Att fånga soluppgången - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Att fånga soluppgången

2 dec 2017
av: Josefine Antonsson

Alla löprundor är verkligen inte magiska men vissa är det. I morse var jag ute på en sådan. Vaknade av mig själv någon gång mellan sex och halvsju och hann äta frukost innan Lykke ville ha frukost av mig. Sedan gav jag mig ut. Det var fortfarande halvmörkt när jag gav mig iväg, men tillräckligt ljust för att springa i skogen. Ett par minusgrader, lite pudersnö på marken och krispig, klar luft.

Bestämde mig för att springa upp till en utsiktsplats som ligger några kilometer hemifrån för att, om möjligt, få se en skymt av soluppgången. På vägen dit mötte jag tre älgar! En mamma och hennes två kalvar, tror jag. De dundrade ut mellan träden bara några meter framför mig. Läskigt och fascinerande på samma gång. Jag ser ofta rådjur men älgar hör inte till vanligheterna. De blev såklart rädda och galopperade iväg, själv kunde jag fortsätta uppför stigarna. 

Jag kom upp till utsiktsplatsen i exakt rätt tid för att se solen gå upp över skogarna. Så otroligt vackert! Jag stannade i säkert tio minuter och bara tittade. Fotade lite också, förstås. Sedan blev jag frusen och vände tillbaka. Sprang en dryg mil på grusvägar i skogen. När jag kom hem hade jag varit ute i nästan två timmar - längsta långpasset på säkert två månader. Löpning när den är som allra bäst. 

En superhärlig start på dagen var det. Som inte har varit så härlig i övrigt. Vi håller på att göra i ordning ett rum som Lykke ska få flytta in i och har rivit tapet, spacklat och tagit fram spegeldörrar. Det har tagit ungefär hela dagen, huset har varit kaos och barnen har bråkat som galningar. Men jag har liksom (över)levt på endorfinerna från mina två sköna morgontimmar:)


Kommentarer


2017-12-05 22:01   Josefine Antonsson

Håller med"! Naturen är så galet vacker.

 

2017-12-03 16:54   Johan Renström

Jag älskar att se solen gå upp medan jag springer. Att se solen gå ner är också fint men lite mer vemodigt:)

 


Följ oss

Loppkalendern

20 jul
Trollhättan
21 jul
Öland
24 jul
Öland
28 jul
Falkenberg
28 jul
Åre
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken