Vicksburg Battlefield, Mississippi - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Vicksburg Battlefield, Mississippi

12 jan 2012
av: Anders Forselius

"50 STATES MARATHON TOUR" - CYKLING & MARATHONLÖPNING RUNT USA

Foto: Mississippi River. Louisiana på västra flanken och Mississippi på den östra.

 

Året har börjat på bästa tänkbara sätt. Tre delstater i marathonagendan avverkade inom loppet av åtta dagar och en ny står på tur redan i helgen; Louisiana. Om allt går som planerat ska jag därmed hinna avverka de 28 återstående delstaterna innan hemresan i slutet av november.

Jag har dessutom haft oförskämt mycket "stolpe in" och träffat rätt människor under hela turnén, inte minst nu i början av januari. Jag kommer inte att återuppta min cykelresa förrän om två veckor och har därför varit beroende av andra transportmedel under den här perioden. Något som med facit i hand löst sig på bästa tänkbara sätt.

Jag befinner mig i skrivande stund utanför Jackson, Mississippi, där jag blivit adopterad av en marathonlöpare och hans familj. Paul George och hans fru Laurie har svart bälte i gästvänlighet och har gett mig den där ultimata återhämtningsveckan efter den tuffa inledningen på marathonåret. Paul har en restaurantrörelse i staden och har naturligtvis sett till att min mage har fått jobbat för högtryck. Matsedeln i södra USA är ju som bekant en orgie i smaksensationer.

Varje eftermiddag har dessutom inneburit sightseeing i det historiskt sett mycket intressanta Mississippi. Inte minst hade delstaten stor betydelse under andra halvan av artonhundratalet. Jefferson Davis, den blivande presidenten för Sydstaterna, var ju senator för Mississippi och hade sin bas strax söder om Vicksburg. En stad som senare kom att förknippas med ett av de avgörande slagen under det Amerikanska inbördeskriget.

Vicksburg är dessutom känt för en annan historisk händelse som kom att påverka hela världen: Den första flaskan Coca-Cola buteljerades i Vicksburg 1894!

Vicksburg, Mississippi

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Battlefield (Det ustpelades även ett sjöslag på Mississippifloden där denna kanonbåt användes)

Vicksburg Battlefield

Vicksburg Court House

President Theodore Roosevelt på björnjakt strax norr om Vicksburg. Hans jaktguider lyckades till slut trötta ut en gammal björn och band den vid ett träd. "Teddy" ansåg emellertid att det inte var någon sport att skjuta en bunden björn och nobbade därför erbjudandet. Historien spred sig senare om den "björnälskande" presidenten och "Teddybjörnen" hade därmed sett dagens ljus.

http://www.theodoreroosevelt.org/kidscorner/tr_teddy.htm

Vicksburg: Väggmålningar vid Mississippifloden

Vicksburg: Museum of Coca-Cola

Vicksburg: Museum of Coca-Cola

Vicksburg: Museum of Coca-Cola

Vicksburg: Museum of Coca-Cola

"Po'boy", en specialitet i Mississippi och Louisiana. Friterade (eller grillade) räkor, kattfisk eller musslor i ett bröd serverat med pommes frites. Yes, det är gott...

Så är det...
Följ oss

Loppkalendern

22 aug
Stockholm
23 aug
Örebro
24 aug
Sälen
25 aug
Göteborg
25 aug
Gällivare
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken