Mitt 22:a RW blogginlägg - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 22:a RW blogginlägg

26 jan 2013
av: LG Skoog

- Formen har gått från pissdålig till halvdålig denna vecka. Nåt hyggligt pass på löpbandet samt några en timmarspass på crosstrainer och cykel. Samt en del styrka. Skall testa löpa på lite imorgon. 

- Jag har alltid varit i form i mitt 54 åriga liv. Formen har pendlat mellan bra och fantastiskt bra. Jag har aldrig några sjukdagar heller. Men 3 knäoperationer de senaste 6 åren har gjort att det har varit mycket rehab och komma-igenträning. Jag återkommer...

- Liverpool - Norwich 5-0 ! Sturridge gör mål igen och Suarez gjorde sitt 16:e ligamål för säsongen. När Liverpool spelar med Sturridge på topp och Suarez lite släpande bakom, så kommer Suarez ofta rättvänd i fart. Ja jä...r vilken avslutning på Premiear Leaugue det kan bli.

- Värvet-intervjun med Jonas Gardell skötte Kristoffer Triumf bra. Men jag har svårt för Gardell efter Stjärnorna på slottet. Nu var han ganska självgod och.. Jag fick kämpa för att lyssna igenom hela intervjun. Men sen lysnade jag på Värvet-avsnittet med Kristoffer Appelqvist och Schyffert och då kändes det bra igen.

- Fick provsvar av företagsläkaren i torsdags. Domen löd: Gå ner 6 kg i vikt, du har för högt kolesterol-värde och jag vill skriva ut medicin genast ?? " Va ? Behärska dig nu doktorn"! Jag har nyss förklarat för mina bloggläsare att jag varit i form i 54 år. Jag har sprungit 14900 mil, jag har varit militär i 20 år och idrottslärare i 13 år och Sportchef i 1.5 år. Jag har varit fystränare i 28 år. Jag är född med träningsoverall och löparskor ! Men han var obeveklig. Jag fick 2 månader på mig att fixa detta annars blir det medicin.

- Jag köper 3-4 kg övervikt, men inte 6 kg. Och högt kolesterol ? Aldrig i livet !

- Steven Gerrard hade en passningsprocent på 93 % mot Norwich. Det är bara Xavi och Pirlo som är i närheten. Dessutom har han gjort 5 mål och 8 assist hittills.

- Nu börjar en tuff månad (angående läkarens svar). Som Pasi Salonens utmaning om 100 vita dagar. Jag kör en månad sen får jag se. Inget godis, chips, glass, läsk, alkohol samt ökad träningsdos. 

- Min fina kollega Lotta Larsson tog kontakt med dietisten och löparen , Emma Lindblom som gav ytterligare råd: Minska det mättade fettet, käka avocado, fet fisk, fibrer, frukt , grönsaker, Becel istället för smör mm mm.

Malin och Emma Lindblom under ett intervallpass i Monto Gordo

- Högt kolesterol ? Jag ?

- Johan Stegfors har skaffat agenturen på sportglasögonen X-cross. Ett system med utbytbara glas för olika behov (cykel, löpning, skidor mm) Du byter glas med ett enkelt handgrepp ( tar 3 sek) Mycket sköna på ansiktet och bra glas (jag har testat löp och cykelglaset)

Minus 17 grader och jag cyklade med min nya Kinesis UK cykel i säkert 35 km/h över Västerbron.

- Tyresöspelarna fortsätter glädja mig med härlig inställning. I onsdags löpte vi et tufft tempopass på planen i - 11 grader. Följande löpte vi: 2 x 400-300-200m  med 100 m snabbt på slutet av varje lopp. Samt 10 x 100 m (varannat lopp 70-80 % med fokus på löpteknik och vartannat lopp i 80-90 %) vi avslutade med 10 x 50 m med samma upplägg som 100 m loppen. Nu springer de flesta spelarna väldigt högt och fint. De orkar ligga på fotbladet och driva på hela tiden.

- Mårten Klingberg är en skön kille. Ni läser väl hans blogg i RW ? Han gillar fotboll, han gillar att träna hårt och han har en väldigt vacker fru. 

- Min brorsa Anders var tidigare i livet latheten personifierad. När han gjorde lumpen på I20/Fo61 i Umeå blev hans pluton beordrad att ställa upp på Reg M 5000 m terränglöpning. Han gick(bokstavligen) i mål när vi höll på att plocka ner målfållan mm. Men på senare år har han hittat löpningen ochblivit riktigt nördig. Vissa perioder gillar han maraton,vissa traillöpning och ibland är han sugen att testa bana. Huvudsaken är att han blivit dedikerad löpare och känner glädje. Bra Anders !

- Min dotter malin är på g. Hon har varvat skidåkning med tuffa löpintervaller. Hon är dessutom fystränare för Umeå IK:s A-lag, F19 och F 17 samt Umeå FC:s A lag, P 19 och P 17. Och tävlar i löpning för IFK Umeå där den gamla löparräven Hasse Nilsson gjort en kanonjobb med föreningen. Respekt Hasse !

- Bäst just nu enligt Broder Anders: Hård träning inför Paris Maraton (fre 30 km i 5.15 fart)

- Bäst just nu enligt LG: Inget
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2013-01-30 09:12   Mårten Klingberg

Tjena LG! SATS Medis. Snubbelavstånd från mig. Har faktiskt börja gilla bandlöpning. Sätta sig i bilen och åka ut till Bosön känns som överkurs för mig numera. Ikväll smäller det, för övrigt: Arsenal – Liverpool. Håll i hatten!

 

2013-01-30 06:53   LG

Ja du , Mårten. Jag tror läkaren hade en dålig dag. Jag känner glädje när jag står framför spegeln i bar överkropp ( oftast) sen att mitt hårfäste drar sig bak mot arslet och löpfarterna har dalat, det är en annan femma.
Jag ger mig fan på att Marie såg oklanderlig ut mitt i kaskadspyorna.
Bra att du vågar plåga dig på bandet. Vilket gym kör du på?

 

2013-01-29 15:50   LG54

Bajen skall ha cred för sina trogna supportrar. Men sist jag tittade låg laget i superettan. Jag glömmer aldrig din sputnik Reg M 5 km. Men du är bra nu.

 

2013-01-29 11:42   Bror Anders

Ett jäkla jidder om långtbortistan-lag på den här bloggen när den allra finaste och bästa stämningen finns hos vårt kära Bajen på Söderstadion. Liksom varför gå över ån efter vatten.

Känner stor glädje över att min insats i det legendariska 5-kilometersloppet på I20 1992, fortfarande efter 20 år är ständigt aktuellt. Det är kort och gott världsklass!

 

2013-01-29 08:48   LG54

Tack Bergman. Kul att du följer mig. Huvudsaken att du gillar fotboll. Men under 2009 såg jag Inter- Milan, Barcelona-Levante och Liverpool- Birminham på plats (San siro , Camp nou, Anfield) Och det var överlägsen stämning på Anfield. Italiensk fotboll går väldigt sakta på mittersta tredjedelen, ingen press på bollhållaren, inga närkamper mm, sen blixtrar det till på sista tredjedelen. I England är det fart, fläkt , kamp och Steven Gerrard !

 

2013-01-28 21:31   Bergman

Kul att läsa din blogg LG, men brittisk fotboll...på snudd nära lika överskattad som svenska landslaget inför mästerskap....Den äkta passionen och elegansen finns i italien och Serie A.
Vi får snacka om det någon gång :-)
Basta.

 

2013-01-27 18:43   Mårten Klingberg

En vacker fru som just nu kaskadkräks trots att hon inte har ansträngt sig det minsta. Jag tror det kallas vinterkräksjuka, men är inte så bevandrad eftersom jag tillhör den lyckliga femtedelen av befolkningen som är immun. Kan kräkas ändå om det behövs. Ha det gott, min vän! Sex kilo... var hittade han dem? Hade du tömt fickorna?

 

2013-01-27 13:47   LG54

Hasse Nilsson: Du är värd allt beröm. Jag påminner också om när Mats Erixsson berömde ditt löpsteg i NIF-milen
Hasse Lindqvist: Du och jag kompis, du och jag
Gunnar: Tack för länken. Jag har läst på och fått mera bakgrund. Tack !
Tony: Tack, men det var det sämre kolesterolet som var högt. Jag skall ta ett nytt prov snart för att dubbelkolla

 

2013-01-27 11:45   Hasse Nilsson

Shit! Att bli nämnd i LG:s blogg är ju snudd på lika stort som att få en nominering till idrottsgalan!! Ska ta en printbild och rama in!!
Men vadå, högt kolesterol? Inte din stil LG - måste ha skett nå'n förväxling.
Suverän blogg! Du får komma förbi och med din blotta närvaro inspirera på nå't tränmingspass när du är uppe i Umeå!!

 

2013-01-26 20:14   Gunnar

Högt totalkolesterol säger inte mycket nuförtiden. Läs lite här..det har hänt en del de senaste 20 åren som din läkare kanske inte hängt med i:

http://www.kostdoktorn.se/kolesterol/

Be om ett prov på Apo-kvoten.

 

2013-01-26 19:46   Tony

Man kan ju mäta 2 typer av kolesterol och ibland mäter de fel...
Dubbelkolla det.

 

2013-01-26 18:37   Hasse L

Men satan L-G! Var ska du plocka bort 6kg någonstans? Du är ju smärt som en jakthund! Å snygg!

Jag beordrar kraftfullt vätskeintag av tjeckisk kvalité - det kommer att få dig på bra humör och frugan blir skitsnygg...

 Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.