Krämpor, krämpor... - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Krämpor, krämpor...

11 nov 2017
av: Josefine Antonsson

Min löpning går sådär just nu måste jag säga. Har inte riktigt blivit av med mitt förmodade hopparknä (även om det inte blivit värre heller). Dessutom vaknade jag upp häromdagen och var jätteöm i en hälsena. Den gör fortfarande ont när jag springer och när jag går i trappor. Det komiska är att jag för bara någon vecka sen satt och funderade på alla skador/känningar jag haft genom åren och konstaterade att jag åtminstone aldrig haft problem med hälsenorna. Det var då det, hehe.

Jag vet nog vad det beror på. För att skona knät har jag sprungit jättemycket i uppförsbackar (och med motlut på bandet) och det blev väl för mycket för de stackars hälsenorna till slut. Nu ska jag försöka springa lugnt varannan dag och köra crosstrainer varannan dag tills det går över. Funkar inte det går jag över helt till crosstrainer. 

Det positiva i det hela är att jag faktiskt inte känner mig så stressad över känningarna. Det är ändå helt rätt tid att vara skadad. Löparvädret är i skrivande stund uselt och nästa säsong är låååångt bort. Jag behöver inte vara i form nu. I stället för att springa en massa lägger jag min energi på att måla om möbler, fundera över ny färg till vardagsrummet och försöka läsa lite böcker. 

Sen kör jag på med minst 20 minuter styrka varje dag: mage, rumpa, höfter, lår, vader osv. Jag och Lykke hänger alltså en del på yogamattan om dagarna. Men hon tröttnar rätt fort. Och är det inte hon som tjurar så är det något annat barn som kommer och försöker "förstöra" träningen:) Många verkar ju kunna träna styrka MED sina barn men jag tycker det är lite svårt. De bråkar mest om balansplattan, vem som ska få plats jämte mig på mattan eller försöker använda mig som häst.


Kommentarer


2017-11-12 01:05   Johan Hedlund

Bara att ta det lugnt ett tag som du säger - det är långt kvar till våren.
Rätt skönt tycker jag själv att inte behöva bry sig så mycket om prestation eller nojja sig över att bli sjuk.
Jag inser nu att ha äldre barn har sina fördelar - ingen som stör när yogamattan används :-D

 


Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken