Omstart blogginlägg nr 12 - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Omstart blogginlägg nr 12

20 nov 2016
av: LG Skoog

- Jaill bara sitta här med benen i kors/Och varför vill jag det?/Det är inte svårt att se/för du sitter bredvid förstås (Lisa Ekdahl)

- Fatcamputmaningen lider mot sitt slut efter 99 dar. Denna vecka blev det träning 6 dar och + - 0 i vikt.  På de 92 dar som vi kört har jag gått ner 7.2 kg och tränat 87 dar av 92.

- Jag hann med två pass snöpulsning innan regnet slog till i Norrland. Nu är det gröna gräsmattor igen?! Snöpulsning i intervallform är vinterns myrlöpning och perfekt för mitt knä. Men det blev några fina pass på löpband också (15 x 1 min backe 4% med 30 sek vila samt 5 x 4 min med 1 min vila) Jag är dock mycket bättre på att strukturera för mina adepter. Men dom är ju på väg uppåt i utvecklingskurvan och jag sakta men säkert på väg ned.

- Lisa Ekdahl växte i "Så mycket bättre". Hon har kännts flummig och frånvarande men visade sig vara en skön kvinna. Jag gillade första plattan skarpt och ingen har väl missat "vem vet". Jill Jihnson och Magnus Karlsson gjorde fina tolkningar och Fredde Wadlingsversion av just "vem vet" var grym. Skönaste kommentaren från Lisa var när hennes lärare i högstadiet tyckte hon var okoncentrerad. -" Nej jag är jättekoncentrerad, men inte på det du snackar om"!- svarade Lisa.

- IFK Umeå hade klubbmästerskap och avslutning förra helgen. Malin var i Nice och sprang halvmaran och jag hade en löpkurs. Men Klubbmästare på 3.7 km blev Nicke "dubbelskrovet" Berglund och Jenny Wikedal. På kvällen var det underhållning av Wolfman Jack (John "polisongen" Edens grupp) och middag med prisutdelningar. Micke Grahn var hetast och uthålligast. Hasse Nilsson hade ett finger med i allt. Jag konstaterar på bilderna att det var Dressman som var klädkod och sponsor. IFK Umeå är en levande klubb där Liselot Jezek har en stor grupp på måndagar som kör intervaller mm. Sen kör många gemensamma långpass + spontana pass i grupp. Bra som tusan och klädkoden för löpare har blivit bättre. Men satan vad Dressmankläder dom har på fritiden. Här nedan ser vi Dr Hedelin (85000:-/mån netto) och Datachefen Grahn (66000.-/ mån netto) samtala över en tillbringare gurkvatten. Vilka sponsrar deras outfit? Just det...

- Min pappa hade 85 årskalas hemma i Vilhelmina igår. Trevligt med släkt och vänner. Dessutom fick han videohälsning av Lisa Dahlqvist och samtal av Emma Berglund och Steve Galloway. Många fler fina fotbollspelare hälsade åt honom via olika kanaler. Gubben var helnöjd. Vi gav honom en Sodastreamer. Egentligen borde han fått en ny mobil med tanke på hans gigantiska, osannolika nuvarande Doro! Både Lars Södergård och Tove Langseth ville dock köpa pappas gamla mobil?

- Jag lämnar Umeå IK efter totalt 18 år som fystränare. Istället återgår jag till Umeå FC i div 1 som jag tränat totalt 16 år tidigare (senast 2010). Det blir skoj att jobba ihop med Andre Jeglertz och Dr Eriksson igen. Vi skall lägga stort fokus på fysträningen under dec-jan. Nyt spelsystem och kontinuitet på styrka och flås hela året skall förhoppningsvis ge en bra placering och snart superettan igen. Mn dotter tränar ju Umeås andra div 1 lag i fotboll Team TG. Så det blir tuffa söndagmiddagar. Den 5:e december är det upptaktsträff. Jaghar förbrett en Power Point och vi kör två styrkepass+två löppass+3 fotboll i dec-jan.

- Malin återhämtade sig direkt efter halvmaran i Nice. Denna vecka har hon bland annat kört tröskel 2 x 20 min (3.50 fart) , 5 x1000 (3.24-3.30) och känner sig pigg. Hon kommer komplettera med styrka och yoga. Det syns på hennes löpsteg att hon är starkare. Ni vet väl att Mo Farah fick sitt stora lyft när han började fokusera på helheten med löpning, styrka,vila och pulsering. Var inte rädd att köra 2 x 6 reps benböj med din kroppsvikt på stången + upphopp med viktplatta + tåhävningar + enbensutfall i Trx eller med fot på bänk. Och massor av bålträning. Mo Farah kör benböj 2 x 6 reps på 1,5 ggr sin kroppsvikt. Han väger ca 60 kg x 1.5 = 90 kg!

- Om nån vecka skall vi gå och se "Mammas Nya Kille". Ni har väl inte missat radioprogrammet med Katla, peter Nilsson och folklivsforkaren Job. Otroligt roligt. Olof Wretling som gör flera karaktärer var en av Sveriges bästa stavhoppare som junior. Missa inte detta.

- Peppe chockade mig i veckan när hans "veckans Peppe-bild" kom. Killen har fått börja med mansblöjor i så ung ålder? Detta trummis/artistliv sliter på mage och tarmfunktioner.

-Veckans Peppe: "Yoga är inte som vi tidigare trott, bara för kvinnor"
Följ oss

Loppkalendern

21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken