Ann-Sofie Forsmark - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Ann-Sofie Forsmark


Vem: Forever young småbarnsmamma med spretig utbildning som både civilekonom (samt studier i miljöekonomi och miljöteknik), massör, revisor, löpcoach och hälso- o friskvårdskonsult. Efter 11 år i exil i England, Australien och Jämtland är jag en smått ofrivillig Sthlmsbo som letar sig bort från asfalten så fort det går.

Arbetar som hälsostrateg, driver ( i väldigt liten skala) en enskild firma där jag föreläser, tidigare har löpcoachat främst ultralöpare, kostcoachat samt instruerar på workshops och event. Driver podden Health for Wealth om strategiskt hälsoarbete. Därtill arrangerar jag årets GODaste lopp: Tjejmarathon 2016 en gång per år. Det är förstås inte full fart på alla bitar samtidigt utan det växlar under året.


Jag har mycket energi och det får jag genom att vara väldigt noga med att göra rätt saker, jobba smart, ha mycket ledig tid tillsammans med min familj och ta hand om sömn och återhämtning.
Vad jag skriver om: Ultralöpning. Terränglöpning. Bra mat. Yoga. Hälsa. Företagshälsa. Föräldralivet. Välgörenhet.

Motto: Work hard. Do good. Rest and play.

Utmaningar 2017: Under 2016 klarade jag mitt (enda!) prestationsmål inom löpningen; att springa 100 miles under 20 timmar. Inför 2017 vill jag springa med fokus på upplevelselopp men sätter inga specifika mål- om inte andan faller på!

Vill du kontakta mig angående föreläsningar, löpcoachning eller annat? Maila gärna!

Veckans och månadens träning

31 aug 2013

Det här blev en vilovecka. Ja rent träningsmässigt. Annars är det full rulle nu och flera veckor framöver.

Förra veckan avslutade jag starkt med ett snabbt lätt pass men den här veckan har allt varit segt segt segt.

I måndags tränade jag lite styrka hemma. I tisdags hann jag ingenting så vilade. I onsdags tänkte jag köra tusingar hem från jobbet. Det gick inte alls. Jag är så glad att sommaren är slut för har man en lite dålig dag så är värmen någotn som bara gör det sämre. Jag klarade av tre stycken i allt långsammare fart från 4:25, 4:28, 4:48 och när jag kände att jag inte ens orkade starta den fjärde fast jag lät mig själv gå i flera minuter så joggade jag bara vidare.

Avskräckt av det var jag inte på humör att träna i torsdags och hann ändå inte heller.

Igår, fredag, åt jag frukost och stack sen ut för att köra backintervaller. Har en 350 meters backe här som avslutas brant. 8 ggr upp och ned i underbar höstig fuktig luft. En snabb kilometer som avslut och det kändes bättre.

Idag hade jag en tretimmars runda planerad. Jag har inte Garmin med och då kör jag på känsla och backar upp med Strava. Gick upp vid 06.30 för att hinna måla klart verandan efteråt och stack iväg efter min vanliga "kaffe och 4 BCAA". Man har väl blivit lite skadad när 3 timmar känns som en ok morgonjogg. Benen är inte så pigga nu så lät dem bara rulla på i mina nya Hoka One One. Njöt av den lugna tysta lördagsmorgonen helt ensam ute på landet. Mogna vetefält luktar så gott när det regnat.

Som vanligt så lossnade det ju längre jag sprang men ändå aldrig riktigt. Seg som kola.

Jag hade tänkt regga all min träning på jogg.se i år men har inte orkat under sommaren. Räknade dock snabbt ihop att augusti slutar på över 32 mil och September kommer nog hamna där någonstans också.

Det är inte så att jag är miljägare men många av de här milen är genomförda i enorm glädje, i vacker natur och med bra känsla och det är upplevelser jag samlar på!

Hoppas du haft en fin helg!20130831-174354.jpg

20130831-174413.jpg

20130831-174407.jpg

Fredagsgottis- Svenska äpplen

30 aug 2013
20130830-093508.jpg

Äpplen! Överallt är de! Inte besprutade heller om du nallar dem i någon trädgård! Fulla med vattenlösliga fibrer, vitaminer, antioxidanter. Goda. Billiga! För fyra personer, ta tre äpplen. Skär i små bitar. Lägg i ugnsfast form. Pudra med lite strösocker och vanillinsocker. Sen kanel och kardemumma. Smula lite smör (eller lite flytande raps och smör) med tre deciliter havregryn. Hacka 1,5 dl valfria osaltade nötter. Blanda ihop. Strö ut över äpplena. In i ugnen cirka 20 min på 200 grader. Ät med kall mager kesella eller utan!

20130830-093430.jpg Svenska äpplen- logiskt!

Din och andras framgång

29 aug 2013

Det är ytterst sällan som en annan persons framgångar har en negativ effekt på din egen. Väldigt sällan åker du bakåt när någon annan går framåt. Men det är nog ofta det känns så. Som att andra rör sig framåt och man själv står still. Och lägger man energi på att tänka så- så är det energi man skulle kunna ägna åt att antingen njuta av att vara där man är eller ta sig själv framåt på sin egen väg.

När livet inte går bra- visst är det så att det verkar gå så himla bra för alla andra men när du själv är i ett flow- då spelar det ingen roll hur det går för han eller hon och och just då är det lätt att gratta andra till framgångar?

Går det inte bra för dig men för någon annan kan man se det på två sätt:

1) Bli missunsam och avundsjuk och tänka att alla andra lyckas.

Det kommer inte ta dig någonstans. Är inte snyggt och det är inte så du vill att andra ska reagera när du delar något bra som hänt. Det ger ingen bra energi och det tar dig som sagt inte heller framåt.

Du blir inte starkare, inte snabbare. Barnen blir inte friskare och jobbhögen minskar inte (lita på mig här!). Du blir mest bitter.

 2) Bli inspirerad att själv jobba med dina mål.

Gratta från hjärtat! Heja! Precis så som du vill bli bemött när du berättar om något bra. Det kommer kännas fantastiskt! 

Och sen snor du några knep från de här framgångsrika personerna och applicerar i din egen vardag!

GÖRT!

 

Veckans träning- tre veckor kvar till #BRR

28 aug 2013

Den här veckan är det inte lika lätt att få till långa pass. Det är ok. Det visste jag redan innan. Jag gör det bästa och tänker att det jag inte får ut nu får jag ut nästa vecka!

I måndags tränade jag snabb styrka i lekparken. Jag kör alltid superset eller cirklar för att spara tid och just nu är det inte så mycket fokus på styrka som så- det blir mer i vinter.

Jag körde:

  • Armhävningar växlat med upphopp på mur
  • Rodd ståendes på ett ben som i draken ungefär med 8 kg kettlebell- lite lätt 10 på varje sida x 3 set
  • Pressar med 8 kg kettlebell växlat med dynamisk planka.
  • Rörlighet.

Inget långt pass alls men fick räcka. Igår blev det vila från träning.

Idag springer jag från jobbet till dagis med en extra sväng. Tanken är 5 x  1 km Ska bli intressant att se vad jag får för fart på dem eftersom jag knappt kört några slätintervaller på flera veckor.

Tors-söndag ska jag försöka köra backintervaller och ett väldigt tidigt långt pass.

Nästa vecka tränar jag på ganska hårt med ett väldigt långt pass på fredagen där jag tänker testa banan i Västerås för att se hur den är. Sen är det i stort sett noll distans fram till loppet. Jag springer då bara för att hålla igång benen och kör rörlighet och styrka. Sista ultrapasset 16 dagar ut från loppet är lite tightare än vanligt men har inte så mycket val så då blir det en skarpare nedtrappning istället.

Kroppen känns bra. Har haft en skum känsla runt vänster häl i början av varje pass men som sen magiskt försvinner.

Nu ser jag fram emot att värmen försvinner för lite löpvänligare väder. Jag är inget fan av gassande sol och längtar verkligen till hösten!

Ha en fin onsdag och vad ni än tänkte göra:

!

 

Tack Rundtramp för loggan! :)

Get the WHY

27 aug 2013

Oj vilken dag. Bus, puss och kram, trots. Lämning. Jobb. Nätverkslunch, jobb, simskola och varför mamma får jag inte simma i stora bassängen med de stora barnen? Storhandling. Tvätt. Lek. Plock. Natta, Bråka med Telia. Hänga tvätt. Jobb och hej bloggen :)

Det är inga som helst problem. Något av ovan. Älskar mitt liv. Älskar inte tvätt och inte att laga mat ibland och storhandla och köra fel och torka rödbetsspill på parkett men det finns ett starkt

WHY

i mitt liv och i allt jag gör och det ger en starkt lysande väg framåt precis överallt även mellan tvätten och tvättställningen. Ibland- otydlig! Då får man stanna upp. Fråga varför gör jag det här? Vart för det mig? Dit jag vill?

Äsch. Lyssna här istället.

Ladda fler


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.