Zoom Pegasus 34 – en ansiktslyft klassiker | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Zoom Pegasus 34 – en ansiktslyft klassiker

7 jun 2017

Nike lanserade Pegasus-skon redan 1983. Nu är version 34 här – och Runner's Worlds löpskoexpert Christer Wernhult har tittat närmare på den.

Med ett företagsnamn hämtat från grekisk mytologi - där Nike är segerns gudinna - har skojätten från Oregon i nordvästra USA ofta döpt sina löpskomodeller efter figurer i denna mytomspunna värld. Den mest klassiska av Nikes alla skomodeller bär således namnet efter den bevingade hästen Pegasus.

Redan 1983 lanserades denna berömda milslukare för första gången och har sedan funnits med i sortimentet i en rad olika skepnader – mer eller mindre trogna originalet. De senaste versionerna har - till många löpares stora glädje(!) - produktfolket på Nike lämnat tämligen oförändrade från säsong till säsong. I fjol adderade man i modell nummer 33 en stötdämpande Zoom Air-platta i mellansulans framfot, efter att under många år ha haft en sådan endast i häldelen.

Till version 34 har produktutvecklarna varit ännu mer återhållsamma och helt enkelt behållit samma sulplattform som på 33:an. Förändringarna är minst sagt marginella och begränsade till skons ovandel. Det vävda mesh-materialet har fått en mer öppen struktur för effektivare ventilation och de stödjande så kallade Flywire-banden runt mellanfoten ligger nu diskret integrerade i ovandelen, väl dolda för ögat.

Som vanligt kommer Zoom Pegasus efterhand att finnas i ett stort antal färger för både män och kvinnor. Noterbart är att i samband med lanseringen av den omtalade Breaking2-modellen Zoom Vaporfly 4% erbjuds Pegasus i samma färgställning som denna snabbsko - duvblått i såväl dam- som herrversionen.

Med ett oförändrat rekommenderat butikspris på 1 200 svenska kronor håller Zoom Pegasus ställningen som en prisvärd mängdträningssko. Genom sin yttersula i traditionellt våffelmönster gör den sitt jobb alldeles utmärkt på de flesta typer av underlag.
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

21 okt
Södertälje
21 okt
Växjö
22 okt
Skövde
29 okt
Frankfurt
29 okt
Frankfurt
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.