Nystart efter en lååång vinter - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Nystart efter en lååång vinter

11 apr 2018
av: Josefine Antonsson

Hej!

Nu tänkte jag ta tag i det här igen. Bloggandet alltså. Har inte haft nån blogginspiration alls under denna evighetslånga vinter. Men nu är gatorna sopade, vindarna varmare och jag är äntligen mer pepp på att köra igång både bloggandet och den lite jobbigare träningen som krävs för att jag ska kunna prestera på sommarens lopp (hade tänkt börja köra tuffare intervaller redan i februari men kunde inte alls motivera mig i snön och kylan). 

Nu låter det kanske som jag inte sprungit alls under vintern, så är det ju inte. Jag har tvärtom haft riktigt bra kontinuitet i träningen. Med undantag för två dagar i julas har jag inte varit förkyld eller sjuk, dessutom har jag sluppit skavanker. Jag för ingen träningsdagbok men skulle gissa att jag sprungit mellan 6 och 8 mil i veckan sedan november.  Det är väldigt bra och mycket för att vara mig! Jag har heller inte bara lufsat, utan även höjt farten då och då, men all fartträning har jag gjort på löpbandet - och det har varit ganska softa pass. Typ 4x2 km tröskel eller 10x1 min backe. Jag har alltid legat en bit från max och inte pressat mig onödigt mycket. Tror faktiskt inte jag har gjort ett enda ångestladdat pass under hela vintern.

Men nu så....! Nästa vecka är tanken att jag ska börja träna efter ett tioveckorsprogram inför halvmaran som en tränare som heter Ulf Friberg har skrivit (det finns på jogg.se). Programmet är skrivet för löpare som vill klara halvmaraton på 1.20, men jag tänkte modifiera farterna något med målet att klara det på 1.22. Jag har inte helt spikat vilken halvmara jag ska springa men det lutar åt Kalmar Malkars i slutet av juni. Sen springer jag förmodligen även Stockholm Halvmarathon i september.

Så då har ni fått en liten träningsuppdatering! I övrigt rullar livet på som vanligt. Trivs fortfarande väldigt bra med att vara föräldraledig, även om jag vissa stunder känner mig rätt less på kläng och gnäll. Men de flesta veckor är bra veckor och just nu är jag tacksam för sol och värme, härliga vänner och att ha massa tid att vara utomhus, pyssla med sånt jag tycker om och göra roliga saker med barnen.

Här kommer några vardagsbilder från senaste veckorna. Hörs snart igen, LOVAR att det inte ska dröja en månad.


Kommentarer


2018-04-27 10:21   Josefine Antonsson

Tack för alla kommentarer :))

 

2018-04-21 16:18   R-M

Välkommen tillbaks så klart att ditt "riktiga" liv går före bloggen och det är mycket som ska hänga ihop, men så roligt för oss att du är här igen. Tycker så mycket om att läsa det du skriver, blandningen av träning, lopp och familjeliv, alltid lika roligt och välskrivet. Lycka till med träningen :)

 

2018-04-13 11:34   Sigrid

Tycker om din blogg och ditt sätt att skriva så är jätteglad för varje inlägg. Kul att följa din vårträning mot halvmaran!

Kram och trevlig helg,
Sigrid

 

2018-04-12 21:12   Johan Hedlund

Gött o se att du är på "banan" igen!
Blir intressant att se hur du utvecklas utifrån det programmet.

 


Följ oss

Loppkalendern

24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
28 jul
Åre
29 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken