Ett långt liv med löpning - Livsloppetbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Livsloppet Blogg


I artikelserien Livsloppet förmedlar vi starka livshistorier där löpning spelat en viktig roll. Ofta finns det mycket mer att berätta än vad utrymmet i tidningen tillåter, så nu hittar du därför Livsloppet-bloggen här på runnersworld.se. Varje månad får du följa en av profilerna från Livsloppet.

Den här månaden möter du Maria Börjesson, 43. Som ungdom tränade hon sprint och instruerade aerobics. Men när hon fick barn försvann träningssuget och hon tog en lång träningspaus. Med det följde en ohälsosam livsstil och en känsla av att inte leva fullt ut. Men i våras upptäckte hon Paulo Robertos ”15 minuter om dagen”, och löpbehovet kom tillbaka. Idag är hon mer vältränad än någonsin.

Mest lästa


Ett långt liv med löpning

15 nov 2016
av: Livsloppet Blogg

"Vi ska inte skynda, för det ska ta lång tid" sa jag en gång till min man. Precis likadant känner jag med löpningen. 

Ibland får jag frågan: Vad ska jag göra för att kunna springa xx-loppet på under yy minuter om sex veckor? Jag känner igen mig, för jag har undrat samma många gånger själv. För att kunna springa i resten av mitt liv har jag dock insett att jag vinner allt på att ställa upp målen på lite längre sikt. Kortsiktiga mål utan rätt förberedelser och inspiration leder ofta till besvikelse och frustration.

Ett bra perspektiv, tycker jag, kan vara ett eller ett par år. Det är lätt att överskatta det du kan uppnå på några veckors tid. Det är samtidigt lätt att underskatta vad du kan uppnå på lite längre sikt, med kontinuitet, allsidighet, inspiration och, inte minst, rätt vila. Med stressade mål är det lätt att träna fel och därmed dra på sig skador. Det har hänt mig flera gånger. 

Sedan är det klart att det, efter en period av kontinuerlig och bra träning, alltid går att vässa formen sista veckorna:-), bara det sker på rätt sätt! 

För mig är löpningen inspiration. Den är andakt. Den är meditation. Den ska inte kvävas med tvång eller för slavisk inställning. Den ska odlas och frodas i en jord full av vänner, familj, glädje och annan träning. Och kanske ett jobb som går ut på något helt annat än löpning?

Löpningen kan ta mig på en tur runt Kungsholmen. Eller till en strand i Sydney. Eller några varv på gummibanan på Krillan. Eller runt reservoaren i Central Park. Eller fram och tillbaka längs Wisła i Warszawa. Eller rakt ut i skogen när snön precis har smält.

Foto: Kyllerphoto

Vad är mitt långsiktiga mål då? Jo, det är att springa milen på 40 minuter innan jag fyller 40. Det kommer att kräva allt det där. Just nu går framstegen med löpningen lite långsamt. Men det går åt rätt håll. Och jag är så lycklig när jag får springa!

Med det här inlägget vill jag tacka dig som velat läsa det jag har skrivit här på bloggen. Det har varit kul att få skriva av mig lite. Hoppas att jag kunde inspirera någon. 

Vi ses ute i löpspåren!

Jessica

 Foto: Kyllerphoto
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-11-16 06:35   Clara

Precis så är det, just nu springer jag tre gånger i veckan, inte långt, inte fort och kanske inte så snyggt, men jag gör det. Denna gång får det ta tid att bli en löpare
www.claras.tarotguiderna.se

 

2016-11-15 22:55   Susanne Donnell

Härlig, inspirerande läsning!

 


Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.