Det finns alltid tid till träning! - Livsloppetbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Livsloppet Blogg


I artikelserien Livsloppet förmedlar vi starka livshistorier där löpning spelat en viktig roll. Ofta finns det mycket mer att berätta än vad utrymmet i tidningen tillåter, så nu hittar du därför Livsloppet-bloggen här på runnersworld.se. Varje månad får du följa en av profilerna från Livsloppet.

Den här månaden möter du Maria Börjesson, 43. Som ungdom tränade hon sprint och instruerade aerobics. Men när hon fick barn försvann träningssuget och hon tog en lång träningspaus. Med det följde en ohälsosam livsstil och en känsla av att inte leva fullt ut. Men i våras upptäckte hon Paulo Robertos ”15 minuter om dagen”, och löpbehovet kom tillbaka. Idag är hon mer vältränad än någonsin.

Mest lästa


Det finns alltid tid till träning!

31 jul 2016
av: Livsloppet Blogg

Om man vill träna det vill säga. Nu ska jag lägga till att det finns de som absolut inte har tid till träning, och de läser säkert inte detta heller. För det har de verkligen inte tid till!

Jag fick vara med i tidningen och blogga här för att jag är en egennämnd expert när det gäller att få till träningstid. Inte alltid kvalitétspass, men jag är ändå mer en sådan som bara kör.

Här är mina tips till att välja träning i vardagen:

1. Bestäm dig! Och gör det du bestämt dig för. Har jag bestämt mig för att springa till jobbet så gör jag det. Jag snoozar inte, jag kollar inte vad det är för väder eller känner efter om jag orkar.

2. Planera. Tänk hur din vecka ska se ut. Tänk inte att du inte kommer hinna träna på grund av det ena eller det andra. Kolla istället när du har lite tid över och tänk vilken träning som skulle kunna funka då. Kom ihåg att all träning man gör är bra träning. Jag till exempel utgår från vilka dagar jag kan springa och gör annan träning runt det.

3. Va påhittig. Idag skulle jag och minstingen iväg på olika ärenden. Jag löste det genom att sätta henne i vagnen och sprang runt och gjorde mina ärenden. För två veckor sedan skulle vi åka från min pappas hus. Då sprang jag och en timme senare började min man köra samma sträcka och plockade upp mig på vägen.

4. Bry dig inte så mycket om vad andra tycker. So what om någon tycker du är dryg som står och gör burpees medan barnet har simträning eller vilken aktivitet det nu kan vara. Egentligen är de nog bara avundsjuka eller så kan du tänka att de är det. Sköt ditt så kan de sköta sitt.

5. Utnyttja restiden till jobbet till att träna. Kanske du kan cykla eller springa till jobbet. Om det är för kort sträcka så spring en liten omväg. Är det för långt. Cykla åt ena hållet och ta cykeln hem nästa dag. Eller gå av bussen/tåget/pendeln tidigare.

6. Ha med dig något att äta efter att du tränat. Annars mår man bara dåligt. Jag ser alltid till att ha något litet att stoppa i mig direkt efter. Gärna knäckebröd.

7. Prioritera! Vill du prioritera träningen så kan du behöva prioritera bort något annat.

8. Träna hemma. Finns hur många saker som helst man kan göra för att få till en bra träning hemma. Ladda ner en tabata-app. Gör sit ups, armhävningar, spring på stället.

Det viktigaste är att du gör det som får dig att må bra! Det här är mitt sista blogginlägg i Livsloppet och det ska bli spännande att läsa vem som tar över. Jag vill tacka alla som tagit sig tid att läsa det jag skrivit!

Foto Wahab Akman
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiofyra med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-08-09 14:38   Livsloppet Blogg

Tack snälla Frida!

 

2016-08-02 11:07   Frida Ahlgren

Va roligt att läsa din blogg Linda! Inspirerande och med viktiga budskap. Fortsatt lycka till med din träning. //Frida (Oskars syster)

 

2016-08-01 20:39   Livsloppet Blogg

Tack! Jag hoppas jag inspirerat. Det känns tråkigt att tiden är slut. Hade varit kul att fortsätta dela med mig av mitt vardagsliv med träning, jobb, barn och allt annat man ska hinna med. Nu speciellt när jag satsar på en ironman 2017 och kanske även en svensk klassiker.

 

2016-07-31 20:51   Anja

Bra tips. Tycker att din medverkan på bloggen har varit mycket inspirerande.

 

2016-07-31 20:33   Johan Renström

Bra tips. Punkt 1 att bestämma sig kommer först på min lista också.

 

2016-07-31 20:04   Mia jonsson

Härlig läsning! Det är bara att planera in! Vill man så hinner man!

 


Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.