Hej Stockholm! - Johanna Sterlinge | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Johanna Sterline


Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Johanna, född 89 och bor i Linköping.

Mitt hjärta brinner för triathlon på Ironman-distansen och det är där jag trivs bäst. Jag gjorde min första Ironman i Kalmar 2012 och kvalade samma år till Ironman World Championshop på Hawaii vilket var en stor dröm som gick i uppfyllelse. Sedan dess har jag blivit fast i denna fantastiska sport! Förutom triathlon så har även ultralöpning och swimrun fångat mitt intresse.

Här får ni följa min vardag där jag försöker bolla heltidsstudier, jobb och familj med ett brinnande intresse för långdistans-triathlon och ultralöpning. För det mesta går det kanon och vissa stunder gäller det att hålla tungan rätt i mun för att få ihop dagarna... men en sak är säker. Det är helt klart värt det för jag älskar utmaningar och känslan att stå på startlinjen!

Hej Stockholm!

15 jan 2018
av: Johanna Sterline

Två veckor in på det nya året så känner jag, trots att det mesta är nytt, ett härligt lugn i kroppen...det här blir bra.

Efter Ironman Köpenhamn drog en intensiv höst igång som innebar väldigt mycket studier, för mycket jobb, många turer till sjukgymnasten, två flyttomgångar, fem veckors vfu, ett omgång långdragen bihåleinflammation och väldigt många tågresor upp och ner då jag bodde och jobbade i Linköping, hade kärleken i Malmö och skolan i Sundsvall. Och just ja, där emellan har jag försökt att få till någon form av träning också. 

Höstens träningsfokus har varit att bli bra i min nacke, eller snarare så bra som det går, och jag har haft tur. Efter Ironman Köpenhamn kom jag med i en träningsstudie för personer med whiplashskada vilket resulterade i att jag fick träffa en väldigt bra sjukgymnast som jag varit hos och tränat med två gånger i veckan under hela hösten/vintern. När jag kom på mitt första besök och de gjorde de första testerna på mig så var jag väldigt klen i de musklerna som är typiska för denna typ av skada och väldigt stark i de muskelgrupper runt nacken och axlarna som då "tar över" när systemet inte fungerar som det ska. De första veckorna på studien handlade om att försöka väcka de där små musklerna som låg i stand-by men att samtidigt inte "ta i" med de musklerna som så gärna vill ta över. Klurigt och något frustrerande. Hur som helst, många veckor senare och galet många drag i olika gummiband åt alla mjöliga håll med huvud och mun, så visade mina slutresultat (förutom att smärtan avtagit) på klar förbättring på alla fronter. Min sjukgymnast har verkligen varit toppen, hon vet vad det är jag gör och att jag, trots min skada, vill kunna köra IM så hon har verkligen engagerat sig och gett mig övningar, tips och klurat på lösningar för att det ska fungera så bra som möjligt för mig att träna och tävla. Nu gäller det att inte slarva utan hålla i min nackträning även när jag inte har någon som håller mig i handen, men med tanke på att jag vet att det gör mig väl så kommer det gå bra.

Hur som helst, detta år börjar verkligen med en nystart på alla möjliga fronter! Jag och kärleken har tillsammans flyttat upp till Stockholm, jag har börjat ett nytt jobb och även valt att gå ner i tid från 80% till att jobba varannan helg så att jag "bara" köra mina heltidsstudier i veckorna. Det här beslutet, att gå ner i arbetstid, satt först långt inne men nu kan jag inte annat än att säga att det känns otroligt skönt att veta att jag inte behöver jobba hela dagarna och plugga halva nätterna för att få ihop det. Och det bästa utav allt, jag kan få lägga in mer tid på träningen igen, som jag saknat det!

Det här kommer bli bra. Jag har en helt ny stad som jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna och ni som bor här i Stockholm och vill visa mig era bästa löpstigar, cykelvägar, simbanor, cykelaffärer, sjöar, gym, fikaställen och så vidare får gärna hojta till, antingen här, på mailen eller på instagram! 

Och så en sista sak innan jag slutar...

Tävlingskalendern för 2018 har fått sina två huvudmål!

Det blir en halv- och en full distans även i år!

Ironman70,3 Jönköping, (8 juli)

Ironman Zurich, Switzerland, (29 juli)

Jag brukar även lägga i ett Marathon/ultra under säsongen plus något alternativt lopp (Swimrun) så det är tanken även i år att plocka in något/några fler men vad eller vart är inte riktigt bestämt än, vi får se vad som dyker upp. 

2018...nu kör vi!Följ oss

Loppkalendern

23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken