träna på känsla. Så gör jag nu och det gör det mycket lättare, jag håller mig både skadefri och frisk och viktigast av allt- det funkar i mitt liv.

Jag är inte helt klar i huvudet över upplägget men jag vill att det ska vara en grupp där man också delar erfarenheter, tips och pepp med varandra. 

Kanske är du sugen på din första ultra? Ett 5-milslopp, Ultravasan, ett terrängmaraton eller liknande. Du vill kunna styra träningen själv men få hjälp med upplägg, utrustningstips, återhämtning, kost och det mentala? Kanske har du sprungit några ultralopp men vill spetsa till träningen, eller kosten, eller båda? 

Kontakta gärna mig här då. Det är absolut inte bindande- men din adress finns med när jag skickar ut ett mer genomtänkt förslag! 

Hoppas höra från dig!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoett med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-10-07 09:19   Annette

Detta är nog precis vad jag behöver!!!
Har fyllt i en intresseanmälan (blev en halv uppsats :-)) och väntar med spänning på fortsättning.

Blev väldigt inspirerad av din race report och den resa du har gjort.
Vill själv kunna springa långt med självförtroende och känna att jag har kontroll på situationen och har verktyg som ger mig både styrka i kropp och knopp.

 

2016-09-30 12:00   Ann-Sofie Forsmark

Malin- men hojta ändå :) Tids nog!

 

2016-09-27 20:49   Malin - Litelangre.se

Låter ju superspännande, men jag är nog lite för långt ner på återhämtningstrappan än tror jag...

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.