Varför inte lite....DansAerobics? - Karin Tri | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Karin Linnersund


Triathleten

Mest lästa


Varför inte lite....DansAerobics?

2 mar 2010
av: Karin Linnersund

Missade simträningen imorse för jag vaknade med huvudvärk. Trött och huvudvärk, ingen bra kombo, och då tog förnuftet över och placerade mig tillbaka i sängen igen. Men jag blev ändå lite ledsen att jag missade rolig träning. Vi skulle ju simma långpass! Aja, kan inte gräma sig eller ta igen missade pass, får se till att må bättre nästa gång istället.

Ikväll blev det dock träning! Jag tog mig till SATS Hötorget efter jobbet och hade rehab och lite kondition i planerna, men inte helt fastspikat, det skulle ordna sig väl på plats. Lite öppen för förslag alltså. Och det var kanske vad receptionisten och instruktören snappade upp när jag checkade in. Fick en övertalan och en biljett i handen till nästa pass, ett dansaerobics pass, med orden: "jaaa kom igen, det blir tuff konditionsträning, roligt! komma i form till sommaren!". haha, tänkte jag, nämde inget om min syn på hård träning och fick fundera på det medans jag bytte om.

Men sen tänkte jag, varför inte? Dansaerobics var ju en gång i tiden en av mina favoritklasser. Dans som träning, helt otroligt roligt! Jag var en gym/spinning/aerobicstjej i flera år innan jag hittade nya utmaningar, såsom triathlon.

Idag var jag med på noterna. Jag tänkte låta det som hände hända och kände att klart jag skulle testa lite dansaerobics idag. Roligt!

Då jag inte kört aerobics på år och dar, visste jag inte riktigt hur koordinationsförmågan skulle vara. Men jag behövde inte oroa mig, jag hängde med rätt så bra ändå! Men då jag missade snurrar eller steg, la jag in lite egna eller körde mer basic, men följde med flytet i salen iaf. Hade dock inte rätt "outfit" för just dans, med mina tights och craft-linne. Mer löparklädsel än cool aerobicsbrud.

Killen som hade passet var riktigt duktig, han peppade och spred sån energi så man blev bara glad! Bra musik pumpade ur högtalarna och det var riktigt roligt att bara släppa loss och dansa! Jag svettades en del, men fick inte upp pulsen på så hög intensitet, även om jag höll igång hela tiden och hoppade/studsade i alla pauser. Pulssnittet blev på: 124/158.

Väldigt prestigelös träning, och väldigt oväntad träning! Det som gjorde det så skoj :) Men jag var igång och i slutet när vi bara hade några vändor kvar ville jag bara köra vidare. Mer, mer, mer!

Men efter 55 min var det slut och då fick man snällt stega ut ur salen. Jag passade nu på att ändå köra mitt rehabprogram som jag kommit dit för. Blev det korta programmet, och jag körde stretch och några styrkeövningar på totalt 35 min.

Trevlig träningsdag, blev lite alternativ träning ändå. Bra slut på en dag som började lite kass!

Vad varierar du med för träning? Testar du ibland nån helt ny grej?

Back in the days, när jag var miss aerobicsbrud herself!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tretton med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-03-03 18:48   KB

Roligt, man kände igen inledningen om morgonträning, men sen blev det lite annat än det vanliga för dig och oss läsare. Kämpa på!

 

2010-03-03 17:23   Karin - FitnessochHälsa

Kul att du körde dansaerobics! Det är ju sååå roligt!

Jag brukar också försöka att variera min träning. Men det blir ofta att man kör på i gamla hjulspår i alla fall.

 

2010-03-03 09:25   Ellinor Björk

Det är riktigt skoj att dansa. Det är nog det jag skulle göra mer om jag hade fler träningstimmar till mitt förfogande. Jag försöker hinna testa nya grejer. Men det blir mest i löpviloperioderna.

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.