En bättre människa - Ann-Sofie Forsmark | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Ann-Sofie Forsmark


Vem: Forever young småbarnsmamma med spretig utbildning som både civilekonom (samt studier i miljöekonomi och miljöteknik), massör, revisor, löpcoach och hälso- o friskvårdskonsult. Efter 11 år i exil i England, Australien och Jämtland är jag en smått ofrivillig Sthlmsbo som letar sig bort från asfalten så fort det går.

Arbetar som hälsostrateg, driver ( i väldigt liten skala) en enskild firma där jag föreläser, tidigare har löpcoachat främst ultralöpare, kostcoachat samt instruerar på workshops och event. Driver podden Health for Wealth om strategiskt hälsoarbete. Därtill arrangerar jag årets GODaste lopp: Tjejmarathon 2016 en gång per år. Det är förstås inte full fart på alla bitar samtidigt utan det växlar under året.


Jag har mycket energi och det får jag genom att vara väldigt noga med att göra rätt saker, jobba smart, ha mycket ledig tid tillsammans med min familj och ta hand om sömn och återhämtning.
Vad jag skriver om: Ultralöpning. Terränglöpning. Bra mat. Yoga. Hälsa. Företagshälsa. Föräldralivet. Välgörenhet.

Motto: Work hard. Do good. Rest and play.

Utmaningar 2017: Under 2016 klarade jag mitt (enda!) prestationsmål inom löpningen; att springa 100 miles under 20 timmar. Inför 2017 vill jag springa med fokus på upplevelselopp men sätter inga specifika mål- om inte andan faller på!

Vill du kontakta mig angående föreläsningar, löpcoachning eller annat? Maila gärna!

En bättre människa

20 jul 2018
av: Ann-Sofie Forsmark

Man vaknar. Det finns en intention om att det ska bli en perfekt dag. En balanserad dag. Närvarande, engagerad.

Dagen börjar. Det händer saker. Saker som inte var planerade. Man väljer B istället för det perfekta A och så är man helt plötsligt inne på B-spåret.

Man hade tänkt läsa en bok men det hinns på något sätt inte med ändå. Man får inte ro.

Man får säga ifrån, man ska ju uppfostra och det ska vara ordning. Man är ”inte bästa mamma”. Kanske till och med ”bajsmamma”.

Den näringsrikt eminenta måltiden man tänkt ut blir ouppskattad av några, otillräcklig för andra och kompletteras för egen del med två ostmackor.

Man jämkar, man blidkar, man funderar, man ger sig, man står på sig, man grejar och håller på.

Det kryper och det kliar. Det där hårda passet man planerat det finns det inte hjärnkapacitet kvar till.

Man byter om. Det känns segt. Man lommar iväg. Får lite feeling ändå.

Springer.

Springer fort, känns det som fast långsamt går det men skit i det. Benen bär en in i ett alldeles oåtkomligt universum av harmoni och eufori på en gång. Långt från medlande, tänkande, grubblande, skurande, diskande och diskuterande Hålla samsande.

Nära livet självt. Stegen, pulsen, flåset. Det trampar liv och fart i ådran som bär energi till livets alla förgreningar av behov att tillfredställa. Rensar rören från gnäll. Från slagg från vardagens mjölksyra.

Man springer och springer och kommer tillbaka till alltihop. Skitig och ren på samma gång. Svettig och fri. Mindre tjafs. Färre saker spelar roll, det som spelar det blir tydligare.

Redo att fortsätta försökandet. Lite mer rustad för det.  Försökandet att bli en bättre människa.

 


Kommentarer


2018-07-28 20:02   Monica Carlsson

Precis vad ett bra träningspass gör, rensar ur, Ctrl Alt Del på tangentbordet!

 


Följ oss

Loppkalendern

23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken