Curaçao Marathon - Marathon Globetrotters - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Curaçao Marathon - Marathon Globetrotters

1 dec 2014
av: Anders Forselius

Curaçao Marathon, ett färgstarkt lopp!

   Jag bestämde mig i stort sett i sista minuten för att välja Curaçao Marathon istället för en mara i Guatemala. Logistiken fick avgöra. Det var ju betydligt enklare att via Amsterdam ta sig till Curaçao och därefter till Jamaica. Med facit i hand är jag dessutom mycket nöjd med beslutet.

Curacao Marathon bjuder på en vacker bana med utmärkt organisation inklusive många morgonpigga funktionärer. Vi fick dessutom "förmånen" att springa över "Juliana Bridge", den blågula bron mitt i Willemstad som endast är ett par meter (obekräftade källor) lägre än K2. Bara det ett skäl till att åka till Curaçao. Ok, vill ni inte springa marathon eller avnjuta brutalt vackra Willemstad så finns det ju även en och annan strand på ön.

Prisutdelningen skedde för övrigt på stranden nedanför start- och målområdet. En fin avrundning på en häftig dag på en färgstark ö.

120 marathonlöpare från 20 nationer. På bilden syns representanter från bl.a. Marathon Globetrotters: www.marathonglobetrotters.org 

Från vänster: Undertecknad som sprang sitt #48 "marathonland", Albert Meijer #35, Peter Bennett och Yen Nguyen #81, Klaus Westphal #84 , Brent Weigner #80 och Robert "Cowboy Jeff" Bishton #46.

Ursäkta att den norska flaggan kom med i bakgrunden... (Förlåt kära grannar, jag kunde inte låta bli!)

Brent Weigner från Wyoming har lovat sin fru att dra ner något på tempot. De har enats om att han numera "endast" får springa 20 marathon per år... Nummerlappen avslöjar att det här var Brents 80 marathonland!

Brent är 65 år ung och vann sin ålderklass med tiden 4:28. En riktigt bra tid med tanke på alla yttre föresättningar med värme och luftfuktighet. Banan är dessutom betydligt tuffare än exempelvis Stockholm Marathon.

Robert "Cowboy Jeff" Bishton, en av grundarna av Marathon Globetrotters. Gå gärna med i klubben, medlemsskapet är gratis: www.marathonglobetrotters.org

För att bli "wannabe-medlem" krävs att man har sprungit marathon/ultra i fem länder. Fullvärdig medlem blir man efter 10 länder.

Tygmärket på ryggen (40 countries) avslöjar hur många länder respektive medlem har sprungit. Man får en ny flagga för vart tionde land.

Många holländare på startlinjen samt även en och annan inflyttad europé. Holland till vänster och England till höger.

Många vätskekontroller i loppet, men kanske det här var den häftigaste.

Spana in bron i bakgrunden. En konstruktion som skulle passeras två gånger och var betydligt tuffare än Västerbron. Men.. värd varenda svettdroppe!

Blågul bro, trots detta kände jag mig inte riktigt hemma där. Den höga höjden var en nagelbitare.

Utsikt från bron.

Tre klubbkamrater i A) Marathon Globetrotters B) Marathon Maniacs C) 50 States Marathon Club och D) 50 States Sub-4 Marathon Club.

Jag och Brent har en liten speciell koppling i form av Wyoming. Brent bor i Cheyenne i Wyoming och mitt postnummer (Ljusdal har 82731) är identiskt med en liten by i Wyoming som heter Chester.

Flera gånger har jag därför fått höra speakern i amerikanska tävlingar ropa ut i högtalarna: "Och där går Anders Forselius från Wyoming i mål!"

Tävlingsledarna, ett äkta par ifrån Holland men boendes på Curaçao, vill gärna att fler skandinaver kommer på besök till deras vackra ö. Jag håller med, trots en något krävande bana är det ett utmärkt arrangemang och en mycket vacker bana. Ett måste även fast det "gyngar" lite på toppen av den höga bron...

Damernas segrarinna: Camila Urdaneta Santa från Colombia.

Ett extra plus för att man väljer att ha prisutdelningen när samtliga löpare har gått i mål, vilket ger deltagarna tid att varva ner och socialisera i väntan på ceremonin. 

En representant för KLM, loppets sponsor, förättar prisudelningen mitt ute i drickat!

Curacao avklarat och därmed åker "land-samlarna" vidare för nya uppdrag redan kommande helg: Klaus Westphal åker till Panama, Brent Weigner till Filippinerna, Peter & Yen till Singapore och jag själv Jamaica & Costa Rica.

..men först närkontakt med stranden!
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här


Kommentarer


2014-12-08 21:38   Traningsgladje.se

även 5k-loppet var kul faktiskt. rätt nöjd med att det var för långt till bron på den distansen. :)

 Följ oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.