Jag har haft en helt fantastisk träningsvecka! - Linda - Inspirationsbloggen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Linda Christensson


Tre barn i åldrarna 2, 4 och 6 har inte hindrat Linda, 33 från att löpträna så mycket hon vill. Faktum är att hon är mer vältränad än någonsin. Här berättar hon om sin resa mot toppformen.

Jag har haft en helt fantastisk träningsvecka!

18 mar 2017
av: Linda Christensson

I måndags var jag rätt sliten mentalt efter jobbveckan innan. Min gruppchef hade varit ledig och jag svarade för henne. Ni vet alla hur trött man är mentalt när man är ny på jobbet. Jag cyklade till jobbet de vanliga 15 km. Väl på jobbet ville jag träna men var helt oinspirerad. När jag känner så brukar jag välja någon av "damerna" inom crossfit. Här blev det en Cindy. Det betyder att man gör 5 pullups/chins, 10 armhävningar och 15 benböj så många varv man klarar på 20 minuter. Jag har alltid haft problem med att orka med chinsen (dra sig upp på en stång med handflatorna framåt) och hade idag bestämt mig för att ta det lugnt och göra alla saker ordentligt så många varv jag klarade av. Om jag inte orkade chinsen så tänkte jag vila några sekunder och ge mig på det igen. Tidigare har jag till exempel haft ett gummiband som hjälp eller minskat antalet på chinsen efter några varv. Men nu har jag fått till kippingen (att man sparkar till med benen) vid chinsen vilket gjorde att jag klarade dem galant. Armhävningarna gjorde jag på tårna också, hela 12 varv. Det betyder att jag gjorde 60 chins, 120 armhävningar på tårna och 180 benböj på 20 minuter. Då tog jag två drickpauser så jag har marginaler att kunna göra några varv till. Helt slut var jag inte efter. På kvällen när jag skulle cykla hem pajade cykeln. Jag kunde knappt trampa utan kedjan hoppade hela tiden. På väg upp för Tranebergsbron cyklade en man ikapp mig och sa "din kedja ser konstig ut". Jag nickade bara men inombords brann jag av frustration och ville egentligen bara skrika "JAG VET!" fastän han bara försökte vara snäll. Jag stannade vid världens bästa cykelverkstad, Bromma cykelservice. Jag bara älskar det lilla krypinnet som inte liknar de stora kedjorna alls. Det ligger på vägen hem för mig vid Abrahamsberg och de som jobbar där är så hjälpsamma. Jag lämnade cykeln där och fick ta tunnelbanan och bussen hem vilket jag hatar. Men det var för långt för att gå.

Tranebergsbron

Tisdag morgon mötte jag upp Tina som är en kollega till mig. Hon bor en bit bort från mig men vi springer hemifrån samtidigt och möts upp. Sedan springer vi i prattempo hela vägen till jobbet. Vi tog en omväg för att få finare utsikt så 16 kilometer blev det. När jag skulle hem från jobbet fick jag ett meddelande från Bromma cykelservice att cykeln var klar. Jag tog tunnelbanan dit och cyklade glatt och hämtade barnen. Maken hade lämnat med vagn så jag fick dra cykeln i ena handen och vagnen i andra samtidigt som min blivande treåring testar mig på alla sätt. 

Onsdag morgon blev det åter igen cykel till jobbet. Sedan tog jag en fystimme mitt på dagen då ja och tre kollegor körde marklyft. Vi körde rätt mycket och jag lyfter nu ganska lätt 70 kilo även om jag måste fila på tekniken om jag ska kunna lyfta tyngre. Sedan körde vi en övning där jag höll i två hantlar på 10 kilo om jag inte minns fel eller om det var 11. Jag satte ner hantlarna i marken, hoppade ut som i en burpees, gjorde en strikt armhävning, hoppade tillbaka, lyfte upp hantlarna och lyfte sedan dom rakt upp. I början kändes det här jättelätt men det gick fort till att bli supertungt. Sedan avslutade vi med att ge magen en rejäl omgång. Jag cyklade hem efter jobbet.

Torsdag morgon möttes jag och min kollega Tina upp igen. Nu var vi trötta i benen efter dagen innan. Vi fick stålsätta oss för att orka de 16 kilometer till jobbet. Men det var en härlig morgon med lite sol också. Vi startar redan 05.30 så man får se soluppgången. Lika magiskt varje dag! Jag hade ingen lust att åka kommunalt hem. Min make arbetar i samma byggnad som jag och han skulle börja klockan 15.00. Jag bad honom ta med min cykel till jobbet och de gjorde han. Så nu kunde jag cykla hem. Vilken service! Jag behövde bara hämta tjejerna. I vanliga fall brukar jag ringa dagmamman fem minuter innan jag är framme så de kan börja klä på sig. Men av någon anledning gjorde jag inte det. Det hela slutade med att efter 30 minuter hade Sally (hon som snart fyller tre) inte på sig ett enda ytterplagg. Jag lyfte ut henne utan ytterkläder för att hon skulle klä på sig ute. Hon vägrade sätta på sig skorna och jag sa till henne att "då får du gå utan". Efter 500 meter sa jag att jag tycker det är synd om hon förstör strumporna så hon fick ta av sig strumporna. Då tyckte hon det var för kallt för att gå barfota och satte på sig stövlarna utan strumpor. 

Fredag natt fick min man övertid och kom hem vid 04.00. Han bad mig sköta lämningen. Självklart sa jag. Så jag fick en dryg timmes sovmorgon och trots att jag gick upp mycket tidigare än min make gör när han lämnar blev det stressigt. Jag började med allt alldeles för sent. När jag dessutom har min blivande treåring som får för sig allt möjligt konstigt så borde jag börjat med allt en timme tidigare. Jag höll på att komma sent till ett möte på jobbet. Jag hade trotsåldern och motvind emot mig. Jag sprang upp på jobbet i svettiga cykelkläder och gick runt så fram till 11 då jag flexade ut för att träna. Det var ett möte med gruppen så det gjorde inget att jag kom i mina svettiga cykelkläder. 

Jag och min grymma träningskompis

Fredagens pass på gymmet är mitt favoritpass. Så himla bra kombo. Allt jag skriver ska man dela på två och hur man delar får man bestämma själva. Vi brukar göra hälften var och man få aldrig jobba samtidigt som den andra. 2000 meter rodd, 80 pullups, 80 kettlebell swing, 80 burpees, 80 sumo squats med tung kettlebell som vikt, 80 armhävningar, 80 mage då man drar rep från cablecrossmaskinen och man står på knä. Sedan avslutar man med 8X1 minut intervaller i stakmaskinen. Vi brukar dela så rodden byter man efter 500 meter, sedan resten kör man 10 åt gången. Jag stannade sent på jobbet och cyklade hem i mörkret. Mina ben värkte.

Nu på morgonen vaknade jag av barnen. Åt en mysig frukost och sedan gav jag mig ut på en löparrunda med Magnus. 13 kilometer i härliga Hässelby blev det. Jag kan bara konstatera att det varit den bästa träningsveckan på länge! Det har blivit 105 kilometer cykling, 45 kilometer löpning och tre rejäla pass på gymmet. 

Lördagens löparrunda i Hässelby
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoåtta med siffror i fältet här
Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.