Mitt 176:e RW Blogginlägg - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 176:e RW Blogginlägg

12 jan 2016
av: LG Skoog

- We can be heroes/just for one day (David Bowie 1947-2016)

- Nu är jag tillbaka i vardagen efter ett härligt jullov som innehållit julfirande i Stockholm, nyårsfirande i Umeå och en tripp till Gran Canaria. Det var kul att träffa kolleger och elever igen. Och jag har tillbringat två dar på badhuset (vi har badperiod med eleverna)

Så här glad är jag efter en dag på badhuset när jag firar med Apoternaes Julmust

- På Gran Canaria var upplägget under en normaldag följande: snabb promenad 45 min före frukost + rörlighet - frukost-sol, vila podcast eller musiklyssnade-lunch- sol,vila podcast- kaffe-träning 50-60 min ofta backe eller lugn distans + styrka-dusch- middag - läsa Lennart Perssons samlade krönikor - sömn. 

- Om jag ser bra ut naken nu: Svar Ja!

- Skavlan var gäst hos kristoffer Triumf i Värvet och bjöd på en intressant timme. Jag fick lära mig att en "Like-raket" (lajkraket) på Instagram/Facebook är om 10% av alla ens följare trycker på like/gilla. Jag har haft några stycken. Men då har jag ju inte supermånga följare.

- Malin har tränat väldigt bra på slutet. Och kr varje vecka intervaller i 3.30 fart. Långa trösklar typ 1 x 60 min (4.00 min/km) 2 x 30 min 3.55 min/km) och ett testlopp på 5 km (17.28) Dessutom ett pass styrka i veckan (tungt för benen + hopp + bål) Och en veckodistans på 12-14 mil. Barcelona Maraton i mars blir det. Tack för tipset Forselius!

- I podcasten Retoriskt diskuterade dom ombyggnationen av Slussen och olika typer att argumenterar för och emot. Benny Andersson (ABBA) är en av huvudmotståndarna och avsade sig sitt foto i ankomsthallen på Arlanda när Ja-sidan vann. Benny har sagt att -"Jag skulle gärna återförena ABBA och skriva en låt om Slussen om vi slapp ombyggnationen"!  Då skall man veta att ABBA erbjudits en miljard dollar om dom skulle återförenas! Nu bor väl Benny på Lidingö men äger tydligen ett hotell på Söder, och måste passera Slussen ofta.....

- I nya numret av RW skriver vi om maratonträning, där jag skriver allmänt om upplägg mm och Szalkai bifogar träningsprogram. Nästa nummer gör vi tvärtom mot halvmaratonträning där jag bifogar programförslag. Senare i vår skall jag belysa för och nackdelar med att följa träninsprogram och ha en coach.

- I Olof Lundhs podcast blev intervjuade fotbollstränaren Mikael Stahre. Han beskrev så skönt när han tränade IFK Göteborg och spelade fin fotboll men hade svårt att vinna matcher. På Stockholms dialekt: -" Vi åkte runt och lirade, men signerade aldrig tavlan!". Det tyckte jag var jätteroligt. Faktiskt.

 - Tour de ski blev ju en total Norsk affär med överlägsna segrare och massor av norska åkare bland topp 10. Charlotte Kalla var stabil och blev 4:a (7-45 min efter Johaug). Det  var dock intressant att se och läsa om den unge lovande U-landslagsåkaren Oskar Svensson som gjorde flera fina lopp.( han nämns som Sveriges Northug) Han berättade att han varit över i Norge och tränat med Norrmännen. Och märker en klar skillnad i farter på träning mellan landslagen. På de Svenska landslagssamlingarna är det ofta tävling mellan åkarna. Dom åker fort till halvfort hela tiden.  Medans Norrmännen skiljer på intensitet. När det är distansfart så är det verkligen det, och när det är tröskel motsv så går det fort. Jag har försökt förklara detta för många av mina adepter också. De flesta lyssnar men inte alla. Inga namn nämnda....

- Det har varit stora dagar i Umeå under helgerna. IFK Umeås starke man Hans Nilsson tänker sälja sina legendariska svinsmå Sub 4 shorts!! Stor rusning har det varit från alla möjliga håll. Alltifrån serösa löpare från Team Idijot, Jalles och Sandviks IK till lite perversa personer som vill lukta lite och bara gå omkring med shortsen på huvudet. Nu springer Hasse med svarta shorts. Ser förjäkligt ut.

David Bowie somnade in häromdan. Johan Renck (Stakka Bo) har producerat "avskedsvideon" till låten Lazarus från nya plattan. Bowie ringde även runt till en del nära musikervänner och tog adjö veckorna innan han dog. Bowie har alltid varit en stor idol för mig och lyckades alltid förnya sig. Jag har alla hans skivor på vinyl.Det finns fina spellistor på spotify som summerar hans karriär. Vila i frid.

- Bäst just nu enligt Danne Blom: Hans förmåga att ALDRIG ge upp

- Bäst just nu enligt LG: Joel Alme, Kurt Vile, David Bowie, Julmust och solbrända ben
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet elva med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-01-12 23:15   Alberto Åberg

Bra att du ser till att dina adeptrar förstår skillnad i träning.
LSD = Long slow distanse.
Sd = Snabbdistans.
Dist = som förkortning beskriver, distansfart.
Int = Intervall.
Man tävlar aldrig på träning.
Tävling bedrivs med nummerlapp pp bröstet.
/Hilsen Alberto

 

2016-01-12 21:13   Anders Larvia

Kul att Malin kör Barcelona, då har jag en rygg att klamra mig fast vid när huvudet börjar hänga snett :-)

 

2016-01-12 19:20   Johan Renström

Aha, ska tänka på eftersmaken nästa jul:) Fast jag är lite svag för zeunerts julmust. Den är lite speciell. Ja, snart portugal. Nedräkning:)

 

2016-01-12 19:18   LG57

Johan: jag älskar eftersmaken av julmust. Bra inlägg om hjärnan. Snart Portugal bror!

 

2016-01-12 19:10   Johan Renström

Satt och lyssnade på Bowie hela gårdagen. Sorgligt. Julmust!? För att det är billigt nu?

 Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken