Varvet, boken, livet - Mårten Klingberg | Runner's World

Mårten Klingberg


Om att våga välja bort det viktiga i livet

Mest lästa


Etiketter


  1. > "Ursinnet"

Varvet, boken, livet

13 maj 2012
av: Mårten Klingberg

”Of all the road constructions you passed by, which one did you like the most?” Den frågan ställdes aldrig till vinnarna av Göteborgsvarvet: Victor Kipchirchir och Hilda Kibet. Men det var det man var mest nyfiken på efter att ha följt tv-sändningen från soffan. Det finns vägarbeten i huvudstaden också - men inte precis ÖVERALLT.

Det såg annars ut att vara en fin tävling. Grattis alla som genomförde loppet! Jag blev riktigt inspirerad, och gav mig ut på ett lite längre löppass idag för första gången på evigheter. 17K i lugnt tempo. Sol, lätta vindar och söndagsflanörer. Så här kan ju löpning också vara. Började till och med leka med tanken att springa Stockholm Halvmarathon i september. Om jag har fått upp lite fart till dess.

Jag har åkt på en så kallad ”frozen shoulder”. En diagnos lika sexig som musarm. Och minst lika knepig att bli av med. Efter ett simpass för tre månader sedan hade jag plötsligt riktigt ont. Sedan dess har rörligheten gradvis begränsats och i vissa vinklar hugger det till ordentligt. Jag har svårt att trä på mig skjortor och tröjor. Inte ens en posör som jag kan gå i bar överkropp jämt.

Prognosen är att det tar ungefärligen ett år att bli av med. Rehab hjälper inte. Annars är jag snar att plocka fram gummibandet. Men den här gången är det bara att härda ut. Varken simning eller cykling i tempoställning är att tänka på. 

Men kuta går fint! Nu när insikten sjunkit in att jag kan glömma hela triathlonsäsongen, börjar jag alltså leka med tanken att försöka springa lite fortare igen. Samtidigt vill jag inte riskera att skada mig så att jag inte kan göra det heller. Ni som läst min senaste krönika i papperstidningen vet att jag är skör som ett herbarium.

Eftersom jag så nogsamt dokumenterat minsta framgång i blogg och krönikor har mitt hävdelsebehov mildrats något senaste åren. För säkerhets skull har vi samlat alla texter i boken: Tills det svartnar - samlade krönikor & blogg, 2009 till 2012. Den finns nu rykande färsk att beställa via "Butiken" här på siten:

 http://www.runnersworld.se/shop/viewproduct.htm?ID=39

Jag talar ut.

Låt er roas och förskräckas; självspäkning, dysfunktionell styrketräning och ändlösa rapporter om skador och krossade drömmar. Däremellan fina matlagningstips. Ni som följt mig vet att jag ogenerat viker ut mig själv och mina närmaste utan något ängsligt värnande om den personliga integriteten. Magnus Hedman är mystisk i jämförelse. Det är snaskigt, förvirrat och oförblommerat exibitionistiskt. Kort sagt; en bok i tidens anda!

/Mårten
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettionio med siffror i fältet här


Kommentarer


2012-05-18 12:32   Mårten Klingberg

Tack, snälla Anna N! Hoppas du kommer gilla boken.

 

2012-05-17 22:03   Anna N

Måste absolut läsas! Ser fram emot den högtidsstunden med stor glädje! Och så hoppas jag förstås att din axel blir bra å det allra snaraste!

 

2012-05-17 16:49   Mårten Klingberg

Prinsens minne – det är noterat. Ligger faktiskt bra i tiden för mig. Och Halmstad har jag tävlat i så sent som i fjol. Låg och brottades i Nissan med livet som insats. En halvmara låter anständigare...

 

2012-05-14 22:12   Alle

Du får be chefen om en sommarturné till Halmstad. ;) Du får ta över Gysings roll som resande löparreporterkomma och komma hit och springa Prinsens minne i augusti. En av Sveriges vackraste halvmaror! Och ganska lättsprungen också...
Annars får jag be min chef om en Stockholmstripp. :)

 

2012-05-14 17:16   Mårten Klingberg

Vad kul att höra, Inger! Stort tack. Hoppas det gick fint på Varvet!

 

2012-05-14 15:53   Inger

Köpte din bok på mässan, fantastisk att läsa, så roligt skriven! igenkännande faktor hög :-) Bra underhållning!

 

2012-05-14 15:35   Mårten Klingberg

Hej Alle, Tack för berömmet – vad glad jag blir! Vi kanske kan ordna någon signeringsafton framöver; jag ska höra med chefen. Var är du hemmahörande?

 

2012-05-13 22:37   Alle

Kan man få den signerad!?
Som så många andra skrivit tidigare är du saknad. Jag tycker du har ett tempo i ditt sätt att skriva som få andra bloggare har.
Men boken blir ju en tröst att ta till! :)
Krya på axeln!

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.