Upptäck Stockholm – med fyra spännande lopp | Runner's World
rw.se_sitelogo_new_black
Lopp

Upptäck Stockholm – med fyra spännande lopp

13 mar 2017

Stadspuls, natur och mörka tunnlar. Allt ingår i STHLM Challenge, fyra lopp i huvudstaden.

Arrangören bakom Stockholm Marathon lanserar nu ett nytt koncept. I det ingår fyra olika lopp med trail- stads- och tunnellöpning under samlingsnamnet STHLM Challenge.

Serien inleds med skogsäventyret STHLM Trail Run den 6 maj och fortsätter med STHLM 10 den 15 juni och STHLM Urban Trail den 13 augusti. Den 21 oktober avslutas alltihop med STHLM Above/Below. Det sistnämnda avgörs delvis i övergivna och svårtillgängliga tunnlar på Söder.

I fjol lanserades STHLM 10, ett millopp som avgjordes en sommarkväll mitt i city. Nu växer evenemanget och blir en del av en helt ny evenemangsserie med fyra lopp som på olika sätt lyfter fram Stockholms unika miljöer.

– Löpning i dag handlar om så mycket mer än bara att ta sig från punkt a till punkt b, och de som ställer upp i lopp vill ha en upplevelse som går bortom den rena löpningen. Med STHLM Challenge erbjuder vi dels fyra olika evenemang som på olika sätt sätter standard för vad ett modernt motionsevenemang är, och dels en serie som ska kittla stockholmaren att ta sig an sin hemstads olika utmaningar, och ett perfekt sätt för den som inte bor i Stockholm att utforska staden, säger Daniel Almgren som är vd för arrangören Marathongruppen.

– Vi har hittat en perfekt blandning av evenemang som vi tror kommer tilltala allt från den prestationsintresserade elitmotionären som vill springa ett snabbt millopp, till sommarturisten som vill uppleva Stockholm och dess sevärdheter på ett annorlunda sätt. Speciellt spännande blir STHLM Urban Trail och STHLM Above/Below som båda är helt nya typer av koncept, säger Fredrik Sjöberg som är evenemangschef för Marathongruppen, och förklarar vidare:

– Under STHLM Urban Trail kommer deltagaren att springa in och igenom flera av Stockholms mest kända byggnader och andra pärlor i stan, och är något som vi är övertygade kommer locka turister också från utlandet. STHLM Above/Below tar deltagarna med på en resa i Söders undre värld av svårtillgängliga och övergivna tunnlar innan de tar sig upp till målet vid Fåfängan och den magnifika utsikt man får uppleva där. Med blicken ut över staden man besegrat avslutas STHLM Challenge premiärår.

Anmälan till STHLM Challenge och de enskilda loppen öppnar den 10 mars. Läs mer på sthlmchallenge.se
(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosju med siffror i fältet härFölj oss

Loppkalendern

31 dec
Göteborg
31 dec
Kalmar
Se alla våra rekommenderade lopp

@runnersworldswe

Följ oss på Instagram!

Få vårt nyhetsbrev!


Så maxar du din upplevelse

Läs tidningen digitalt - överallt

Alla aktiva prenumeranter får tillgång till den digitala utgåvan - läs när och var du vill!
Läs digitala utgåvan Fler nummer av Runner's World

Håll koll med vårt nyhetsbrev

Regelbundet skickar vi ut ett nyhetsbrev med uppdateringar och nyheter.

Utnyttja dina förmåner

Träningsdagbok

Vi valde att samarbeta med Shapelink.com när vi byggde vår kraftfulla träningsdagbok. Den innehåller allt du kan tänka dig i statistikväg och givetvis importmöjligheter från Garmin, Nike+ och Polar. Som prenumerant på Runner's World får du automatiskt guldmedlemstatus i vår träningsdagbok. Det innebär utökad funktionalitet av dagboken. Till Träningsdagboken