Mina löparmål för 2018 - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Mina löparmål för 2018

12 jan 2018
av: Josefine Antonsson

Hej!

Fredag morgon och jag är t r ö t t. Blev väckt flera gånger i natt + tvingades upp klockan sex i morse av alldeles för pigg bebis. Märkligt, hon som sovit så länge på morgnarna de senaste veckorna. Men men, jag får försöka ta en tupplur någon gång under dagen. Annars vet jag inte om jag överlever till kvällen. 

Min löpning flyter på bra igen. Den här veckan har jag sprungit varje dag. Ett kortare backpass, två distanspass och ett tröskelintervallpass. Kände mig superstark och oövervinnerlig på löpbandet i går kväll. Sån enorm skillnad från förra veckan då jag fick kämpa, kämpa, kämpa.

Jag lovade ju i mitt förra inlägg att jag skulle formulera lite löparmål för det kommande året. Voilà, här kommer de. 

1. Springa en halvmara på under 1.22.

Mitt långsiktiga mål är att springa halvmaran på under 1.20. Tror inte att jag kommer riktigt ända dit i år, men under 1.22 ska gå. Jag gjorde Stockholm Halvmarathon på 1.23 strax innan jag blev gravid med Lykke. Har inte bestämt vilken/vilka halvmaror jag ska springa i år än. 

2. Två millopp sub 37

Flera personer har frågat om jag inte ska satsa på sub 36 nu när sub 37 är i hamn. Nix! Inte än i alla fall. Jag fick kämpa hårt för 37 och är inte riktigt beredd att göra jobbet som krävs för 36. Men ett mål är att komma under 37 flera gånger under detta år - visa att det fina milloppet i oktober inte bara var en engångshändelse.

3. Skaffa en långsiktig träningsplan.

Alltså, jag kan verkligen sakna året med Asics Go Run It då vi hade LG som coach och redan tidigt på året visste precis vilka lopp vi skulle träna för.  Jag skulle vilja ha en långsiktig träningsplan för hela det här året! Jag är inte så duktig på träningsplanering och skulle egentligen vilja ha någon som lägger upp min träning (och som kan ge en tips och råd) men tror inte jag kan prioritera det ekonomiskt just i år. Så det kanske blir att kika på träningsprogram på nätet och försöka sy ihop något som känns vettigt för mig. Plus bestämma mig för vilka lopp jag vill satsa på.

4. Springa fler långpass med sällskap

Jag är en väldigt social människa och föredrar faktiskt att träna med andra framför att träna själv. Jag vill springa mer med sällskap och ska framför allt försöka bli bättre på att skaffa sällskap till långpassen. Jag vet att det finns många här i samhället som springer och tror verkligen inte det är omöjligt att få ihop ett gäng som vill springa långt på lördagar eller söndagar. Ska bli bättre på att ta mig till grannstaden för att springa långpass med klubben också. 

Japp, det var nog allt. Vad har ni som läser för mål?? Nyfiken!


Kommentarer


2018-01-13 20:02   Josefine Antonsson

Lycka till Johan!!

 

2018-01-13 20:02   Josefine Antonsson

Lycka till Johan!!

 

2018-01-13 20:02   Josefine Antonsson

Lycka till Johan!!

 

2018-01-13 20:02   Josefine Antonsson

Lycka till Johan!!

 

2018-01-13 07:01   Johan Hedlund

Halloj!
Det låter som bra mål för dig.
Själv har jag kvar samma som i fjol... Nådde inte riktigt fram till dem då.
Milen sub40, halvmaran 1.30 och lidingöloppet 2.30.
Jag har närmast till milmålet och längst till Lidingö, men tror ändå att det senare är lättare att uppnå.

 


Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken