LG Skoog - Bloggare på Runner's World | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

LG Skoog


LG Skoog är Runner's Worlds egen coach som ger träningsråd och svarar på era frågor i varje nummer av tidningen.

Här kan du ställa dina träningsfrågor till LG

I den här bloggen delar han däremot med sig av stort och smått från sitt eget löparliv, vi får se om du lyckas hänga med i svängarna.

Etiketter


  1. > Blogg

Mitt 101:a RW Blogginlägg (omstarten)

30 aug 2014

"Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din"! (Håkan Hellströms dedikerar den låten till sin lille pojk)

- Yes!  Back in business. Mitt blogguppehåll blev bara 5 veckor. Jag tackar för alla trevliga mail mm som ville ha en fortsättning.Jag saknade att kunna skriva av mig lite. Och mitt ego behövde en liten boost. Och Åkesson, Forsmark, Södergårdh, Forsberg, Prehabbarna mfl har dock hållit bloggarna igång på ett trevligt sätt. Peppe har lovat nakenbilder, Danne Blom har lovat 7up och Fanta och Nina Fagerholm skall avslöja sina bästa axelövningar.

- Sommaren har varit härlig både vädermässigt, träningsmässigt och upplevelsemässigt (finns det ordet?). Roligast var Mattias & Linns bröllop ute i Nacka. Starka känslor att gifta bort sin son med allt vad det innebär. Linn och hennes kompis bjöd oss alla på en dansuppvisning (dom har varit tävlingsdansare), hans barndomskompisar och min pappa höll starka tal, Jag höll ett fint tal och som avslutning skulle Mattias hålla en kärleksförklaring till sin fru. Då tog han gitarren och satte sig och sjöng "Stand by me" för henne!! Jag hade inga tårar kvar efter det. Man får vara känslosam fast man är 56 år och fd tävlingslöpare. Det är fint säger dom som vet.

- Lars Södergård springer 10000 m på Finnkampen imorgon. Han hänger med kastarna för att känna sig smal och få lite styrketips. Jag tror han gör sub 30.

- Runners World får konkurrens av en ny tidning som heter Spring. Det är bra med konkurrens. Då tvingas vi vara på tå och bli ännu bättre. Dom skrev nånstans att det skulle skrivas för de som älskar löpning mm. Och hade en syrlig kommentar om den "andra tidningen" med snygg yta.Det är bra för alla löpare att ha flera magasin att välja på. Och vi har förstärkt med Szalkai bland annat. Och jag älskar alla löpare.

- Drottning Silvia och prinsessan Madelene bojkottade Polarprisgalan för att Chuck Berry fick pris. Chuck Berry dömdes 1962 för att ha låtit en mexikansk flicka följa med på turnen. Det klassades för trafficking och han fick tre års fängelse. Hon var minderårig och han hade nog sex med henne. Det är givietvis fel. Men det hände för 52 år sen och han avtjänade tre års fängelse. Silvias Pappa var med i Nazistpartiet och startade ett företag som tillverkade vapen. Men kungafamiljen är så fina och heliga och....

- Dotter Malin har vunnit 4 lopp på 13 dar. (halvmara 1.23, 3000 m bana 10.24, terränglopp 7 km och DM 10000 m 37.24) Nu laddar hon för Ume-milen (36.00 ?) och SM halvmaraton.Därefter blir det Lidingöloppets 30 km. Följt av två veckor som löpledare i Portugal innan hon testar Vintermaran. 

- Många fina inköp i sommar. Kommer bilder nästa inlägg. Bomberjacka, jeansjacka, acne-jeans, väst. Och inte ett plagg från Dressman kan jag lova.

- Mina adepter går som tåget. Många har Lidingölopet som mål. Yderberg har Chicago Maraton, Lodin har milen , Malin Bolte har New York och det ser bra ut för alla. 

- Själv har jag kört mycket i slalombacken för att stärka mitt taskiga knä. Mycket uthållig styrka, crosstrainer och cykel. Formen är hyfsad men löpmässigt går det för sakta. Nu väntar jag på tid hos ortopedläkaren för att se om dom kan fixa menisken och putsa till i knät (brosk mm). Huvudvärken blev bättre under en period men denna vecka har jag haft huvudvärk 4 dar i rad. Tungt som faan.

- Mitt stora materiella glädjeämne är förstärkaren Linn Majik 1 som jag köpte av Per Dahne på High Fidelity i Stockholm. Herregud vilket ljud! Vilken glädje! Jag spelade skivor sammanlagt 14 timmar förra veckan.

- Jonas Buud och Ultavasan!!! Han är otrolig på långa sträckor. 4.01 min/km i 90 km?! Grattis och respekt.

- Balotelli till Liverpool kan bli hur bra som helst och hur fel som helst. Men Brendan Rodgers är duktig med problembarn. Lidingölegenden Magnus Bergman får njuta av iskalle Torres i Milan. Lycka till Magnus..

- Tuffa träningspass:

1. 4 x Supertvåtusingar ( 800-600-400-200 m) 45 sek vila per lopp och 2 min per serie. Löp 800m i milfart vila 45 sek. Löp 600 m i 5 km fart vila 45 sek. Löp 400 m snabbare än 5 km fart, vila 45 sek och avsluta med 200 m allt du har. Vila 2 min. Upprepa 3-5 ggr.

2. Uthållighetswod 20 min : 6 bicepscurl-8 situps på boll-10 squats så många varv du hinner på 20 minuter

- Jordnötssmör vs mandelsmör ? Det verkar som om mandelsmör är bättre att springa på. Mer energi och protein. Jag skall läsa på lite. "32.15 Bergstedt" kör rödbetsjuice så att han är alldeles röd både inne och ute.

- Bäst just nu enligt Broder Anders:löpning i Kittelfjäll, 12 km och 1000 höjdmeter

- Bäst just nu enligt LG: Elvis country platta, P.F Sloan, Dr Feelgood och Röda PollyFölj oss

Loppkalendern

21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken