Mitt 280:e RW Blogginlägg - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 280:e RW Blogginlägg

3 jun 2018
av: LG Skoog

-” Hon får mig o komma i sängen/Hon får mig o fatta poängen”(Fricky)

-Bra träningsvecka med myrlöpning, tre pass i Bräntbergsbacken och 22 st 45-15 på band och filmning. Plus en del styrka. Bland annat 3 x 100 kettlebellssvingar. LG 2.0 kan nog bli sanning!

-Jag skrev en artikel till nästa Runners World om att ha utmaningar. Jag skrev om en backutmaning, en styrkeutmaning och en fartkänslautmaning. Det är bra att ha nån form av utmaning mot sig själv. Många är livrädda för det och säger ”- det skall vara roligt och gulligt och kravlöst. Och lyssna på fåglarna och lukta på löven. Sen lite ballonger, serpentiner och kladdkaka efteråt. Det blir sån press att alltid ta tid eller pressa sig”.In my ass säger jag. Visst är det härligt att löpa ut i skogen i lugn och ro utan klocka ibland. Men det är en viss tjusning med att klippa ett hårt backpass eller köra 100 pushups på tid också.

-Sverige-Danmark gäsp gäsp..

-Father John Mistys nya platta är fantastisk. Likaså mina nya Linn-högtalare.

 

-Malin fortsätter att krypa närmare formen. Igår vann hon GP loppet Stenselarundan 10549 m. Mycket bra fart i 8 km, men sen tappade hon fart sista 2 km. Vårruset på tisdag och sen ladda för Skellefteå Midnight halvmaraton. Hon är stark och löper fint nu. Tål inte hög fart så länge, men skulle kunna springa i 3.50 min/km tills hon svälter ihjäl.

 

-Fyra dagar till Sondre Moen skall springa 10000 m på Bislet Games. Jag längtar. Renato Canova (hans coach) tror på låga 27 min.

-Markus Larsson om en grymt bra bok av Michelle  McNamara som heter ”I´ll be gone in the dark”. Den handlar om på jakten seriemördaren ”Golden State Killer”. Finns än så länge bara på engelska. Så jag väntar. Däremot kan jag starkt rekommendera Erik Nivas bok ”Vår fotboll”. En bunt korta reportage om spelare och klubbar med intressanta vinklingar.

 

-Jag skall som sagt fortsätta bygga upp mig mot LG 2.0. Återkommande skall vara 100 kettlebellssvingar varje dag samt 10 minextra rörlighet för axlar och höfter varje dag. Jag såg på dagens film i 3.30 min/km fart att jag är stel som faan. Uppdatering kommer.

 

-Mattias och Linn har ni flyttat in i sitt nybyggda hus i Täby. Efter många turer med bygglov, vatten, el mm är deras drömhus klart. Grattis. Det är precis där löparlegenden Lars Södergård lekte som barn. Mattias har 19 km enkel väg till jobbet i Solna. Det cyklar han varje dag (2x19 km) plus styrka och löpning ibland. Pappas pojke.

 

-Stockholm maraton bjöd på 28 grader och sol. Inga personrekord men massor av kollapser. Utan inbördesordning: Andre Jeglertz (Tränare Umeå FC) John Lloyd (Sångare Wolfman Jack) Anders Larvia (kändisbloggare) mfl. Anders Szalkai gjorde sub 3 timmar (2.59.20) Han passerade halvmaran på 1.20 vilket bådade gott. Undra om det är cykelträningen eller alla kändispartyn han gått på som påverkat hans uthållighet. Det kommer i hans krönika i nästa nr av RW.

-Det drar ihop sig till studenten för mina elever på Minervagymnasium. Denna vecka ha vi bland annat brännbollsturnering med 25 lag, betygskonferens, Minervaäventyret samt besök av dansaren Tobias Karlsson. Han skall ha sin prisbelönta föreläsning samt köra en danspass med all personal. Det skall bli underbart roligt. Sen är det bal, avslutning och utspringet. Jag kommer även ha koll på mina gamla elever på Bräntbergskolan som går ut åk 9.

-I Alex&Sigges podcast hade dom hittat en artikel om vilka svenska män som var mest ”välutrustade”. På topplistan var Ernst Kirshsteiger, Prins Daniel och Carl Bildt? Det var roliga formuleringar där Prins Daniel hade fått smeknamnet ”Herr Bastant” på gymmet. Carl Bildts kön liknades vid ”avgasröret på en traktor”. Medans Ernst beskrivs som ”en mastodontliknande familjelycka”. Så kan det vara..

Veckans Hasse:

Det var en gång… har ni tänkt på att det fanns en tid innan GPS-klockorna. Hur tusan gjorde man då? Ja, det gick att springa även på den tiden. För att få exakta mätningar av sträckor så användes mäthjul. Det mest beryktade mäthjulet i Umeå var utan tvekan LG Skoogs mäthjul som stod under kronans beskydd på Västerbottens regemente I20. Hjulet nyttjades flitigt och den mest mytomspunna kända uppmätta sträckan är den tusing som LG mätt upp längs strandpromenaden i Umeå. Den är något av löpningens heliga Graal och nyttjas än i dag flitigt av de rättrogna löparna som ännu i våra dagar bär för små Sub-4 shorts. Hur lång tusingen verkligen är vet ingen trots att den kontrollmätts ett flertal gånger med det omtalade mäthjulet och även av mängder av olika GPS:er. Vissa hävdar att den är för kort – vissa säger att den är för lång men hur det förhåller sig är en filosofisk fråga i stil med att förstå universums oändlighet eller meningen med livet. Vem fan sa att löpning ska vara så enkelt!?

 
Följ oss

Loppkalendern

20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken