Baltimore - New York: Marathonresa på cykel - Anders Forselius | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Anders Forselius


Marathonsamlare med 60 länder och samtliga 50 amerikanska delstater i bagaget. F.d. innehavare av världsrekordet i den udda grenen "Marathon i flest länder under ett år" med 33 länder. Långdistanscyklist och golfspelare med en kronisk slice. Med cykeln & löparskorna som verktyg kryssar jag runt bland gamla och nya olympiska städer och lämnar rapporter i "Olympiabloggen". Nästa etappmål är OS i Rio de Janeiro.

+46 72 501 2560

Mest lästa


Baltimore - New York: Marathonresa på cykel

20 okt 2014
av: Anders Forselius

Uppskattningsvis har jag råkat ut för 508 punkteringar under mina år som långfärdscyklist, d.v.s. en mindre än det nya rekordet i "touchdown completion" (Amerikansk fotboll) som numera innehas av...

Peyton Manning, Denver Broncos!

Rekordkastet! Peyton Manning har alltså kastat 509 "poänggivande kast" i sin NFL-karriär, d.v.s. kast som lett fram till en touchdown.

Hur stort detta är? För att hitta en liknande jämförbar händelse måste man gå tillbaka till 1975 då Stefan Johansson nätade fem gånger för Ljusdals Bandyklubb mot Villa i SM-finalen i bandy.

En annan amerikansk fotbollsspelare med en rätt skaplig arm var Johnny Unitas "The Golden Arm". En quarterback som mellan 1956-1972 spelade i det som då hette Baltimore Colts.

Cyklisten framför Johnny Unitas anser sig ha "Golden Legs", ett påstående som emellertid ej går att bekräfta. Efter de senaste marathonloppen är "Slow Legs" mer passande.

Baltimore - New York, en liten cykeltur jag kommer att genomföra med min "amerikanska lillasyrra" Christine Compton. Christine har bl.a. cykalt från Baltimore till Panama genom USA, Mexico och Centralamerika.

Första dagsetappen gick mellan Baltimore och Annapolis i Maryland. Två forna amerikanska huvudstäder.

Baltimore - Annapolis Trail. Lugn första dag på en gammal järnväg som konverterats till utmärkt cykelled.

Christine Compton är även innehavare av en segelbåt (precis som alla andra i Maryland), men under den här veckan är det cykel som gäller...

..delvis i alla fall. Vi hann precis fram till en "Boat Show" i Annapolis där kompisen/båtbyggaren/America Cup-seglaren/båtdesignern Tom Weaver ställde ut sin stolthet fiskebåten Eastport 32.

Sjöhjul? Definitivt. Våra cyklar njöt av båtturen från mässan till hemmahamnen i Annapolis.

Eastport 32 är byggd för storfiskare. Många "braxar" ska nämligen fångas på denna båt + en och annan...

..ful fisk!

Undertecknad är mer än supernöjd med sin Garmin 620 (löpning) och Garmin 810 (cykling), men vill naturligtvis gärna ha en lika GPS som på bilden till min...

..båt/säng hemma i Hälsingland!

Båtmässa i Annapolis, Maryland.

Annapolis har en gång i tiden vickat som amerikansk huvudstad, men den är mer känd som hem för "United States Naval Acacemy". Det kryllar alltså av båtar/sjömän i Marylands huvudstad. (Baltimore är största staden i Maryland, men Annapolis är sätet för "delstatsregeringen".)

Middag hemma hos vännerna Regina & Tom Weaver längst till vänster på fotot. 

Senast jag besökte paret Weaver var för ett år sedan. Makarna Weaver förklarade då att vi skulle åka ut till det som jag då trodde var en "Waterfall-festival" strax öster om Annapolis.

Efter att ha strosat runt på det helt platta festivalsområdet ett par timmar och inte sett ett enda "waterfall", men desto fler apporterande fågelhundar var jag tvungen att fråga mina kompisar om vi hade hamnat på rätt ställe. Det hade vi... det var nämligen en "Waterfowl-festival" (sjöfågelfestival)!

Coconut (labradoren till höger på fotot) var inte inbjuden till sjöfågelfestivalen, däremot bjöd han in sig själv till kvällens middag i Annapolis: Labrador - Leftovers 3-0!
Följ oss

Loppkalendern

22 sep
Uppsala
22 sep
Umeå
23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken