En lördagkväll i November - Emelie Forsberg | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emelie Forsberg


Biologstuderande, fjällälskande skidfantast men främst av allt hängiven terränglöperska som älskar att ta sig fram till fots! Jag bor i Tromsö, som är en lekpark fylld av magiska fjäll och vidder långt norr om polcirkeln. Här skrivs det om löpning, fjällturer och annat fint som gör livet gott att leva.

SPONSORER

Mest lästa


En lördagkväll i November

14 nov 2015
av: Emelie Forsberg

Just nu sitter jag med en stor kopp te i campingbilen och ser skymningen smyga sig på utanför. Jag är i Tignes, i väntan på snö hemma i Chamonix. Här är ett av det få områden där det finns lite snö att gå på.

Efter en lång sommar, som gick alla tiders :) är jag äntligen redo för en vinter.

Tredje året som elitidrottare så har jag lärt mig så mycket, och vill lära mig ännu mer! Det är helt klart mitt bästa år, rent resultat mässigt men även min känsla. Jag mår så bra! Ingen stress över dåliga resultat, press och förväntningar.

 

En av sommarens höjdpunkt var mount marathon, kolla bara vad häftigt!  ( kan verkligen rekommendera att kika på detta för inspiration!)Den bergslöpnings kulturen som är i Alaska var fantastisk att få uppleva. Detta var den 4 juli, och jag hade som mål att vara i bra form för kortare tävlingar, och det gick ju bra!

 

En vecka efter det var det dock EM i lång distans Skyrunning, och jag älskar ju att springa långt, och i berg så jag sprang ju det med. Det var tungt, jag fick gräva djupt men det gick! 2 Em guld och 1 Vm guld har jag nu skrapat ihop under 3 år.

 

Den andra höjdpunkten för sommaren var Glen Coe, så galet häftig tävling! Ren scrambling och så mycket vackert vi fick se! Detta är en klassiker i Skottland som folk gör på några dagar, och vissa partier med rep. Den här måste jag tillbaka till.

 

Sommarens värsta.. Ultra pirineu. Inte för att den inte är vacker och spektakulär den tävlingen, det vara bara det att jag var inte förberedd för 110 km med 7000 höjdmeter.

Jag behövde vinna den för att vinna Skyrunning serien, så det var bara att gräva djupt.

Upp till 8 timmar gick det hur lätt som helst. Jag är himla bekväm faktisk på den distansen. Efter 11 timmar började jag bli trött. Ordentligt. Och det var då jag hade tänkt göra ett slutryck. Så det var bara att tänka att jag inte var trött. Och det går ju det med. Då hade jag en lång uppförsbacke kvar, en kort nedförsbacke (200 hm), en kort  uppförsbacke (150 hm) och sedan en lång utförslöpa till mål.

I uppförsbacken började det skymma. Och jag blev stressad att jag inte kände igen höjdprofilen. Jag trodde jag tagit fel väg. Den känslan är inte skön. Usch vilken stress. Och vilken lättnad när jag kom fram till aidstationen på toppen.

 Nåväl. Det var den största utmaningen för sommaren och jag var riktig glad att fullföra den!

 Efter den långa sommaren behövde jag vila. Så det gjorde jag. Mer eller mindre. Bara att inte tänka träning och planera utefter den gör mycket för att känna sig fräsch i både kropp och knopp.

Sen filurade jag på hur jag får energi. Jo, kontraster, yoga, löpning, folk som ger energi, god mat och fint häng. Så tänkte jag att jag borde göra en Energi helg! Så det gjorde jag och Ida Nilsson ( fantastisk löpare med galet många meriter, underbar människa och yogi! bloggare här!) i samarbete med Copperhill i Åre. Och om det blev lyckat (om man får säga så när man är en av skaparna.. hehe)! Vilket härligt gäng vi fick! Vilka härliga löpturer där vi njöt av det vackra november vädret, långpass och intervallpass. Spa och återhämtning och yoga 2 ggr om dagen. Fantastisk mat och dessutom 2 extra ledare (Linda och fanny, ni är för underbara, tack för att ni var med och bidrog till allt!) som gjorde löppassen enklare att hantera. Dessutom fick vi se Norrsken 2 kvällar!

 

Ja efter den November energin (kika gärna på instagram #novemberenergi så får ni se fina bilder!) så kom jag hem till Alperna igen med motivation till att träna.

Så här är jag nu,  24 timmar loggade i boken för denna vecka och redo för ännu en skiddag imorgon. Dock ligger ju Tignes på 2000 möh så jag ska försöka hejda min lust att jaga metrar imorgon. Jag känner av höjden lite!

Jag har ju yogat lite mer också. Hujedamej vad härligt det är. Och välbehövligt och stärkande!

Och som vanligt varit ute en hel del i bergen.

Nu ska gå ut och fylla på lite vatten så jag har det redo för morgonens kaffe.

 Hej hej!

 

Emelie
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtioett med siffror i fältet här


Kommentarer


2015-11-15 12:26   Emelie Forsberg

Anders:
2013 tog jag Em guld i både kort och lång distans i Skyrunning, samt em silver på vertikal. 2014 tog jag guld på lång distans skyrunning.
2015 EM guld lång fistans. Em och vm går vartannat år.

Mvh

 

2015-11-15 09:54   Anders

Härlig blogg och bra sammanfattning!

"2 Em guld och 1 Vm guld" under tre år? Enligt Wikipedia (engelska) är det tre EM-guld - vilket är det som inte stämmer?

 

2015-11-15 08:16   LG57

Bra inlägg, fina bilder. Bra balans i livet. Kärlek!

 Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken