Ann-Sofie Forsmark - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Ann-Sofie Forsmark


Vem: Forever young småbarnsmamma med spretig utbildning som både civilekonom (samt studier i miljöekonomi och miljöteknik), massör, revisor, löpcoach och hälso- o friskvårdskonsult. Efter 11 år i exil i England, Australien och Jämtland är jag en smått ofrivillig Sthlmsbo som letar sig bort från asfalten så fort det går.

Arbetar som hälsostrateg, driver ( i väldigt liten skala) en enskild firma där jag föreläser, tidigare har löpcoachat främst ultralöpare, kostcoachat samt instruerar på workshops och event. Driver podden Health for Wealth om strategiskt hälsoarbete. Därtill arrangerar jag årets GODaste lopp: Tjejmarathon 2016 en gång per år. Det är förstås inte full fart på alla bitar samtidigt utan det växlar under året.


Jag har mycket energi och det får jag genom att vara väldigt noga med att göra rätt saker, jobba smart, ha mycket ledig tid tillsammans med min familj och ta hand om sömn och återhämtning.
Vad jag skriver om: Ultralöpning. Terränglöpning. Bra mat. Yoga. Hälsa. Företagshälsa. Föräldralivet. Välgörenhet.

Motto: Work hard. Do good. Rest and play.

Utmaningar 2017: Under 2016 klarade jag mitt (enda!) prestationsmål inom löpningen; att springa 100 miles under 20 timmar. Inför 2017 vill jag springa med fokus på upplevelselopp men sätter inga specifika mål- om inte andan faller på!

Vill du kontakta mig angående föreläsningar, löpcoachning eller annat? Maila gärna!

Det här är jag.

31 okt 2013

Jag uppdaterade min blogginfo alldeles nyss. Och tänkte att- faktiskt-det har hänt en del de senaste åren.

Jag har gjort massa saker jag föresatte mig att göra. Drömde om.

Jag gör en massa saker som jag drömde om, som jag vaknar till att vilja göra.

Jag planerar för att göra mer av dessa saker och jag drömmer om saker som jag ännu inte satt en tidsplan för.

Många av sakerna är så enkla så enkla. De är att gå tidigt från jobbet utan dåligt samvete för att vara med min dotter. Det är att jag klev av en rätt utstakad karriärväg för att jobba med det jag brinner för. Det är att jobba i en egen ideell förening med välgörenhet. Det är att vara utomhus i naturen så ofta jag kan och jag sätter det före så mycket annat för att jag vet att jag behöver det. Det är att hjälpa andra nå sina mål, få vara med på ett hörn när en person utvecklas både fysiskt och mentalt.

De är att våga säga "ja" till saker jag inte trodde jag klarade förut. Det här är inget skrytinlägg. Men det är ett stolt konstaterande att nu, nu tror jag inte jag kan dem heller men har lärt mig att våga tro att jag, jag kan också lära mig!

Senast för två dagar sen svor jag över att " måste det hända massa läskiga saker hela tiden. Kan man inte bara få gå runt och vara lycklig hela tiden."

Men det får man inte. Och då skulle man inte vara det. Idag tar jag en stund och njuter av det jag åstadkommit sen 2010 då jag gjorde ett stort skifte i mitt liv. Jag accepterar det jag inte kan göra något åt alls. Och jag samlar kraft och glädje att ge mig i kast med allt det som ligger framför mig.

Så tänker jag.

Foto: Luca Mara

Veckans träning- lite mängd igen!

30 okt 2013
20131030-214017.jpg

Det är mindre än sex veckor sen Black River Run. det känns mycket längre! Känns som jag inte har någon uthållighet kvar men man måste släppa taget ibland för att kroppen ska få vila. Lite som att bryta ihop och komma igen starkare!

Den här veckan är den första med lite mer mängd igen.

I måndags sprang jag milen hem med fartökningar.

I tisdags snortidiga morgon sprang jag och Maria 12 glada löviga kilometer.

Idag sprang jag milen igen med 5 stabila kilometer, sen 3 x 800 meter progressivt och sen snabb styrka efteråt.

Imorgon reser jag och hjärtat till Österlen! Jag har ingen kolll på södra Sverige- Simrishamn-är inte det i Blekinge? Och varför går tåget först till ena kusten och sen över till den andra? Hette stället Baskerville? Nä Baskemölla! Ja det ska bli roligt det här för mig som bara reser norrut hela tiden.

Imorgon vila alltså var summan av det men kan vara svårt att låta bli att springa där längs havet på kvällen.

Men det får vi göra på fredagen också. Då biir det en kort sväng för på...

..lördag är det dags för Österlenmaran som har pendlat från att vara ett all-in lopp till ett myslopp till att..ja vara ett myslopp! Ett långpass i lugn fart ska det vara. Ser verkligen fram emot det även om jag idag har haft problem med magen.

Asfalt blir det nu och det är ju inte favoritunderlaget men tror mina gamla Xtalon 190or med avslitna gummidubb ska funka bra. Fri airconditioning är det i dem också så gamla och trasiga de är!20131030-213957.jpg

20131030-214005.jpg

Tjejmarathon växer!

30 okt 2013

Fler är starkare- så resonerar vi, jag och Madde angående Tjejmarathon. Det är samtidigt viktigt att vara en liten tight grupp som förstår varandra och kan agera snabbt.

Nu har vi faktiskt tagit in en person som vi båda aldrig träffat- men när magen säger ja så ska man köra!

Johan gjorde sig känd för oss redan förra året då han agerade i "Stoppa Tjejklassikern"frågan som jag ju är rätt engagerad i.

Han startade nanminsamlingen för att stoppa Tjejklassikern och därtill är han en hängiven löpare!

Här kan du läsa om Johan!

Om du är ett företag som vill samarbeta med oss på något sätt- hör gärna av dig!

 

Rapport om en av mina duktiga adepter

29 okt 2013

ÄNTLIGEN! Ska jag berätta för er om Ingrid! Här har ni:

* beslutsamhet

* envishet

* glädje

* hälsa

I ett!

Ingrid och jag fick kontakt förra hösten då hon ville springa Tjejmarathon men kände att utmaningen var rätt tuff- eftersom hon inte sprungit mycket alls just då. Vi började från scratch nästan men 29 juni fullföljde Ingrid Tjejmarathon på utmanande 53 kilometer- över stock och sten, strand och klippor!

Efter sommaren har vi börjat en resa mot en lättare, friskare, snabbare, starkare, uthålligare och mer balanserad Ingrid! Och vilken resa!

När vi började vägde Ingrid 85 kilo. Idag är Ingrid 1 kilo från sitt viktmål på 75 kilo. Hon är snabbare, starkare, gladare i livet och dessutom fri från knäproblemen hon hade innan.


Hur jag jobbar som coach

Ingrid ska ha roligt! Det ska kännas "yes!" efter ett träningspass. Träningen och kosten måste funka i livet och livet går i grunden före, men ibland får man bita ihop! Förändringar ska vara motiverade med ett "varför". Vi firar framstegen och att unna sig behöver inte bara vara choklad och sötsaker utan att njuta av att vakna piggare, starkare och gladare!
Träningen
Ingrid hade lite problem med ett knä och vi har jobbat med rörlighet, (bröstrygg och höfter) och styrka förutom löpningen och nu är problemen borta. Det ska vara balans mellan uthållighet, intensitet, styrka och rörlighet- alla bitar ska hänga med i träningen! Hon pendlar så vi pusslar in träningen runt dagis och bussar och det bästa jag vet är när det blir spontana styrkepass i form av att hon flyttar en vedhög eller river något på gården. Vissa pass är viktigare än andra så hinner hon inte allt en vecka så prioriterar vi om passen tillsammans.
Kosten
När man äter för viktminskning finns det en risk att immunförsvaret försämras lite. Även att det blir för mycket tråkig mat och en känsla av att man inte kan och får äta gott. Vi har fokuserat på god, nyttig, ren och näringsrik mat för att Ingrid ska vara frisk och kunna äta sig mätt. Det har fungerat jättebra och hon har kommit på egna knep och smarta lösningar och självklart påverkar hennes förbättrade matvanor hela familjen!
Jag blir väldigt inspirerad av att jobba med Ingrid och ser fram emot att ta oss an vintern och 2014 med nya utmaningar!
Idag var Ingrid med på Östnytt i ett inslag om Gotland Grand National som i år är ett riktigt geggigt löparlopp.
Här  ser du inslaget. Kolla gärna vad Ingrid har för skor.. :).

Det finns inget dåligt väder..

28 okt 2013

Jag kan bli så fundersam över hur väderstyrda folk kan vara. Just nu rasar en storm/orkan i södra Sverige och det finns reella påtagliga anledningar att hålla sig inomhus för dem som bor i drabbade områden.

I Stockholm ösregnar det. C'est tout liksom. Inget mer. Och det var rätt tomt på löpare när jag sprang hem idag. Inte en normal måndag. Jag kollar nästan aldrig vädret. Ok- om jag tror att det ska bli väldigt kallt eller varmt så styr jag förstås kläderna efter det men att banga en löprunda för att det regnar? Snöar? Blåser? Haglar? Kom igen!

Vi har alla kläder att ta på oss när vi går ut. När vi kommer hem. Varmt vatten och framför allt- någonstans att gå in efteråt- så vad är problemet?

Om vi ska undvika att springa för att det är dåligt väder- ja då blir det sällan av här i Svedala.

Att springa i regn kanske inte alla måste tycka är "härligt och uppfriskande" som många av oss frälsta hävdar men att banga ett pass för att man blir blöt- varför när man så lätt i vår rika del av världen kan bli både torr och varm fort?

Idag insåg jag inte att det regnade förrän jag klev utanför jobbet. En riktigt lång dag som rann av mig precis som regnet. Det stänkte. Det klafsade. Det rann i ögonen. Det var ju helt fantastiskt!

Varmt och skönt att komma in! Ett bra kuperat pass med 3 lätta kilometer, 2 kilometer med fartökningar och 5 i distansfart.

Imorgon springer jag sedvanligt tillbaka till jobbet och det ska ösregna och Maria hörde av sig för att bekräfta att vi inte skulle banga. Nejförtusan!

Brukar du banga träning på grund av dåligt väder?

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.