Att betala vad det kostar - Josefine Antonsson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Josefine Antonsson


32-årig löpare och fyrabarnsmamma från Småland. Tränar gärna prestationsinriktat och har som mål att springa halvmaran på under 1.20. Här bloggar jag om löpträning, hälsa, föräldraskap och annat som hör livet till. Mina personliga rekord: 10 km 37:16, halvmaraton 1.22.59, maraton 3.00.18.

Att betala vad det kostar

18 jan 2018
av: Josefine Antonsson

Jag lyssnade på Framgångspodden med Alexander Pärleros häromdagen. Jag brukar göra det ibland när jag springer. I podden intervjuar Alexander framgångsrika människor och pratar med dem om vilka de är - och hur de kommit dit de är i dag. Många bra och intressanta intervjuer har han gjort. 

I introt till just det här poddavsnittet pratade Alexander om att han tycker att vi ska drömma stort. Att vi ska formulera så stora drömmar och ha så höga mål att andra skrattar när de får höra. Att vi ska tro på oss själva! 

Det här satte igång en hel del tankar hos mig. Tankar som väl  finns där titt som tätt, egentligen. Jag funderar på det rätt ofta. Vilka mina drömmar är, vad jag vill med mitt liv. Om jag har några riktigt stora drömmar och om just jag är en sån där människa som vågar drömma stort. Vågar sätta så höga mål att andra inte tror att jag kan lyckas.

Vad jag kommer fram till?

Tja, för det första att jag inte har EN passion eller EN dröm som jag verkligen, verkligen vill uppnå! Jag vill väldigt många olika saker och kan ha svårt att bestämma mig för vad jag vill mest. Ibland kan jag känna att det skulle vara gött att gå in riktigt helhjärtat för en enda grej och strunta i allt annat. Men jag är inte sån. 

För det andra är jag (tyvärr?) en rätt så försiktig realist som är extremt medveten om att allt har ett pris. Jag är inte typen som bara kastar mig ut och GÖR utan att tänka så mycket på konsekvenserna, i stället vänder jag och vrider på saker i all oändlighet. Väger fördelar mot nackdelar. Faktum är att jag har ganska bra självförtroende, jag vet vilka talanger jag har och vad jag skulle kunna lyckas med om jag bara gick in för det till 100 procent. Men jag är i de allra flesta fall inte villig att betala vad det kostar. 

För att ta några konkreta exempel:

Ibland drömmer jag om att starta eget. Men är just nu inte riktigt villig att betala priset - att lämna min superhärliga arbetsplats + tryggheten att få en fast lön varje månad.

Ofta tänker jag att jag skulle vilja bo i ett jättestort hus med vacker utsikt - men vill ju samtidigt bara jobba deltid och ha pengar till annat än boendet.

Ibland vill jag satsa ännu mer på löpningen - tänk vad häftigt att kunna vara med och slåss om SM-medaljer på tex. halvmaran eller 10 000 meter. Men samtidigt vill jag ha massa tid för andra intressen, hinna träffa mina kompisar och vara mycket med barnen. Och kunna slarva med mat och sömn ibland utan att det gör så mycket...

Hm, jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget. Mer än att berätta att jag tänker att det kanske inte alltid bara handlar om att våga ha stora drömmar. Det handlar lika mycket om att veta (och bestämma sig för) precis vad man vill - och vara beredd att offra saker och ting för att nå dit!

Det var nog allt för mig ikväll, återkommer i helgen med en liten tränings- och livsuppdatering

Kategorier:
Livsstil 

Kommentarer


2018-01-20 07:56   alexander pärleros

härligt att läsa vännen <3

 


Följ oss

Loppkalendern

23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken