En riktig student - Helena Jansson | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Helena Jansson


Orienterare på världsnivå, hittills med 2 VM-guld och totalt 12 VM-medaljer i garderoben. Göteborgsbaserad, men med läkarstudier i Umeå och all världens skogar som min lekplats.

SPONSORER

Mest lästa


En riktig student

4 dec 2012
av: Helena Jansson

Jag är en riktigt student nu. Äntligen. Jag är tre veckor i Ume, har hyrt ett möblerat korridorsrum och går i skolan alla veckans ordinarie dagar, från åtta till fem som alla andra. Nästan. Det känns som att börja på gymnasiet igen att bo i korridor. Jag gillar det. Det enda som är sådär är mitt otroligt oinredda rum. Standardmöblemang. Sängram utan madrass (fick akut ta bussen till sängvaruhus och köpa skumgummimadrass igår. 70 cm bred- 270 kr.). Jag campar på den smala madrassen med dunsovsäck, som belysning finns Silva Sprint- tack och lov för pålitliga pannlampor. Internet finns på biblioteket, mat i en litet låst skåp i gemensamma köket. Snön ligger mjuk och lätt, kylan är något förlamande, men jag klär mig så förnuftigt att det är löjligt. Tre veckor här- sedan en vecka jul- sedan fyra veckor Nya Zeeland.

Har upptäckt två bra saker som hänt. Den första är att min bröstrygg blivit så rörlig att jag kan göra knäböjningar med stången på raka armar helt ner med rumpan mot fötterna (med liten kil under hälarna förvisso...), det andra är att jag blivit så rörlig i fotlederna att jag dessutom kan göra vanliga knäböj med stång ner under 90 grader. Inte någon jätterevolution- men att kunna jobba i schyssta vinklar och få ut ännu lite mer av styrketräningen och på så sätt ännu lite mer av löpträningen känns riktigt bra.

Jag sliter med kontinuiteten. Inte så att det sliter att träna kontinuerligt, det sliter för att det är svårt att vänja sig vid förändring. Jag tränar lite lite mindre den här hösten än tidigare, någon timma eller så per vecka. Jag tränar något färre kvalitativt pass i veckan, något mer rent uthållighetspass. Det känns underligt, för lite, magert. Det har dock resulterat i att jag åtta veckor på raken kunnat genomföra just det jag planerat, utan en enda sjuk/skade-dag, pepparpepparpepparpeppar. Har lovat mig själv att tycka att kontinuitet också är utveckling, men det är svårt. Jag gör oavsett såhär fram till VärldsCupen vid nyår. Om det då visar sig att jag är hästlängder efter övrig världselit på grund av för klent med träning så får jag tänka om. Så är det med den saken.

Nu ska jag läsa några kapitel i Handkirurgiboken, springa intervaller i mörkret och kylan, spisa lax, campa i mitt kala rum. För övrigt fick jag beröm för min stående madrassutur idag på op. Var första gången jag sydde sådan, måste varit nybörjartur.

Just det! STORT grattis Lisa! Självklart och underbart.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiotre med siffror i fältet här


Kommentarer


2012-12-05 08:25   Lotta

Vilket lyxliv du lever norröver, men det är så himla mycket du!! KRAM

 Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.