Marathon Planet - Ny internationell maratonkalender! - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Marathon Planet - Ny internationell maratonkalender!

4 jan 2016
av: Anders Forselius

www.marathonplanet.org  En ny internationell marathonkalender där man enkelt kan få fram hemsidan + all annan tänkbar information om sin marathondestination.

   Söker ni ett marathonlopp i vinterkylan så kanske den här kalendern kan hjälpa er att snabbt hitta er destination. I dagsläget har jag lagt in nästan 400 internationella marahtonlopp på världskartan, en siffra som hela tiden kommer att utökas. Med hjälp av en enkel sökning kan man dessutom filtrera ut lopp på den månad och världsdel man är intresserad av.

Tanken bakom det här hobbyprojektet är att samla in all tänkbar information som man kan behöva om de mest populära utländska marathonloppen.

Jag har dessutom lagt in de tre huvudrubrikerna: Bloggare, kalendrar och löparklubbar. Där kan man alltså finna en mer detaljerad kalender för tävlingar i USA, eller hitta någon bloggare från exempelvis Indien.

I de tävlingar där jag själv har sprungit bifogar jag dessutom en direktlänk till mina tävlngsrapporter i Runner's World Sweden med foton från marathonloppen.

Hemsidan är fri från annonser och är under ständig uppdatering. Kommentera gärna (eller använd kontaktformuläret på Marathon Planet) om det är något ni saknar eller vill korrigera. Gott nytt 2016!

Intresserad av The Reggae Marathon på Jamaica? Klicka på den röda markeringen för Jamaica och den förvandlas till en blå. Därefter kommer en inforuta fram med all tänkbar information ni behöver för The Reggae Marathon:

Varje inforuta innehåller dessutom fakta om resmålet. (Avdelningen onödigt vetande...)

Ett exempel på vilka marathonlopp man får fram när man filtrerar på Europa och februari månad.

Huvudrubrikerna är uppdelade på: Löparbloggar, internationella löparkalendrar och långdistansklubbar. Ovan ett exempel på de mest populära löparkalendrarna inklusive direktlänkar. 

Här ett exempel på några av de mest populära löparklubbarna.

www.marathonplanet.org hittar man även en rubrik med bloggar som är uppdelade på A) Löparbloggar B) Äventyrsbloggar (inklusive cykling)

Bloggarna är uppdelade på varifrån respektive bloggare kommer ifrån och är i alfabetisk ordning. 

Vill ni lägga till en blogg eller ett marathonlopp eller kanske har upptäckt något fel som bör korrigeras så använder ni denna för att komma i kontakt med mig. Ni kan även använda denna adress: anders@marathonplanet.org
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextiofem med siffror i fältet här


Kommentarer


2016-01-05 07:12   Hasse T

Tips LG: Sevilla Marathon i februari vet jag flera duktiga löpare ifrån Luleå som skall åka på.
Däremot håller jag med Anders om att Barcelona i mars låter mycket trevligare. I alla fall för den som skall med som coach :)

//Hasse T

 

2016-01-04 23:00   Anders Forselius

L-G: Försök övertala Malin att vänta till i mitten av mars istället så följer du med henne till Barcelona. Loppet går 13 mars, det vill säga samma dag som Barca har hemmamatch mot Getafe! Dagen Dubbel...
Barcelona Marathon är på min tio-i-topp över världens bästa marathonlopp. Vacker bana, bra temperatur, utmärkt arrangemang och bra publiktryck.
Om ni satsar på februari så är maran i Tel Aviv riktigt bra, den går den 26:e februari. Malta Marathon är ett annat alternativ i februari, men knappaste en PR-bana om hon vill ha ett snabbt lopp.
Är hon beredd att spendera några timmar i luften så är Miami Marathon 24 januari en härlig (och varm) tillställning. Kör hårt med solbrännan!

 

2016-01-04 22:12   LG57

Du är otrolig broder! Min dotter Malin söker en mara i jan-feb. Vad tror du?

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.