Mitt 278:e RW Blogginlägg - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 278:e RW Blogginlägg

18 maj 2018
av: LG Skoog

-You say ”goodbye” and I say ”hello, hello, hello”/I dont know why you say ”goodbye”. I say ”hello, hello, hello”(Beatles)

-Liverpoolresan blev en fullträff med 4-0 segern över Brighton som höjdpunkt. Mo Salah fick Golden shoe priset för skytteligavinsten på 32 mål. Kenny Dalglishvar prisutdelare. Vi hann med besök på Cavern Club och lyssnade på The Rockets, besök på Melwood (träningsanläggningen), besök på lokala skivbutiker i ruffiga källarlokaler mm.Träningsmässigt blev det två pass lätt jogg + backe + styrka. Men ca 30000 steg promenad per dag.

 

-Malin vann Terräng DM 8 km i helgen. Hon gjorde ett mycket bra första varv men tröttnade i backarna på andra varvet. Tidsmässigt inte hennes snabbaste Gammliaterrängen men ett steg på väg mot ännu bättre form. Igår körde hon 2 x 2 km (3.40 fart) + 4 x 1 km (3.30-3.35) + 4 x 500 m (3.20-3.25 fart) vila 60-75 sek. På tisdag springer hon ett 10 km lopp som blir spännade att följa.

 

-Som ni vet så lyssnar jag mycket på olika podcaster. Nu har P3 musikdokumentär släppt flera bra avsnitt där Taylor Swift och Zara Larsson avsnitten var roliga. Sen hade Mats Olsson/PatrickEkwall besök av Per Gessle i sin ”pådden”. Gessle berättade om ett besök med Roxette i Kina där hans bokningsansvarige från Live Nation satt i möte med regeringstjänstemän från Kinas regering. Tjänstemännen diskuterade vilka artister som skulle bjudas in att spela i Kina. Rolling Stones var välkomna men inte Elton John. För han var lite för gay?! Sen kom namnet Paul Mc Cartney upp. ” - Han får komma om John Lennon följer med,” sa en av tjänstemännen! Live Nation killen satte kaffet i halsen…

-Anders Szalkai har återhämtat sig snabbt efter sina lungbesvär. Nu är han redan i 1.20 form på halvmaran och skall testa dubbeln i New York. Brooklyn Halvmaraton på lördag och ett cykellopp på 160 km på söndag. Utmanare är bland annat Johan Olsson och Daniel Breece. Svårtippat där kanske Johan är lite favorit. 

-Erik Niva har släppt två nya böcker där jag nu sträckläser den ena. Vansinnigt väslkriven och intressant om fotbollsanekdoter kopplat till fotbollen som folkrörelse. Men också att den blivit sån industri att rik aldrig kommer möta fattig igen.

 

-Nu fortsätter min satsning på LG 2.0 där jag skall träna allsidigt med träning i slalombacken och på myren (skonsamt för mina knän) jag kommer cykla mountain-bike och köra styrka. Resultatet skall göra mig glad, het, vältränad och harmonisk. Jag hade ett pass löpteknik i backe med mina elever som har specialidrott skidor häromdan. Dom är roliga att träna eftersom dom lyssnar och tar åt sig tekniktips. Dessutom har dom bra pannben och Vo2max. De fyra huvudpunkterna var: Blicken upp mot krönet (tittar du ner på fötterna så får du tyngdpunkten för långt fram). Jobba aktivt med armpendlingen (armarna hjälper dig att driva på uppåt). Korta av steget något. Och jobba aktivt med fötterna och tryck på i avvecklingen.

-Taylor Swift har fått sitt förnamn efter James Taylor (countryartist) Hennes föräldrar älskade James Taylor. Taylor Swift var ganska ensam och mobbad som ung men kämpade vidare. Revanchen kom som för många andra som haft jobbigt under uppväxten. Detsamma gäller dansaren Tobias Karlsson som berättar om detta i sin mycket starka föreläsning. Han kommer till Minervagymnasium den 4 juni (föreläsning och danslektion) 

-Jag har korat dom 18 bästa svenska skivorna. Se nedan:

 

Dessa 4 hamnade på plats 19-22:

 

-MMA/Tahibox-legenden Jörgen Kruth bestämde sig att sponsra mig och min son Mattias. Vi går nu en match på stranden i Barcelona den 19 juli. Bäst om 3 ronder.

 

Och här kommer mina fynd från Liverpool. Flera plattor jag inte sett tidigare. Trots att vi har en fantastisk musikaffär i Umeå. Burmans musik som Stefan Nilsson drivit sen 1999. Nu är det akut konkurshot pga av skatteskulder. Jag har varit stamkund sen 80 talet och lagt stora summor varje år där. Men många väljer spotify/apple music eller köper på nätet. Nu är det stödkonserter och swishinsamlingar på gång. Samt att fler har stödköpt skivor senaste veckan. Hoppas det löser sig.

  

Veckans Hasse: 

Nästa helg är det Göteborgsvarvet. För 7:e året åker jag ner för att springa. Efter en vår med krämpor är målet inte så mycket mer än att ”ta-sig-runt”. Men framförallt så handlar det om att kombinera nytta: d.v.s att svettas längs Avenyn med nöje: att hälsa på en av mina allra bästa polare som sedan 25 år flytt Norrland för Göteborg. Polarn, som heter Freddan Johansson är en sann löparlegendar och kutade maran på 2.38 när det begav sig på det glada 80- och 90-talet. Mycket av det som då utspelade sig är fortfarande hemligstämplat och det finns många härliga minnen från den tiden… T.ex. 1996 då vi i IFK Umeå vann Vindelälvsloppet för första gången. Freddan sprang slutsträckan (marathon) i 30 graders värme. Sluttiden blev 2.40 och så fort mållinjen passerades kom ett: ”Hasse, köp en varmkorv, jag är hungrig som fan”. Jag kastade mig iväg, köpte en korv och så fort Fredde hade slukat den… så kom den upp igen per omgående. Freddan piggnade dock till allt eftersom timmarna gick och avslutade sedan segerkvällen starkt med 8-9 lakritsshots och TOTAL dominans på dansgolvet framåt småtimmarna (ni skulle sett hans robotdance kl. 02.30). Ja,som ni förstår… det här var innan Gainomax och Recovery Bars var uppfunna.

 
Följ oss

Loppkalendern

20 aug
Linköping
22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken