Utmanarna redo för New York City Marathon | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black

Utmanarna redo för New York City Marathon

4 nov 2017

Äntligen är det dags för Runner´s Worlds utmanare att ta sig an världen största och mest prestigefyllda maratonlopp: TCS New York City Marathon. Under ett halvår har stjärnkocken Tommy Myllymäki, succé deckarförfattaren Sofie Sarenbrant och skidlegendaren Anders Södergren förberett sig inför söndagens lopp.

Utmaningen som du kunnat följa i RW-tidningen och på våra sociala medier ska avgöras i söndagens New York City Marathon. Förutom att utmanarna ska klara av den utmanande banan ska dom försöka slå sitt personliga tidsmål som alla utmanarna fått efter tester på Löplabbet.
För Anders Södergren är tidsmålet satt till 2.40, och i sin träning mot New York har han haft hjälp av coachen Charlotte Karlsson. Anders ser med tillförsikt fram mot loppet då träningen på slutet gått riktigt bra. Han kommer gå för 2.40 målet så länge som möjligt. Anders coach Charlotte kommer springa loppet själv, och är som ensam svensk med i det prestigefyllda damelitfältet. Även Charlotte ser med spänning fram mot loppet även om hon nu på slutfasen börjat bli som hon säger lite nojig. Målet är under 2.40 även för Charlotte.

Sofie Sarenbrant har 3.55 som uppsatt tidsmål på debutmaran, och hon har haft hjälp i sin träning av Anders Szalkai. På plats i New York är känslan innan loppet som hon själv säger fullständig skräck och ångest, och att det ska bli lite läskigt. Förhoppningen är att publiken hjälper Sofie på hennes väg mot målet i Central Park, och i grunden ska det bli kul att ta sig an utmaningen.

Tommy Myllymäki har haft Magnus Bergman som coach och dom kommer även ha sällskap under loppet. Tidsmålet är satt till 3.10, och innan loppet säger Tommy att han hoppas på en fin resa där han efteråt känner att han gjort sitt bästa och klockan visar på 3.08.56 när han går över mållinjen.

Upp mot 800 svenskar finns med i startfältet som består av över 50 000 löpare. Majoriteten springer för den fantastiska upplevelsen att ta del av New Yorks fem olika stadsdelar med dess fantastiska publik. Banan brukar kantas av över 1 miljon åskådare. Som vanligt har loppet även ett oerhört starkt elitfält, som tävlar om en garanterad total prissumma på 825.000 dollar och utöver det delas det även ut tidsbonuspengar.

Hela elitfältet hittar du här, och utöver Charlotte Karlsson på damsidan finns från Sverige elitveteranlöparen Fredrik Uhrbom med i elitfältet. Snabbaste personbästa i fältet har kenyanen Wilson Kipsang med sina 2.03.13 men mycket fokus ligger på hemma löparen Meb Keflezighi som gör sin sista elitstart som 42 åring. Meb har haft en fantastisk karriär innehållande segrar i både New York Marathon och Boston Marathon och utöver det har han även tagit medalj på OS. Nu tar han ett känslofyllt farväl från elitlöpningen, men gör det genom att försöka göra ett riktigt bra lopp.
På damsidan har kenyas Mary Keitany snabbaste personbästatid med otroliga 2.17.01. Hon utmanas dock av ett starkt fält med bland annat av landsmaninnan Edna Kiplagat som har ett personbästa på 2.19.50 och som gjort många starka lopp i dom stora maratonloppen.

Starten för dameliten går klockan 09.20 lokal tid (15.20 svensk tid) och första ”wavestart” där herreliten står främst går en halvtimme efter damelitstarten.

Nedan kan du kolla in några intervjuer med utmanarna inför söndagens lopp.Intervju med Charlotte Karlsson inför hennes start i Elitklassen

Följ oss

Loppkalendern

23 sep
Mölndal
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
28 sep
Lidingö
29 sep
Göteborg
Se alla våra rekommenderade lopp

Få vårt nyhetsbrev!Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken