Tack fantastiska kropp! - Emelie Andersen | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Emelie Andersen


I huvudet på en ultralöpare

Mest lästa


Tack fantastiska kropp!

2 mar 2010
av: Emelie Andersen

Idag genomförde jag ett av alla de projekt jag länge gått och tänkt på. Efter ett misslyckat försök i somras (det var helt enkelt inte rätt dag för skallen med spöregn och vilsespringande) lyckades jag idag ta mig löpandes från Sthlm Central till Uppsala. Ett gott humör, en bra aptit och förhållandevis fräscha ben var det en baggis! Jag är så otroligt tacksam för denna fantastiska kropp jag är utrustad med! Att den bara vill vara med på allt jag tar mig för. Tack Tack Tack.

Efter en fruktansvärd natt (nästan mer nervös än inför en tävling konstigt nog) intogs en lätt frukost bestående av en kopp yoghurt (äter alltid yoghurt i kopp), två smörgåsar med ENERVIT:s nya carboloader PRESPORT på. Smakar typ som hårdare marmelad. Egentligen föredrar jag Vitargo när det gäller sportkostitillskott men som den kostnörd man är blir man ju nyfiken på de nya produkterna. Jag tycker verkligen inte om att äta frukost precis när jag gått upp ur sängen och inte vart ute en sväng men idag var det bara att trycka ner.

Lämplig frukost inför ett 80 km pass?

Lämplig frukost inför ett 80 km pass?

Turen startade som sagt från Sthlm Central. 06.20 började äventyret. Anledningarna till att jag valde att starta från centralen och inte hemifrån är två: 1) Jag tyckte helt enkelt att det blev långt som det var. Lagom träningspass sådär en tisdag. 2) Min kära vän Camilla gjorde mig sällskap ett tag och det var enklast att starta därifrån.

Som vanligt när det gäller långpass är det segt första 20 km sen släppte det på bra, lagom till den bleka vintersolen gjorde oss sällskap. Tyvärr avvek Camilla efter cirka 36 km. Det avr verkligen toppen att ha henne med i början. Nämnas bör att hon mer än gärna hade hängt på men hade Core Puls pass senare på dagen så hon ville vila benen lite. Det där med att förlora perspektivet kan man aldrig nog betona ;)

Klara för start! Mindre tilltalande bild på undertecknad...

När jag blev lämnad ensam var det cirka 15 km kvar till Märsta där jag också hade planerat inmudiga någon form av varm föda. Detta kom att bli den tyngsta biten under hela passet. Efter en del muttrande och nedborrande av huvud var jag dock där. Korv Special (grillad korv, potatismos och bostongurka i bröd) med två glas Cola stod på menyn. Lättsmält mat som inte tar lång tid att äta. Efter lite påfyllande av sportdryck var det dags igen. Nu med mycket fräschare ben! Tänk vad lite mat kan göra!

Resten av passet tycker jag svischade förbi nu så här i efterhand. När jag väl hade passerat Knivsta vart jag så glad när jag insåg att det faktiskt inte var så långt kvar! Att sista biten in till Uppsala bestod av raksträckor och motvind har jag redan glömt bort. Med lite lätt skavsår och de obligatoriska onda lilltårna ringde jag en arbetsdag senare på min vän Matildas dörr. Otroligt glad men även trött måste erkännas. Jag möttes av två glada ansikten och en fantastisk chokladmuffinsdoft. Efter den skönaste duschen på länge åt vi varm choklad och ostmackor följt av ovan nämnda muffins. Kan det bli mycket bättre än så här?

Jag vet. Toppingen liknar något mindre aptitligt men smakade gudomligt! ;)

 Ja, faktiskt. Till middag bjöds linssoppa och pannkakor. Vilken otrolig service. Snacka om att jag kommer sova nöjd och belåten ikväll!

Det gick inte jättefort idag, träningen har ju varit som vanligt vilket gör att jag är än mer nöjd. Märkte verkligen vilka kickar jag fick så fort jag åt, något som jag funderade mycket på. Hur komplext systemet är men ändå inte. Att lite mat och dryck kan få en att springa väldigt långt.

Jag är glad, otroligt glad. Och nöjd. Över att jag vågar utmana mig själv och testa gränser. Över att jag har en så fantastisk kropp.

(Imorgon beräknar jag mitt energiintag och jämför det med ungefärlig "förbrukning" under passet. Ses då!)
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här


Kommentarer


2010-03-04 18:35   "moren"

Vad himlans kul att det gick så bra! Du är fenomenal på att entusiasmera andra både vad gäller löpning och det där med kost!!

 

2010-03-03 22:27   Emelie Andersen

Oj, tusan så rörd jag blir över era kommentarer!

Det är ju bara så förbaskat kul, det är därför jag gör det. Kommit på att det är mycket roligare med sådana här roliga äventyr än att tävla (även om jag verkligen gillar att tävla oxå! för man slipper känna den hemska tomhetskänslan efteråt. Nu är jag bara så himla nöjd och glad!

 

2010-03-03 21:57   Sofie Kulp-Tåg

Wow! Kan inte annat än hålla med de övriga - otroligt imponerande! Du är min idol! :)

 

2010-03-03 21:24   Camilla (utankrusiduller.blogspot.com)

Tack, Emelie! Du är fantastisk!

 

2010-03-03 19:45   Miranda Kvist

Herregud!! Det absolyut mest galna är att du får det att låta som en baggis!!

 

2010-03-03 19:11   Sara Johansson

jag är jätte IMPONERAD!! Shit va grymt jobbat!

 

2010-03-03 19:08   www.metrobloggen.se/tollatranar

Oj, vad jag blir imponerad! Verkligen!

 

2010-03-03 08:56   Emelie Andersen

Tack Victor! Det var verkligen härligt och något jag kommer göra om snart igen. Fast då en annan sträcka ;)

 

2010-03-03 01:21   Victor Emilson

Grymt jobbat Emelie! Är stolt över att vara din kollega! :)

 


Följ oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.