Tävlingskalender 2017 - Johanna Sterlinge | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Johanna Sterlinge


Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Johanna, född 89 och bor i Linköping.

Mitt hjärta brinner för triathlon på Ironman-distansen och det är där jag trivs bäst. Jag gjorde min första Ironman i Kalmar 2012 och kvalade samma år till Ironman World Championshop på Hawaii vilket var en stor dröm som gick i uppfyllelse. Sedan dess har jag blivit fast i denna fantastiska sport! Förutom triathlon så har även ultralöpning och swimrun fångat mitt intresse.

Här får ni följa min vardag där jag försöker bolla heltidsstudier, jobb och familj med ett brinnande intresse för långdistans-triathlon och ultralöpning. För det mesta går det kanon och vissa stunder gäller det att hålla tungan rätt i mun för att få ihop dagarna... men en sak är säker. Det är helt klart värt det för jag älskar utmaningar och känslan att stå på startlinjen!

Tävlingskalender 2017

19 maj 2017
av: Johanna Sterlinge

Med tanke på att det endast är 15 dagar kvar tills mitt första lopp för säsongen kanske det är på tiden att lägga upp hur min tävlingskalender för 2017 faktiskt ser ut, så här kommer den! (Bättre sent än aldrig) Ett lopp som jag sett fram emot men som har fallit bort är farleden som tyvärr har blivit inställt, har kikat på andra swimrun-lopp men får inte riktigt till det i planeringen så detta år blir det endast löpning och triathlon.

Asics Stockholm Marathon 3:e Juni blir som sagt det första loppet för säsongen och mitt femte Stockholm Marathon. Precis som tidigare år känns det riktigt kul att få komma upp till huvudstaden och fira in sommaren med en ordentlig folkfest på Stockholms gator, det kan inte bli bättre!

Näst på tur är Ironman 70,3 Jönköping som går av stapeln den 9:e Juli. Med tanke på vilken fantastiskt första upplaga av loppet det bjöds på förra året så tvivlar jag inte en sekund på att det kommer bli minst lika bra även i år. Då detta lopp mer eller mindre ligger på "hemmaplan" för min del och den får alla tummar upp för banan, publiken och hela stämningen i staden så har den helt klart blivit en favorit och jag ser grymt mycket fram emot att få spendera en helg i Ironman-familj-bubblan och allt vad det innebär i vackra Jönköping i Juli!

Den 20:e Augusti är det äntligen dags för mig att stå på startlinjen till fulldistans igen då det är dags för KMD Ironman Copenhagen! Ni som följt mig de senaste åren vet att sist jag var anmäld till fulldistans var för två år sedan med att jag då aldrig kom till start på grund av tråkiga omständigheter som även påverkade min förra säsong. Men i år är det alltså dags och Köpenhamn, som jag var anmäld till då, blev det självklara valet. Det här har jag längtat efter så länge! Det enda jag egentligen är orolig över inför detta lopp är min skada i nacken som inte är okey med en cykeltur på 18 mil. Detta vet jag om men jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan få det att funka den 20:e augusti på ett eller annat sätt. Jag jobbar på det. Hur som helst, jag ska gör allt jag kan för at ta mig till den där mållinjen för det där är min dag, det har jag bestämt.

Som avslutning på säsongen tog jag mod till mig och anmälde mig till Bislett 24-Hour Indoor Challenge som går den 25-26:e November i Oslo. I flera år har jag haft Bislett som ett av de lopp jag bara måste testa på och när anmälan öppnade den första maj bestämde jag mig för att inte fundera så mycket utan bara köra (Det brukar vara bäst så). Så jag anmälde mig. För alla är väl nyfiken på att se hur långt man kan komma genom att springa i en korridor i 24-timmar, eller? Hur ont kan det göra? Hur kommer kroppen kännas? Hur mycket pannben har jag egentligen? Kommer jag orka vara på banan hela tiden? Det finns många frågor som jag vill få svar på och det finns ju bara ett sätt att få veta...

Ja, så de här är min plan för denna säsong. Den känns spännande, utmanande, galen, skrämmande och riktigt jäkla superkul! För mig finns det inget intresse av att sätta upp några som helst andra mål än att ha superkul, vara modig och njuta så mycket jag bara orkar mellan stunderna av misär och när upploppen kommer då ska jag känna mig starkare än någonsin och ta in varje liten känsla och låta det explodera!

Nu kör vi!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiosju med siffror i fältet här
Följ oss

Loppkalendern

29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
04 nov
Ydre
31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.