Laddar om igen - Karin Tri | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Karin Linnersund


Triathleten

Mest lästa


Laddar om igen

14 jul 2011
av: Karin Linnersund

Nu har det gått 1,5 vecka sen IM Korea och ja nu är det då knappt 1,5 vecka kvar till nästa IM: Ironman Frankfurt söndag den 24 juli. Kanske dags att ladda om då? 

Planen var att hålla igång så mkt som möjligt direkt efter loppet, men lite onda skavsår som blev infekterade sår (ajj!) satte lite stopp för det. Så det blev inte så mkt poolhäng och plaskande som jag tänkt. Men nu äntligen har såren läkt och jag kan typ träna lite igen.

I tisdags morse var jag på e-badet och simmade lite i ute-50an. Det var en väl uppvärmd pool nu kan man säga! Jag hittade både L och C där så vi körde dagens pass ihop. Eller ja, jag körde litegrann. Det var skönt att simma, men det kändes som att simma i sirap. Jag blandade lite paddlar, dolme och vanligt frisim. Fick ihop 2400m på 60 min jag var där. Skönt iaf att få rört på mig igen, efter en veckas vila.

Igårkväll testade jag istället löparbenen. Stack ut för en kort jogg runt kungsholmen. Bara för att känna på ben och kropp och liksom kicka igång igen. Jag joggade lilla, snälla rundan runt holmen som bara är 8km och då man slipper irra runt på klipporna.

Jag sprang på känsla och bara lät benen gå och det kändes faktiskt riktigt bra, med tanke på att jag lufsade en mara förrförra helgen. När jag kom till rålis hittade jag den lilla nya tartar 60m-banan och sprang där fram och tillbaka. Ökade väl takten lite då och snart efteråt kände jag ordentligt tydligt hur andningen kom igång och pulsen liksom hoppade upp typ 10 slag. Nu vaknade kroppen till liv och jag gasade på lite de sista kilometrarna hemåt. Sprang på runt 5:15 och sista på 5:05 och det kändes grymt!

Blev 8km i 5:34 tempo, och jag var nöjd med det. Stretchade sen i solen och var glad att få träna igen!

Ikväll var jag på idrottsmassage hos Camilla, och det var en riktigt bra genomgång av kroppen. Benen kändes förvånansvärt bra sa hon, men jag var lite stel i rumpa och bröstrygg. Men nu har cirkulationen kommit igång, och jag ska ta hand om mig och hoppas att kroppen är ok till nästa helg. Då blir det tävling igen!

Jag och min cykelväska, inte ens hunnit packa upp cykeln. Undrar om det ens är lönt, kanske ska hoja på den andra i helgen? Åker till tyskland på onsdag.Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken