Årets comeback? - Marcus Hartmann | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Marcus Hartmann


Mest lästa


  1. Årets comeback?

Årets comeback?

9 jan 2018
av: Marcus Hartmann

Long time - no see! Det var i sanning inte igår jag skrev här. Jag vet inte om ni har saknat mig, men nu har jag dragit igång träningen för 2018 och tänkte testa och se om jag får ur mig lite inspiration och annat här. 

Det första jag gjorde i år var att gå med i Runners Worlds satsning #RWRunStreak 30/30 - en sätt att få upp peppen för träning i januari. Tanken är att köra ett träningspass om dagen 30 dagar i sträck. Passet bör vara minst 20 - 30 minuter (men du bestämmer såklart själv!) och du kan träna vad som helst, bara du ser till att få upp pulsen. Även om du missade starten den 2 januari så är det bara att köra igång och sikta på 30 dagar ändå, tänk bort krav och press. Det ska vara roligt och kännas bra. Bryter du sviten är det inte hela världen, bara att ta nya tag. Det enda som är säkert är att du kommer må bättre.

Facebook-gruppen hittar du här: https://www.facebook.com/groups/rwrunstreak3030/ 

Själv började jag redan nyårsdagen och har kört löpning varje dag, två gånger körde jag lite styrka också. Styrketräning har alltid varit min sämsta träningsform, jag tycker helt enkelt inte det är särskilt roligt, men jag har lovat mig själv att bli bättre på det i år. Vi får se hur det går...

Nu ska jag snart hem och äta lite innan det bär av till gymmet för styrka och lite löpband, brukar köra en del inne när det är kallt ute. Ett bra pass om man tycker det är tråkigt med löpband är att köra fartstegring. Jag börjar på 10 km/h och sedan höjer jag farten 0,5 km/h var femte minut, antingen så länge jag orkar eller så kör jag upp till 12 - 13 km/h och vänder sedan ner till 10 igen. Beror lite på vilket humör jag är på. 

Kram på er!

Kategorier:
Träning 


Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken