Mitt 14:e RW blogginlägg - LG Skoog | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 14:e RW blogginlägg

1 dec 2012
av: LG Skoog

- Jag säger bara Carly Rose Sonenclar! Flickan är 13 år och ar i final i X Factor USA. Hon har blåst juryn av stolarna varje vecka sen dom började. Gå in och kolla på alla bidragen. Här är hennes audition. Där hon gör Nina Simones "Feeling good". Makalöst bra. Jag blir tårögd varje gång.Jag vet inte hur man gör med länkar  och sånt. Men här är Youtube-adressen.  ( http://www.youtube.com/watch?v=nU_dBDccruI)

- Äntligen börjar kroppen svara på träning. Igår 2 timmar tuff cykling + styrka. Och idag skulle jag testa min standardbackträning igen. Löpbandet på 4 % lutning. 10 x 1 min med 30 sek ståvila. Startfart 10 km öka 0,5 varje lopp, slutfart 14.5 km (4.08 min/km) Och det kändes bra. Då hade jag ändå kört 1 tim ben  och bålstyrka innan. Såja !!

- Hon är 13 år lilla Carly Rose ?  TRETTON !

- Erik Nivas bok "Liven längs linjen" är ett givet julklappsköp till alla som är läskunninga. Internationella ikoner, slocknade stjärnor & 97 personliga fotbollskrig. Efter varje kapitel så har han en ruta om "vad hände sen "?. Underbart !

- Det ser ut som löpning när jag springer nu. Inte nåt jä...a haltande , hasande och lallande steg, utan hyfsat likt löpning. Imorgon 2 timmar cykel igen.

- Erik Niva fick frågan "- Det svåraste i ditt jobb måste vara att få prata med David Beckham. Eller hur ?!"  Då svarar Niva så här: -" Det svåraste inom sportjournalisiken är inte att få prata med David Beckham, det är att få David beckham att säga något"!

- TRETTON ÅR !

- Idag var det 8 personer på SATS i Liljeholmen som sprang/tränade i svarta halvlånga tubsockar ? Varför kan inte folk lära sig att man har vita ankelsockar av funktonsmtrl när man tränar. Hade jag bättre ställt skulle jag ha med 10 par vita träningstrumpor varje gång och dela ut till dessa förtappade människor.

Peppe Lindholm efter 6 veckor på tonfisk och kranvatten. 

- Min son Mattias (PT på SATS , Spårvagnshallarna) har som mål för 2013 att klara: 200 kg i marklyft, 150 kg i bänkpress samt springa milen på 40 min. Han är rätt nära på alla tre målen. När jag arbetade som officer hade vi en utmaning som hetta "Atlet-officer". Man skulle springa 10 km -  lyfta bänkpress och köra chins. Allt inom 3 timmar. Principen var att varje minut på milen var 5 poäng, varje kg bänk var 1 poäng och varje chins var 2 poäng. Formeln var: 10 km poängen - bänkpress poängen och chinspoängen. Jag sprang milen denna dag på 31 min (155 p) lyfta 85 kg i bänk (85 p)och klarade 12 chins (24 p) 

- Min poäng blev 155 - (85+24) = 46 poäng vilket var Guldmärke. Kolla nån gång vad ni klarar.

- Oj vad skoj vi hade på vår ledardag och fest med Springtime förra lördagen! Otroligt många trevliga människor som vi har som ledare på Training Camp Portugal, Turkiet och Thailand. Och vad vackra många av dom är ! Men man blir rätt vacker när man tränar och känner glädje. En glad människa är nästan alltid ganska vacker.

- Imorgon kommer en ny gäst hos Kristoffer Triumf i "Värvet "

- Min nya vinylspelare är utomordentligt bra. Just nu spelar jag Bon Iver och innan det i tur och ordning , Boston, Rolling Stones och Deportees. Allt på vinyl.

- Min dotter Malin hade upptaktsträff med Umeå IK:s fotbolldamer idag. Jag hade hjälpt henne med en Power Point föreläsning om vilka fysiska krav som ställs inom fotbollen, träningsupplägg för både löpning och styrka. UIK har ett ungt lovande lag som kan bli bra om 2 år.

Dotter Malin och fina Emma Lindblom under 20 x 200 m i Monte Gordo

Bäst just nu enligt broder Anders: Bob Dylan

Bäst just nu enligt LG: Att kroppen äntligen vaknat samt BLK DNM jeans

Från vår ledardag. DJ LG med grå väst på svart Acne skjorta. Jag är grymt nöjd.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettionio med siffror i fältet här


Kommentarer


2012-12-05 22:07   LG

Bra Pasi. Vi har känslor du och jag. Hon gjorde Adeles "Rolling in the deep" i söndags så hela juryn stod upp.

 

2012-12-05 17:26   Pasi

LG - nu har jag suttit och lipat till klippet du lagt ut. TACK för den sköna onsdagskänslan.

 

2012-12-03 17:24   Björn W.

Nu är det faktiskt 2010-tal. Ska du se rätt ut som löpare måste du ha kompressionsstrumpor (kommer i hela regnbågens färger + svart o vitt).

I korta vita strumpor ser man ut som en nybörjare alternativt en über-konservativ "old timer" - så är det bara!

Din formel gillar jag skarpt.

 

2012-12-02 16:54   LG

Jimmy : ärmlöst linne, shorts , lätta skor och tatueringar är bra. Men kolla i spegeln så ser du att svarta strumpor går bort !
Gabriel: Har du sett en enda elitlöpare som springer i svarta strumpor ?
Broder Anders: Hon är ingen barnstjärna. Hon är klar redan. Löpa på halt underlag gör att du måste koncentrera dig. Men kan få spänningar och ont i knäna. Men ofta går det bra. Du har en poäng

 

2012-12-01 22:53   Gabriel

Det här med färg på strumpor, det måste vara någon slags tvångstanke du har!? Ankelkorta och funktionsmaterial är jag med på, men färgen??? Bra kropp där på Peppe Lindholm.

 

2012-12-01 17:14   Jimmy

Helt rätt med SVARTA strumpor!! Va fan är det för rock n roll med vita?? ;-)

Svart ärmlöst linne, tights/shorts varierar med uppgiften, svarta strumpor, snygga/snabba skor, tatueringar på det... sen är jag hemma!!

 

2012-12-01 17:08   Broder Anders

Jag tycker det är läskigt med barnstjärnor. Det brukar sluta illa.

Annars har jag en Bäst just nu som till och med är bättre än Bob Dylan!:
Vinterlöpning! Halt underlag tvingar en att löpa med fin balans. Hela passet blir löpskolning och teknikträning. Äntligen!

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.