Skor. Skor. Skor! - Emelie Forsberg | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emelie Forsberg


Biologstuderande, fjällälskande skidfantast men främst av allt hängiven terränglöperska som älskar att ta sig fram till fots! Jag bor i Tromsö, som är en lekpark fylld av magiska fjäll och vidder långt norr om polcirkeln. Här skrivs det om löpning, fjällturer och annat fint som gör livet gott att leva.

SPONSORER

Mest lästa


Skor. Skor. Skor!

7 jun 2012
av: Emelie Forsberg

Ärlighet varar längst. Så här kommer det. Från tjejen som hade två par skor förut. Ett par med dubb och ett par utan.

I höstas när jag funderade på om jag ville vara med i Salomon teamet så behövde jag fundera ett tag. De tankarna jag hade var att- hur i hela friden ska jag kunna springa i deras skor? Min bild av deras skor var att de var lite tyngre, mer dämpning och lite mer som en vandringssko.

Det som fick mig övertygad var dock inte skorna. Då. Det som fick mig övertygad är hur mycket salomon som märke och med all dess personal brinner för fjäll, frihet och berg. Det andra är att de satsar otroligt mycket på deras atleter. Tänk bara träning/test veckan i Grekland. Tänk alla tävlingar och sammankomster vi har möjlighet att fara iväg på. Allt för att deras produkter ska bli så bra som bara möjligt. För att vi ska utvecklas och då kunna utveckla produkter till att bli än bättre.

Under veckan i Grekland pratade jag mycket med Patrick Leick, (sko ansvarig på huvudkontoret i Annecy). Frågade varför dom inte gjorde si eller så, varför har ni inte det gummit, den skillanden mellan tå-häl, varför gör ni inte så och varför gör ni så?

Jag är ganska envis av mig och när jag väl bestämt mig för att de enda skor jag ska springa i är de allra lättaste. No matter what. Så de enda skor jag självmant sprang i var fellcrossen och sense. Fellcrossen är helt gudomlig när det är blött gräs och hala stigar. Sense funkar lite varstans har jag märkt. Den har mjukt gummi som greppar fint när det är torrt, och helt OK vid blöt terräng. Jag behöver dock träna min fotnedsättning innan jag vågar springa ett långt stenigt och tekniskt lopp med dem då de är så minimala och inte så mycket skydd på sidorna.

De var de första skorna som jag släppte in till mitt hjärta!

Från vänster till höger:

S-lab 5 xt wing

Sense

Mission

S-lab 5 softground

Fellcross

Ok, nästa sko som slank in var mission. Den är tänkt att vara en allround sko, från dörr till stig. Första gången jag testade den var i Grekland, och det var för tekniskt att använda de där, för min del ivartfall. Den var lite för dämpad och lite för tung. Jag var inte såld!

MEN! Så kom jag till Stockholm och skulle ut och springa med ALEWALDS Outdoor butik. Tänkte i mitt stilla sinne: Attans nu måste jag ut och springa i dessa igen.. Men där blev jag helt såld. Grymt skön dämp för asfalt och på fina stigar passar de som handen i handsken. Verkligen den bästa allround skon jag testat. kan tänka mig att det blir en storsäljare. Door to trail. Fy fader vad klockrent.

S-lab då?

Mitt första intryck av den var på fjällmaran då jag har sett Svanebo tassa runt i dem. Det var inte höga tankar om jag säger så.

Förns igår, jag sprang en välbekant runda runt klubbsjön i Härnösand. Den stigen är teknisk, mycket bra träning. Nåväl. Varför valde jag s-lab kan man fråga sig?

Jo, för jag har slagit i min häl och var lite halvöm där så då tänkte jag att lite extra skydd skulle passa fint idag. Fyttirackarn vilket grepp och vilken smidig sko! Jag körde wingen med lite grövre gummi.

Var sko för var stund helt enkelt. Och klart man inte har 10 par skor, som sagt, jag var helt nöjd när jag hade två par, men det gäller att hitta rätt och använda den vid rätt tillfälle.

Det är ju lite kul att prata skor också..

Jepp. I skrivandes stund sitter jag och filurar på vilka skor jag ska springa i i Kristianstad och jag tror faktiskt det blir s-lab 5..

Det är ju ganska platt i Kstad, så jag kommer få jobba hårt. Jag kommer bli trött!

Här är en länk till STT- touren i Kstad: http://salomontrailtour.se/events/event/salomon_trail_tour_kristianstad_se

Har tyvär inte lärt mig att få in länken utan att skriva ut hela. Kommer så småningom.

Må gott!

Emelie

 

Kategorier:
Skor (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiosju med siffror i fältet här


Kommentarer


2013-11-26 19:33   Jari Suominen

Hej! Om du skulle välja nu själv ny skor med metalldubbar för vinter löpning, ska dom vara Salomon Spikecross 3 eller Icebug Spirit3 olx? :)

 

2012-07-18 03:48   Martin

Hej

Om jag framstår som petig nu beror det uteslutande på att jag själv funderar på att köpa nya S-lab: Jag är rätt säker på att S-lab 5 Softground är de till vänster på bilden (de svart-röda) och de "vanliga" S-lab XT Wings 5, för lite hårdare stigar, är de näst längst till höger.. alltså, tvärtom mot bildtext. Då är ju frågan - vilken sko är det - egentligen - som har det "fyttirackarns" greppet? =)

 

2012-06-10 20:52   Emelie Forsberg

Heia!

Jag sprang i icebugs spirit. Nästan som orienteringsskor. Tack tack!

Ja testa mission så får du ge ett utlåtande efteråt!

 

2012-06-07 19:22   http://rundarocksaenform.blogspot.com

Har kikat lite på mission själv. Kanske ska testa. Tack för tipset. :-)

 

2012-06-07 15:38   Amanda

Hej!
Vilka skor sprang du i förut? Och tack för en inspirerande blogg! Jag blir alltid sugen att ta mig ut efter jag läst dina inlägg.
Mvh
Amanda

 

2012-06-07 14:43   Ahlan

Så är det, det finns inte ett underlag, som vid asfaltslöpning. Det behövs variation. Utmärkt förklarat, hjärta och kunskap, två bra egenskaper!

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.