Löpning i livet - Livsloppetbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Livsloppet Blogg


I artikelserien Livsloppet förmedlar vi starka livshistorier där löpning spelat en viktig roll. Ofta finns det mycket mer att berätta än vad utrymmet i tidningen tillåter, så nu hittar du därför Livsloppet-bloggen här på runnersworld.se. Varje månad får du följa en av profilerna från Livsloppet.

Den här månaden möter du Maria Börjesson, 43. Som ungdom tränade hon sprint och instruerade aerobics. Men när hon fick barn försvann träningssuget och hon tog en lång träningspaus. Med det följde en ohälsosam livsstil och en känsla av att inte leva fullt ut. Men i våras upptäckte hon Paulo Robertos ”15 minuter om dagen”, och löpbehovet kom tillbaka. Idag är hon mer vältränad än någonsin.

Mest lästa


Löpning i livet

31 okt 2016
av: Livsloppet Blogg

Jag har redan skrivit att löpning är livet, men hur får man egentligen in löpningen i livet? Det är ju ofta redan fullt med andra saker man ska hinna med. Många gånger har jag fått frågan: Hur hinner du egentligen springa? Mitt svar är att det aldrig skulle gå annars! Här kommer mina bästa tips.

Spring till (och/)eller från jobbet: Jag har de senaste åren haft ca 15 min promenad hem från jobbet. I stället för att gå hem, byta om och sticka ut på en löptur, brukar jag byta om på jobbet och springa med en lagom lång omväg hem. En löptur som då tar 30 min har bara tagit 15 min extra.  

Springmöten: Möten som inte fordrar datorer och bord kan med fördel tas över en joggingrunda. Kreativiteten flödar ofta i takt med endorfinerna. 

Spring på lunchen: För många av oss blir det den enda chansen att överhuvudtaget komma ut i dagsljus under vinterhalvårets vardagar. Ta den!

Spring hem till vänner: Ofta när vi ska hälsa på någon åker en av oss dit med barnen medan den andra springer dit. På väg hem gör vi tvärtom. Detta förutsätter att man känner sina vänner tillräckligt väl för att kunna med att komma dit lätt rödmosig i ansiktet och börja med att låna duschen. Men om man gör det är det toppen!

Springdejta: Vad kan väl vara mer romantiskt?

Utnyttja små luckor: En 20 min lång löptur är mycket bättre än ingen alls. Du behöver alltså inte ha en timme över för att det ska vara värt något. 

För mig känns det lika klokt att prioritera bort träningen som att prioritera bort sömnen eller maten. Efter en löptur känner jag mig ofta oövervinnerlig!

Foto: Kyllerphoto
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosju med siffror i fältet här
Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.